Printer top 10. Met test, aanbiedingen en keuzehulp

Hier vind je alle beste printer. Met de top 10 van elk type printer, de beste printers uit de test en aanbiedingen van printers bij goedkope winkels.
Beste printer Canon

Er is veel keuze uit printers voor thuisgebruik. HP, Canon, Epson, Samsung en andere fabrikanten maken allemaal prachtige printers tegen heel scherpe prijzen. Maar welke printer is voor jou de beste printer? 

Er zijn veel verschillende soorten printers met elke hun eigen sterke en zwakke punten. De beste printer is dus voor lang niet iedereen dezelfde printer. Het hangt er sterk van af wat je van de printer verlangt en waarvoor je de printer gebruikt.

We kijken eerst naar de beste printers in het algemeen, zoals de beste printers uit de test en de meest verkochte printers. Vervolgens kijken we naar een keuzehulp om je beste printer te vinden en kijken we naar de verschillende soorten printer.

De beste printers in het algemeen


Wat is voor jou de beste printer?

Als je een printer koopt kun je kiezen tussen een laserprinter en een inkjetprinter. Tussen een gewone printer of een all-in-one. Tussen kleur en zwart/wit. En zo zijn er nog meer afwegingen. Wat de beste printer is hangt sterk van je wensen en manier van gebruik af. 

Wil je de voor jou beste printer vinden? Gebruik dan de Printer Keuzehulp van CoolBlue die hier onder staat. Geef enkele voorwaarden op en je krijgt een lijstje met printers die voor jou het best geschikt zijn.All in one printers

De top van de ranglijst bestaat uit all-in-one printers. Dit zijn veelzijdige printers die je ook als kopieerapparaat of scanner kunt gebruiken. Voor het kopiëren hoeft er geen computer op de printer aangesloten te zijn. Handig!Inkjet printer HP
HP Deskjet all in one printer


Inkjetprinters

Een andere overeenkomst van deze printers is dat het allemaal inkjetprinters zijn. Vooral voor thuis zijn inkjetprinters heel geschikt. Ze zijn goedkoop en zeer geschikt voor het printen van foto's. Hun nadeel is dat de inkt van inkjetprinters duur is.


Kleurenprinters

Ook zijn alle populaire printers kleurenprinters. Hoewel inkjetprinters die alleen zwart kunnen printen goedkoper zijn is het prijsverschil maar klein. Daarom kiest bijna iedereen voor een kleurenprinter. Printen in kleur is wel zo aantrekkelijk als je een foto of schema wilt uitprinten.

Top 5 beste printer merken

In bijna ieder huis of kantoor staat wel een printer. Er worden jaarlijks dan ook heel veel printers verkocht en gekocht. Wat dat betreft is het opmerkelijk hoe weinig verschillende printer merken er zijn. 

Hieronder vind je de top 5 printer merken.

1. HP printers

HP (voorheen Hewlett-Packard) is al vele jaren het nummer één merk in printers. In 1939 begonnen William Hewlett en David Packard met een startkapitaal van 538 dollar in een garage in Palo Alto een werkplaats in  wetenschappelijke instrumenten. Leuk detail: Die garage was het beginpunt van wat nu Silicon Valley is.

Hewlett-Packard zou vele jaren later toonaangevend worden door zijn printers. De Deskjet en Laserjet werden een een begrip. Het waren de eerste inkjet-printer en laserprinter. En hoewel HP steeds meer concurrentie van andere merken krijgt is het Amerikaanse bedrijf nog steeds de marktleider in printers voor thuis en voor kantoor. Ze maken inkjet printers, fotoprinters en laserprinters in alle prijsklassen.

2. Canon printers

Canon is één van de merken die aan de poten van HP zaagt. Na HP heeft Canon het grootste aanbod aan printers voor thuisgebruik en kantoor. Hun Canon Pixma printers behoren tot de beste printers en meest verkochte printers voor thuis. 

Het Canon printer assortiment bestaat uit zo'n 100 printers, dus je kunt gerust zeggen dat er voor iedereen een geschikte Canon printer te vinden is. Of je nu een all-in-one, laserprinter of inkjetprinter zoekt.

3. Epson printers

Epson is een klassieker op printergebied. Lang geleden, in de tijd van de matrixprinters was Epson HET merk. Daarna vielen ze wat weg, maar de laatste jaren is het Japanse printer merk weer aan een comeback bezig. Dat doen ze met goede printers die in testen niet zelden als beste printer uitgeroepen worden. 

Zo werd de Epson Workforce Pro door de Consumentenbond als beste printer uitgeroepen en hun Espon Inktank printers zijn de beste printers voor als je een printer met lage printkosten zoekt (een inktank printer gebruikt geen toner of inktcartridge). Hiermee is Epson tegenwoordig weer één van de beste printer merken.

Epson heeft een groot en goed assortiment printers in alle soorten, zowel voor thuis als op kantoor.

4. Brother printers

Ook Brother is zo'n klassiek merk printers. Brother was marktleider toen we nog geen printer maar een typemachine gebruikte, maar ook in de tijd van alles in één printers behoort Brother nog steeds tot de top. Brother levert al sinds mensenheugenis kwaliteit als het op printen, scannen en kopiëren aankomt en is na al die jaren nog steeds één van de beste printer merken.

5. Samsung printers

In deze top vijf van beste printer merken kun je Samsung zien als het jongste merk, ook al bestaat Samsung al sinds 1938. Printers maken doen ze echter nog niet zo heel lang. De laatste jaren is Samsung  enorm in opmars als printerfabrikant. 

Samsung printers scoren zowel hoog in de verkooplijsten als in vele testen van printers, van de Consumentenbond en van andere organisaties. Samsung printers presteren goed en zijn aantrekkelijk geprijsd. En deze Koreaanse fabrikant maakt printers in alle soorten, en voor alle gebruikers, maar vooral zakelijke printers.


Kijk bij de bovengenoemde printershops voor alle informatie over de verschillende soorten printers en voor advies welke printer het best bij jouw gebruik past.

Zie ook:


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste printers. Het betreft vooral all in one printers / kleurenprinters / inkjetprinters, want die drie soorten printers vind je in de beste printer gecombineerd. De beste printer voor thuis is een inkjetprinter (want dat is de beste fotoprinter), een printer waarmee je kunt scannen en kopiëren (een all-in-one printer) en natuurlijk een kleurenprinter, want een zwart/wit inkjet kom je nauwelijks nog tegen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.