Desktop PC: Top 10 bureau computers

Een desktop PC (bureau computer) biedt je veel waar voor je geld. Hier de actuele desktop computer top 10.

Beste desktop PC

Een goede desktop PC biedt veel waar voor zijn geld. Laptops nemen een steeds groter marktaandeel in, maar een desktop computer is nog steeds veel geschikter voor als je je computer op een vaste plek gebruikt. Daarom hier de top tien van desktop computers.


Onderstaande desktop PC top tien is gebaseerd op de verkopen van Bol.com, één van de beste winkels om goedkoop een computer te kopen.

Desktop PC top tien

Hieronder vind je de tien meest populaire desktop computers van dit moment:
 • Desktop PC top 10 ( )

Het aanbod aan desktop PC's is heel divers. Maar zoals je in de bovenstaande PC Top 10 kunt zien zijn tegenwoordig de game PC's het meest in trek als het op een desktop computer aankomt. Voor ander gebruik wordt tegenwoordig meestal voor een laptop gekozen.

Maar gamers kiezen vaak voor een desktop computer omdat deze de beste specificaties hebben en daarmee de beste prestaties bieden. 

Een high end desktop PC is supersnel en geeft spectaculaire beelden. Andere mensen willen juist een simpele computer en kiezen voor een desktop PC omdat deze goedkoop is. Of men koopt een piepkleine desktop PC om deze in de woonkamer te gebruiken zonder dat ze opvalt in het interieur.


Een eenvoudige goedkope PC

Gebruik je de computer eigenlijk alleen maar op je werkkamer dan heb je geen laptop of op een andere manier mobiele computer nodig. Een desktop PC volstaat dan prima. En als je kijkt naar de prijs / kwaliteit verhouding, dan wint de desktop computer het nog altijd makkelijk van de laptop. 

Onder de 300 euro heb je een goede PC (exclusief monitor) met een grote harde schijf, veel geheugen en een dvd-brander. Zo'n goedkope desktop PC is de goedkoopste optie als je een goede computer zoekt. Maar je hebt dan geen gaming PC, die kosten echt wat meer.


Desktop computer Acer
Desktop PC Acer

Een computer voor in de woonkamer

Je wilt een computer om in de huiskamer te gebruiken, maar je wilt niet dat deze PC opvalt. Dan heb je de keuze uit vele mini-desktop computers. 

Een kale PC (zonder DVD-speler) hoeft niet groter te zijn dan een USB-stick. Sterker nog, soms hebben ze de vorm van een USB-stick. Deze hoef je dan alleen in de televisie te prikken, die dan als monitor dienst doet. 

Andere woonkamer-PC's zijn hele kleine kastjes die je achter je TV of monitor kunt bevestigen. Met een kleine PC, televisie en audio-set heb je een geweldig multimedia systeem voor al je beeld en geluid.

Desktop PC voor gamers

Een derde soort desktop computers die in trek zijn, zijn de desktop computers voor gamers. Deze game computers zijn supersnel, hebben veel opslagruimte, hebben een snelle DVD-speler en tonen beelden in scherpe resoluties en prachtige levensechte kleuren. Kortom, dit zijn de beste PC's die je kopen kan! Niets vraagt zoveel van een computer als de nieuwste games, en een goede gamecomputer is daarop berekend.

Voordelen desktop computer

Een desktop computer (ook wel PC of bureau-computer genoemd) heeft diverse voordelen ten opzichte van zijn grote concurrent, de laptop. Ook van deze voordelen van een desktop PC hebben we een top vijf gemaakt. Dit zijn ze:

 • De prijs / kwaliteit verhouding: Als je kijkt naar de prijs van een laptop en de prijs van een desktop-computer met dezelfde specificaties en mogelijkheden is de bureaucomputer over het algemeen de winnaar. Let er wel op dat je de monitor bij een PC er over het algemeen los bij moet kopen.
   
 • Beter en goedkoper te repareren: Is je toetsenbord kapot? Dan is dat bij een desktop computer heel wat makkelijker te verhelpen. Bij het beeldscherm en de muis geldt dat nog sterker. Een desktop kun je zien als een doos met losse onderdelen terwijl een laptop veel meer een totaalpakket is. 
   
 • Makkelijk uitbreidbaar: Wil je een andere videokaart? Meer geheugen? De onderdelen van een desktop computer zijn goedkoper en makkelijker te vervangen. 

 • Ergonomisch beter: Achter een desktop computer is het gezonder werken. Je werkhouding is beter en het toetsenbord werkt plezieriger.
   
 • Betere specificaties: Gamen, videobewerking, het kan allemaal ook op een laptop, maar de kosten van zo'n laptop liggen veel hoger dan die van een game PC of multimedia PC.

Nadeel desktop computer

Maar natuurlijk heeft de bureau computer ook een nadeel. Je neemt de PC niet mee als je op pad gaat en je kunt hem ook niet op schoot nemen als je ergens gaat zitten. Met een desktop computer ben je aan je werkplek gebonden. 

Wil je meer mobiliteit? Kies dan voor een laptop of tablet.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een PC te kopen voor alle desktop computers tegen de laagste prijs.

Zie ookOnderwerp:
Hier vind je alle informatie voor het kopen van je beste desktop PC De beste pc / desktop computer uit de test en natuurlijk de actuele top tien van bureau computers. Een bureau PC bestaat uit een systeemkast, een losse monitor, een muis en een toetsenbord. maar je hebt ook all in one PC's, compacte bureau computer waarbij de PC in de monitor is ingebouwd, of waarbij de desktopcomputer onzichtbaar aan de monitor wordt geklikt.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.