Beste merken contactlenzen

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    


Er is maar een beperkt aantal fabrikanten en merken die contactlenzen maken. Hier de top vij van fabrikanten van lenzen.>>> TIP: Kijk bij Beste lenzen online kopen waar je de contactlenzen van al deze fabrikanten online tegen de laagste prijs kunt bestellen.

1. CooperVision lenzen

CooperVison is de naam waaronder het Amerikaanse The Cooper Companies contactlenzen verkoopt. Sinds ze in 2004 de contactlens fabrikant Ocular Sciences inlijfde behoort CooperVision tot de drie grootste fabrikanten van contactlenzen.

2. Bausch & Lomb lenzen

De geschiedenis van Bausch & Lomb gaat terug tot 1853 toen de opticien John Jacob Bausch met financiële ondersteuning van Henry Lomb een brillenfabriekje begon. 

Bausch & Lomb is tegenwoordig bekend om zijn contactlenzen, maar voor de ontwikkeling van het bedrijf zijn hun Ray-Ban zonnebrillen van groot belang geweest. Ray-Ban werd echter in 1999 verkocht aan de Italiaanse Luxottica Group.  

Bausch & Lomb zelf werd in 2013 voor 8,57 miljard dollar door het Valeant Pharmaceuticals gekocht. Bausch & Lomb is wereldwijd één van de grootste fabrikanten van contactlenzen.


3. Alcon lenzen

Ook Alcon komt uit Amerika. Het bedrijf werd in 1945 in Texas opgericht door  Robert Alexander (al) and William Conner (con). In 1977 werd Alcon eigendom van het Zwitserse Nestlé die het later weer zou verkopen aan een ander Zwitsers bedrijf (Novartis). Het hoofdkantoor is nu in Zwitserland te vinden.

4. Johnson & Johnson lenzen

Johnson & Johnson is een groot Amerikaans medisch bedrijf. Ze brengen hun contactlenzen ook onder de naam Acuvue op de markt. Andere in Nederland bekende merknamen van Johnson & Johnson zijn Listerine (mondspoeling), OB (tampons), Nicorette (nicotinepleisters), Compeed (pleisters) en R0C (gezichtscreme). Daarnaasr brengen ze onder minder bekende namen nog heel veel medische producten uit. Het bedrijf werd in 1886 opgericht door drie broers en zou dus eigenlijk Johnson & Johnson & Johnson moeten heten.

5. UltraVision lenzen

Het Britse UltraVision is de enige niet uit Amerika stammende contactlens-fabrikant in deze top 5. Het is een echte specialist.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.