Tips kinderschoenen passen

Bas van Rijswijk     januari 01, 2021    

Kies de beste schoenen voor je kind. 5 tips voor het passen van kinderschoenen. Plus aanbiedingen van kinderschoenen bij de de beste schoenenwinkels.


Het is erg belangrijk dat kinderschoenen de juiste maat hebben. Kinderen die nu verkeerde schoenen dragen kunnen later als ze volwassen zijn nog steeds lichamelijke problemen hebben. In de kinderjaren wordt een belangrijke basis gelegd voor het ontwikkelen van de voeten.

Daarom geven we hier een top vijf met tips voor bij het passen van kinderschoenen. Handige tips die je helpen bij het kiezen van de juiste schoenen.

Zoek je mooie goede kinderschoenen tegen een lage prijs? Kijk dan bij de aanbiedingen kinderschoenen bij de beste schoenenwinkels online.


Tip 1: Ontspannen thuis kinderschoenen passen

Kinderen hebben meestal een hekel aan schoenen passen. Maar je kunt tegenwoordig heel makkelijk kinderschoenen thuis passen. Het kind is dan in de vertrouwde omgeving en je kunt de kinderschoenen passen op het moment dat het jou uitkomt.

Om kosten te besparen kun je voor het bestellen van de schoenen dan het beste kiezen voor een online schoenenwinkel die gratis verzenden en gratis rerourneren aanbiedt. Je kunt dan net zoveel kinderschoenen laten komen en weer terug sturen als je zelf wilt. Zonder dat het extra geld kost. Kijk in het overzicht verzendkosten en retourkosten schoenen bij weke winkels het verzenden en retourneren gratis is.

Tip 2: Kies een goed merk kinderschoenen

Dure schoenen zijn niet altijd de beste schoenen, maar onze ervaring is wel dat kinderschoenen van goede merken veel langer meegaan en veel plezieriger zijn om te dragen dan goedkope kinderschoenen. Ook bieden kinderschoenen van goede merken over het algemeen meer steun en zijn ze gewoon beter voor de lichamelijke ontwikkeling dan goedkope kinderschoenen. En vooral dat laatste is natuurlijk erg belangrijk.

Gelukkig zijn ook goede kinderschoenen van goede merken vaak goedkoop ergens te krijgen. Schoenenwinkels hebben immers vaak interessante acties. Kijk daarom eens in het overzicht met beste merken kinderschoenen van de schoenen-informatiesite Schoenenadvies.nl. In dit artikel vind je niet alleen veel informatie over goede kinderschoenen maar ze wijzen je ook de weg naar de aanbiedingen van de Nederlandse schoenwinkels.

Tip 3: Het passen van kinderschoenen

En dan het passen van kinderschoenen zelf. Doe dit met behulp van de bekende duimtest. Druk op de punt van de schoen om te bepalen hoeveel ruimte er is tussen de punt van de langste teen en de voorkant van de schoen is. Je duim moet daar tussen passen.

Let op! Het kind moet tijdens het passen van de schoenen altijd staan want anders verschuift de voet. Pas de schoenen altijd aan het eind van de dag. Voeten zetten namelijk in de loop van de dag uit.

Tip 4: Pas beide schoenen

Pas altijd beide schoenen. De linker- en rechter-schoen zullen wel gelijk zijn, maar dat geldt niet voor de voeten. De ene voet heeft bij veel kinderen (en ook bij volwassenen) soms een andere lengte dan de andere. Dit kan soms wel een hele maat schelen. Als je dan de schoen met je kortste voet past heb je wel heel snel te kleine schoenen.

Tip 5: Let ook op de hoogte en breedte van de kinderschoen

Kijk bij het passen van kinderschoenen niet alleen naar de lengte van de kinderschoen maar ook naar de hoogte en de breedte. Let goed op of ze ook daar niet te krap of juist te wijd zijn. Is er te veel ruimte in de schoen? Kies dan een ander paar want dan is het betreffende model gewoon niet geschikt.

Zie ook: Meer tips kinderschoenen

Foto: Braqeez kinderschoenen


Onderwerp:
Thuis kinderschoenen passen. 5 tips voor het passen van schoenen bij kinderen en voor het kiezen en goedkoop kopen voor de beste schoenen voor een kind. Kijk hier voor alle kinderschoenen tips.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.