Beste fietsen (alle top 5 lijsten)

Fietsen, iedere Nederlander doet het. Daarom hebben wij heel wat top vijf lijstjes met betrekking tot fietsen samengesteld. Met de beste fietsen in vele soorten, maar ook top vijf lijsten van fietsaccessoires, fietsonderdelen, fietsbenodigdheden en fietskleding.

Natuurlijk bevat elk van deze lijstjes ook veel informatie over het betreffende onderwerp.

Fietsen algemeen

Koop jij je nieuwe fiets bij een fietsenmaker of fietsenwinkel in je stad of dorp? Dat is niet echt verstandig, want online kun je dezelfde fietsen vaak met wel honderden euro's korting krijgen. En die worden dan meestal gratis rijklaar thuisbezorgd. De vijf beste winkels om online een fiets te kopen vind je hier onder.
Beste online fietsenwinkels
Beste winkels om goedkoop een fiets te kopen

Hoewel ook op A-merk fietsen online interessante kortingen gegeven worden zijn het vooral de goedkopere merken fietsen waarop heel veel voordeel te behalen valt. Zo koop je een goede fiets voor wel heel erg weinig geld. Hier de top vijf van beste goedkope fietsmerken.
Beste goedkope fietsen (merken)

Nederland is een belangrijke producent van fietsen. Vooral als het op stadsfietsen, ebikes, kinderfietsen en toerfietsen aankomt. Hier de vijf beste Nederlandse fietsmerken.
Beste Nederlandse fietsmerken


Elektrische fietsen

De e-bike verdringt steeds meer de gewone fiets. Elektrische fietsen worden niet alleen maar gebruikt als recreatieve fiets, maar ook als stadsfiets, schoolfiets, en zelfs als vouwfiets en mountainbike. Hier vind je een top vijf van beste merken e-bikes.
E-bike top 5

Een elektrische fiets kost vaak enkele duizenden euro's, maar je hebt ook e-bikes die niet veel meer dan 1.000 euro kosten. Hier vind je de top vijf van beste goedkope elektrische fietsen.
Beste goedkope elektrische fietsen

Omdat elektrische fietsen steeds goedkoper worden komen ze voor steeds meer mensen beschikbaar. Ook voor bijvoorbeeld scholieren. Een elektrische fiets is natuurlijk zeer geschikt als je iedere dag een behoorlijk stuk naar school moet fietsen. En een stuk goed goedkoper dan het openbaar vervoer. Hier de top vijf van beste  elektrische schoolfietsen.
Beste elektrische schoolfietsen

Een elektrische fiets wordt steeds vaker gebruikt voor woon werkverkeer. Daarbij kun je een onderscheid maken tussen gewone e-bikes (max. 25 km/u) en speed e-bikes (max 45 km/u). Beide maken het woon werkverkeer voor forenzen en scholieren een stuk lichter.  Kijk bij de beste e-bikes voor forenzen in de top vijf hier onder.
Beste e-bikes voor woon werkverkeer

Kinderfietsen

Van peuter tot de middelbare school. Kinderfietsen heb je in vele maten. Hier vind je de vijf beste merken die kinderfietsen maken, en natuurlijk de fietsen van hun merk.
Beste kinderfietsen

Zoek je het in een goedkopere prijsklasse? Hier de top vijf van fietsfabrikanten die goedkope kinderfietsen maken.
Beste goedkope kinderfietsen merken

Tienerfietsen

Na de kinderfietsen komen de tienerfietsen. Eigenlijk is dit geen apart soort fietsen, maar van tienerfietsen kunnen we spreken bij fietsen in volwassen maten met een uiterlijk dat tieners aanspreekt. Een goede tienerfiets heeft een hip design en is vaak voorzien van een voordrager. Want een fiets is alleen een goede tienerfiets als deze ook geschikt is als schoolfiets,
Beste middelbare school fiets jongens
Beste middelbare school fiets meisjes

Een populaire fiets onder jongeren is de transportfiets, een fiets voorzien van een voordrager met krat of mand. Hier vind je de top vijf van betaalbare transportfietsen.
Goedkope transportfietsen, top 5


