Router

Wat is een goede router voor je WiFi netwerk thuis? Hier vind je de WiFi router top 10 en de beste WiFi routers uit de test.

Goede WiFi router thuis

Een router is een belangrijk onderdeel van je WiFi netwerk thuis. De router is het centrale apparaat in je netwerk, al het verkeer verloopt via deze spil in het netwerk. Een goede router is dus van groot belang voor een goed en snel netwerk.


Hier kijken we naar de top tien van meest populaire routers. Welke routers zijn het meest in trek? Dat kun je zien in de onderstaande router top 10.

  • Router top 10 ( )

Op zoek naar de beste router voor je netwerk? Kijk dan eens bij de beste routers uit de test op TestResults.nl. Daar vindt je de beste routers in alle soorten uit diverse vergelijkende tests van routers.

Single-band, dual-band of tri-band?

Voor draadloze netwerken zijn twee frequenties beschikbaar. De 2.4 GHz-frequentie en de 5 GHz-frequentie. Een single-band router is een eenvoudige router die alleen de 2.4 GHz-band gebruikt. Deze band is echter maar smal en wordt zwaar belast, niet alleen door netwerkapparatuur maar ook door smartphones, magnetrons, gameconsoles en autoalarmsystemen. De 5 GHz-band is veel breder, en veel minder druk. Dus veel beter voor je netwerk.

Een dual-band router kan beide frequenties gebruiken en is dus veel beter voor je verbindingen. Ze zijn sneller en stabieler.

TP-Link WiFi router

WiFi router TP-Link


Nog beter is het met een tri-band router. Deze gebruiken naast de 2.4 GHz-frequentie gelijktijdig twee 5 GHz-frequenties. Zo leg je drie verbindingen. Maar let op, niet alleen de router maar ook de andere netwerkapparatuur moet de 5 GHz-frequentie gebruiken.

Kijk op Beste Netwerkapparatuur Kopen (zie hierboven) voor alle prijzen, specificaties en mogelijkheden van alle WiFi routers.


Zie ook: 


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste router voor je netwerk thuis. Bedraad, maar ook draadloos, want het betreft de beste wifi routers.  Allemaal goede netwerkapparatuur, een tri-band router of dual-band waarmee je op meerdere frequenties een snelle draadloze verbinding kunt opbouwen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.