Externe harde schijf en SSD

De beste portable harde schijf uit de test en de top 10 met goede externe schijven (zowel SSD als hard disk).

Hitachi portable schijf

De externe SSD is in opmars, maar de goedkoopste manier om grote hoeveelheden data op te slaan is toch nog steeds de externe harde schijf. Ideaal voor bijvoorbeeld het digitaal opslaan van je muziek-verzameling of film-collectie. Een externe harde schijf hang je bijvoorbeeld in je netwerk, aan je computer of aan je televisie.

Hieronder vind je de top 10 van meest verkochte externe harde schijven. 


Kijk bij de beste online computerwinkels voor de beste winkels om een harde schijf (extern of intern) te kopen. 

Top 10 externe harde schijven


Top 10 externe SSD schijven


De beste externe harde schijven uit de test

Bij de beste externe harde schijf test vind je de beste externe harde schijven uit diverse testen. Niet alleen de beste mechanische externe harde schijven maar ook de beste externe SSD drives, de snellere, betere en minder kwetsbare opvolger van de mechanische hard disk.


Interne of externe harde schijf?

Een interne harde schijf bouw je in je desktop PC of laptop in. Een externe harde schijf is onafhankelijk van een computer. Via een usb-kabel kun je hem gebruiken op iedere computer. Bovendien is een externe harde schijf ook via het netwerk te bereiken en je kunt hem in veel andere apparaten gebruiken. Veel moderne televisies beschikken over een USB-poort en software die het mogelijk maken films, muziek en foto's af te spelen die zich bevinden op een externe harde schijf die direct met de televisie is verbonden.

Mechanische harde schijf of SSD?

De gewone harde schijf wordt tegenwoordig mechanische harde schijf genoemd. Daarnaast bestaan er ook SSD schijven (Solid State Drive). Dit is flash geheugen. Dat is sneller, stroomzuiniger en minder kwetsbaar, en het opslagmedium van de toekomst, maar helaas nog altijd behoorlijk veel duurder. Bij bovenstaande beste Harde Schijf Kopen vind je ook SSD schijven (intern en extern).

Opslagcapaciteit

Belangrijk bij externe harde schijven is natuurlijk de opslagruimte. Daarvoor koop je immers een harde schijf. Bij SSD schijven wordt deze nog in GB's uitgedrukt, maar bij de goedkopere mechanische harde schijven gaat het op terrabytes (1TB= 1000GB).  De meeste externe harde schijven bieden 1 of 2 TB ruimte, maar het loopt op tot wel meer dan 10TB per schijf.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Harde Schijf Kopen voor alle mogelijkheden en de laagste prijzen.

Foto: Hitachi


Onderwerp:
Hier vind je alle informatie voor het vinden en goedkoop kopen van je beste externe harde schijf. Met de beste externe harde schijf uit menig test van portable harde schijven en de externe HD top 10. Ook voor het vinden van de beste externe SSD / portable SDD vind je hier de tips en informatie.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.