Computer

Op Topvijf.com hebben wij een groot aantal top vijf lijstjes verzameld met betrekking tot computers, laptops, randapparatuur en computer-accessoires. Hieronder een overzicht.

Laptops

De laptop is momenteel met afstand het soort computer dat het meest wordt gekocht en gebruikt. Ook voor thuisgebruik wordt vaak gekozen voor een laptop, al komt deze nooit de deur uit. Een laptop is makkelijk op te ruimen en overal in huis (en daarbuiten) te gebruiken.

De prijs is, vooral voor thuis, een belangrijke factor bij de keuze van een laptop. Voor gemiddeld gebruik als internetten, een tekstje typen, een filmpje kijken of muziek luisteren heb je ook geen dure laptop nodig en kun je volstaan met een basis-laptop.

Of kies voor een chromebook. Een goedkope onderhoudsvrije en heel stabiel werkende laptop waarbij je wel voor je bestanden en programma's helemaal van internet afhankelijk bent.

Neem je de laptop vaak mee buiten de deur? Dan is het wel zo praktisch te kiezen voor een compact model dat makkelijk en licht is om mee te nemen.

Voor die laptop (of deze nou groot is klein is) heb je wel een goede tas nodig. Hier de beste laptoptassen en de beste winkels om die laptoptas te kopen..

Desktop computers (PC's)

Maar desktop computers worden natuurlijk ook nog steeds gebruikt. Vooral voor zware toepassingen zoals gaming, videobewerking en DTP. Een desktop computer levert namelijk de meeste kwaliteit, snelheid en rekenkracht voor je geld. En zo heeft een desktop PC nog meer voordelen.

Desktop computers, laptops, printers, randapparatuur, computer-onderdelen en -accessoires koop je tegen de laagste prijs bij een goede online computerwinkel.
5 beste computerwinkels

Tablets

Een volwaardige vervanger voor een desktop PC of laptop is de tablet niet, maar het is wel een heel handig apparaat om lekker mee op te bank wat rond te surfen. Veel beter leesbaar dan een smartphone,

Printers

Eigenlijk kan niemand nog zonder printer. Gelukkig koop je voor heel weinig geld tegenwoordig al een all-in-one kleurenprinter waarmee je niet alleen kunt printen, maar ook kunt scannen en kopiëren.

Je vindt hier naast de top 10 printers ook een top 5 van beste printer merken.
Top 10 printers

Zo'n printer waarmee je nog veel meer kan wordt een all in one printer genoemd. Het meest sterke punt van zo'n alles in één printer is dat deze ook meteen dienst doet als zelfstandig kopieerapparaat. Om te kopiëren heb je geen computer nodig.

Zo'n veelzijdige all in one printer hoeft niet eens duur te zijn. Integendeel, onder de 50 euro heb je al een heel ruime keuze uit deze combinaties van een printer, kopieerapparaat en scanner. Hieronder vind je naast de all in one printer top 10 ook een overzicht van alles in één printers onder de 60 euro.
Top 10 all in one printers

Binnen deze all in one printers zijn voor thuisgebruik de inkjet printers het meest gewild. Dat komt niet alleen door hun lage aanschafprijs, maar ook doordat inkjets veel mooiere foto's kunnen afdrukken dan een laserprinter.
Inkjet printer top 10

Een heel ander soort printer is een labelprinter of etikettenprinter. Dit zijn handhelds waarmee je (zonder computer) heel snel en makkelijk een label of etiket kunt printen.
Top 10 labelprinters / etikettenprinters


Netwerk

Ook een WiFi netwerk is tegenwoordig eigenlijk een must thuis, zodat je vanaf alle laptops, PC's en telefoons kunt internetten en printen. Ook steeds meer andere apparatuur zoals televisies, radio's, alarmsystemen en zelfs huishoudelijke apparatuur, verlichting en thermostaat worden steeds vaker met WiFi verbonden. Hiervoor is een goede WiFi router nodig.

Red je het niet met één WiFi router omdat bijvoorbeeld je huis of kantoor te groot is voor een goed bereik? Een extra access point is dan de oplossing. Dit is een extra hotspot in je eigen netwerk. Hier alle informatie en de beste access points voor je WiFi netwerk.

Voor de beste stabiele snelheid koppel je de router en het access point met een netwerkkabel aan elkaar. Dat betekent wel dat je een kabel moet trekken. Wil je geheel draadloos, dan is een Wifi versterker (range extender) een draadloze oplossing. Deze pikt het (al wat verzwakte) signaal op en geeft het door. Enig snelheidsverlies heb je dus wel in tegenstelling tot bij een access point, maar je hoeft geen kabels te leggen.

Heb je een (oude?) computer staan die nog geen WiFi ondersteund? Met een WiFi adapter is dat zo geregeld.


Randapparatuur

Wil kletsen tijdens het gamen? Met een headset is dat mogelijk en zit je middenin de actie.
Top 5 gaming headsets

Ultra HD films en video's worden steeds vaker online aangeboden. Om deze in volle kwaliteit te bekijken heb je dan natuurlijk wel een geschikte monitor mogelijk.
Top 5 Ultra HD monitoren

Ook andere monitoren zijn nog steeds zeer in trek. Kijk hier onder voor de algemene computer monitor top 10.
Monitor top 10

Opslagruimte


Ondanks de concurrentie van steeds beter wordende USB-sticks zijn externe harde schijven nog steeds heel gewild. Vooral bij computergebruikers die echt heel veel opslagruimte voor weinig geld willen hebben.

Maar SSD drives zijn de opslag van de toekomst, zowel voor binnen en buiten je computer. Veel harde schijven worden vervangen door SSD's. En dat is niet voor niets!
De 5 grootste voordelen van een SSD drive

Wil je echt veel opslagruimte? Dan is een NAS systeem de oplossing. Dit is een netwerkapparaat waarin je meerdere harde schijven kunt opnemen. De opslagruimte is vrijwel onbeperkt, ideaal voor grote filmverzamelingen en voor het opslaan van backups van al je netwerkapparatuur. Een goed NAS systeem is niet alleen via het netwerk maar ook via internet te benaderen, zodat je altijd met ieder apparaat bij je bestanden kan.
NAS top 5

Bij een desktop PC hoort een goede monitor. En veel laptop gebruikers hebben ook graag een losse monitor op hun bureau staan om plezieriger te kunnen werken. In de monitor top 10 vind je de beste en meest populaire monitoren van dit moment. Het gaat om alle soorten computermonitoren, monitoren voor op kantoor en thuis, maar ook om gaming monitoren.
Monitor top 10

Al het beste voor gaming heeft een apart plekje op onze website. Met de beste games, maar ook de beste gamestoel, het beste racestuur, de beste gaming PC of gaming laptop en meer. 
Gaming top 10

Diversen

Wachtwoorden zijn erg belangrijk om al je informatie veilig te bewaren. Dit zijn de wachtwoorden die weinig zin hebben.
5 meest gebruikte wachtwoorden

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.