Beste eetkamerstoelen kopen? 5 tips

Bas van Rijswijk     oktober 16, 2021    

5 tips voor bij het vinden van de beste eetkamerstoelen. We hebben ook de beste (en goedkoopste) winkels om de stoelen voor bij je eettafel te kopen.


Een eetkamerstoel is een belangrijke aankoop. Per slot van rekening doen de meeste mensen meer aan de eettafel dan alleen eten. Eetkamerstoelen moeten dan ook comfortabel zitten en de juiste hoogte hebben.


En zo is er meer waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen. Wij geven hier een top vijf van tips waaraan de beste eetkamerstoelen moeten voldoen.

Tip 1. De hoogte van de zitting

Twee factoren zijn belangrijk bij het bepalen van de ideale hoogte van een zitting van een eetkamerstoel. De hoogte van de tafel en je eigen lengte. De tweede factor is de lastigste omdat niet alle huisgenoten waarschijnlijk even lang zijn. En kinderen groeien, dus veranderen van lengte. Voor kinderen kunnen daarom in hoogte verstelbare eetkamerstoelen interessant zijn.

De gemiddelde stoelzitting van een eetkamerstoel is 45 centimeter hoog. En het tafelblad 74 centimeter. Ben je zelf langer of korter dan gemiddeld, of heb je een hogere of lagere tafel? Hou hier dan rekening mee bij de aanschaf van je eetkamerstoelen.

Tip 2. Wel of geen leuningen aan de zijkant

Lekker natafelen is vooral plezierig met een eetkamerstoel met zijleuningen. Dat zit een stuk relaxter. Maar deze leuningen hebben wel een nadeel. Ten eerste moeten ze natuurlijk onder de tafel passen als je de stoelen goed onder de tafel wil kunnen schuiven. Ten tweede kosten leuningen ruimte bij het gaan zitten en bij het opstaan uit je eetkamerstoel. Je moet eetkamerstoelen met zijleuningen namelijk veel verder naar achter schuiven voor je kunt gaan zitten of opstaan. En die ruimte moet je wel hebben. Heb je weinig ruimte voor een eettafel, zet er dan geen eetkamerstoelen met leuningen bij.

Tip 3. De bekleding van de eetkamerstoelen

Heb je kleine kinderen? Dan zijn eetkamerstoelen met een stoffen bekleding misschien een minder goed idee. Leer of kunstleer maakt een stuk makkelijker schoon. Ook huisdieren kunnen een stoffen bekleding bevuilen. Niet alleen het materiaal van de stoelbekleding is overigens van belang, ook de kleur. Op donkere bekleding zie je minder snel vlekken.


Tip 4 Eetkamerstoelen met wieltjes?

Eetkamerstoelen zijn makkelijk weg te schuiven als er wieltjes onder zitten. En stoelen met goede parketwieltjes beschadigen het laminaat of parket niet. Ook op tegels of een andere gladde vloer zijn wieltjes plezierig. Gebruik ze echter niet op een (hoog) tapijt.

Tip 5. Multifunctioneel gebruik

Koop je nieuwe eetkamerstoelen dan is het wel zo praktisch om rekening te houden met eventueel andere toepassingen. Zijn de eetkamerstoelen bijvoorbeeld comfortabel genoeg om ze in de zithoek aan te schuiven als je (veel) bezoek hebt? Zijn ze ook buiten te gebruiken? Zijn ze stapelbaar?

Wil je zien wat er allemaal aan eetkamerstoelen voordelig te koop is? Kijk dan bij de beste goedkope online meubelwinkels voor heel mooie eetkamerstoelen en andere meubels voor weinig geld.


Zie ook: 
Onderwerpen:
Deze top 5 bestaat uit 5 tips voor het kopen van de beste eetkamerstoelen, Met o.a. tips over de wieltjes van een eetkamerstoel, de bekleding, leuningen en zitting van een eetkamerstoel, en de beste winkels om goedkoop goede eetkamerstoelen te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.