Goedkope laptop onder de 300 euro

Wat krijg je als je minder dan 300 euro aan een nieuwe laptop wilt uitgeven? Best veel! Kijk hier naar de ranglijst met laptops onder de 300 euro.

Goedkope laptop 300 euro

Natuurlijk moet je je eisen niet onrealistisch hoog stellen, maar ook onder de 300 euro kun je een goede goedkope laptop kopen. Een laptop om te browsen, te mailen, apps te draaien, om teksten te schrijven en voor andere basis functies. De meeste mensen hebben genoeg aan een goedkope laptop tot 300 euro voor hun werkzaamheden op de computer.

Laptops, onder de 300 euro

Hieronder vind je de toplijst met alle laptops onder de 300 euro, met de meest populaire goedkope laptop bovenaan.

Onderstaande top vijf betreft de verkopen en prijzen bij Bol.com, één van de beste winkels om een laptop te kopen. Kijk daar voor alle informatie over onderstaande (en andere) goedkope laptops.


Chromebook of Windows laptop?

In de top 10 van laptops tot 300 euro kom je zowel chromebooks als Windows laptops tegen (Apple laptops zijn wel duurder). De meest goedkope laptops zijn de chrombooks. Deze kunnen goed werken op minder krachtige hardware en de fabrikant hoeft het dure Windows besturingssysteem niet mee te leveren.

Met een chromebook ben je wel veel meer afhankelijk van internet. Je draait ook webbased software (software die op internet staat en die je in de browser draait). Windows games en andere Windows software kun je op een chromebook niet draaien. Maar een chromebook heeft, naast de lage prijs, ook andere voordelen.


Harde schijf of Solid State Drive?

In de top tien van laptops onder de 300 euro vind je geen laptops meer met een harde schijf (HD). Een goede laptop beschikt tegenwoordig over een solid state drive (SSD). De eerste is de "ouderwetse" hard disk die veel ruimte voor al je bestanden biedt. Een SSD is supersnel, energiezuinig (aantrekkelijk bij een laptop) en kan tegen een stootje. 

Maar een SSD is per GB duurder. Toch is het tegenwoordig geen belemmering meer om ook in een goedkope laptop tot 300 euro een SSD voor opslag te gebruiken.

Een SSD is vooral aantrekkelijk als je veel via internet werkt, met programma's in de browser en als je je bestanden in de cloud (op internet) bewaard. Ben je met je laptop vaak offline en heb je je software en bestanden dus ook zonder internettoegang nodig? Kies dan voor een gewone harde schijf.


De schermgrootte

Hoe meer inches hoe groter de laptop.  En vaak ook duurder. In de top vijf zie je veel verschillende groottes, de prijs is namelijk ook van andere factoren afhankelijk. Een goede 14 inch of 15 inch laptop onder de 300 euro kan best!

Denk om het toetsenbord

Let bij de aanschaf van een laptop altijd op het toetsenbord. In Nederland gebruiken we een QWERTY toetsenbord, maar in België is een AZERTY toetsenbord standaard. Omdat veel webwinkels hun laptops in zowel Nederland als België verkopen kunnen ze beide soorten in hun assortiment hebben.

Bij bovenstaande beste online winkels kun je alle laptops tegen een heel interessante prijs kopen.

Zie ook:
Onderwerp:
Ook onder de 300 euro kun je een goede laptop kopen. Kijk hier voor de beste goedkope laptops met een overzicht van goede laptops tot 300 euro.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.