Andere soorten fietsen

Onder tienermeiden is ook de omafiets een hit. Dit is een klassiek Hollandse fiets, retro maar ook trendy. Hier vijf goedkope aanraders.
Goedkope omafietsen, top 5

Een hybride fiets (of toerfiets) is een fiets met alle voorzieningen van een stadsfiets maar met sportieve prestaties die richting een racefiets gaan. Een fiets voor dagelijks gebruik die ook zeer geschikt is voor lange fietstochten in het weekend of woon-werk verkeer over langere afstanden.
Goedkope hybride fietsen, top 5

Wil je het mountainbiken wel eens proberen, maar wil je er ook niet meteen te veel geld in spenderen? Hier vind je de top 5 van goedkope mountainbikes. Ideaal voor beginners.
Goedkope mountainbikes, top 5

Een fixie fiets (fixed gear bike) is een hippe fiets zoals Amerikaanse fietskoeriers deze gebruiken. Het grootste verschil met een gewone fiets is dat ze alleen rijden als je trapt. Je rijdt dus niet door als je de trappers stil houdt. Kijk hier voor de top 5.
Fixie fietsen

Fietsaccessoires en fietsonderdelen

Onmisbaar voor ouders met kleine kinderen, maar ook voor opa's en oma's die met hun kleinkind willen fietsen, een fietsstoeltje. Je hebt fietsstoeltjes voor voor en achter op de fiets. Dit is de top vijf van fabrikanten van deze kinderstoeltjes voor op de fiets.
Fietsstoeltjes top 5

De fiets zelf moet ook wel eens vervoert worden. Dat kan met een fietsendrager die meestal o de trekhaak wordt bevestigd, maar soms ook op het dak of op de achterklep geplaatst kan worden. Hier de beste merken fietsendragers en de beste fietsendragers volgens de test van de Consumentenbond.
Fietsendrager top 5
Beste fietsendragers volgens de Consumentenbond

Heel belangrijk op een fiets is natuurlijk een goed fietszadel. Zonder goed zadel op je fiets krijg je op langere fietstochten geheid last van zadelpijn of andere klachten. Kijk hier voor de top 10 van fietszadels.
Top 10 zadel fiets

Maak je veel fietstochten? Dan is een speciale navigatie voor op de fiets een goede investering. Deze navigatiesystemen wijzen je de mooiste en snelste fietsroutes en zijn zo gemaakt dat ze heel goed op het stuur van je fiets te gebruiken zijn.
Fietsnavigatie top 5

Fietstassen heb je in diverse soorten en maten. Voor aan de bagagedrager, onder het zadel en aan het stuur. Als enkele fietstas en als dubbele fietstas. Hier de top vijf van beste fietstassen.
Fietstas top 5

Een fietspomp is een heel erg belangrijke fietsaccessoire. Vooral als je hem onverwachts nodig hebt. Hier de top 5 van fietspompen.
Fietspomp top 5

Fietssloten heb je ook in vele soorten. Van een vast hoefijzer-slot tot een los kettingslot. Maar ook als combinaties waarbij je een ketting aan een hoefijzerslot bevestigd. Kijk hieronder voor de beste fietssloten.
Top 5 soorten fietssloten
De meest populaire fietssloten top 5

Fietskleding

Hier kijken we vooral naar fietskleding voor op je gewone fiets of e-bike. Fietskleding die je helpt om droog op school of werk te komen. Dat kan met een regenjack, maar ook met een regencape (fietsponcho) of een regenpak (regenjas plus regenbroek).
5 beste regenjacks voor op de fiets
Regenpak top 5

Diversen

Voor de fietser zijn diverse goede tijdschriften op de markt. Wielrentijdschriften met achtergrondinformatie maar ook ook tijdschriften met tips voor fietsers, testen van fietsen en de mooiste fietsroutes. Hieronder vind je de top 5 van beste fietstijdschriften waarop je je ook nog eens met hoge korting kunt abonneren.
Top 5 fietstijdschriften

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.