NAS top 10. De beste netwerk opslag

Bas van Rijswijk     september 04, 2020    


Een NAS is een apparaat wat je in je netwerk plaatst en waarop je al je bestanden plaatst. Bijvoorbeeld films, muziek en foto's, maar ook documenten, ebooks en gegevensbestanden. Deze bestanden kun je dan vanaf iedere computer, tablet of smartphone in het netwerk gebruiken. Ook smart TV's kunnen video's en muziek van een NAS afspelen. Hier de actuele top tien van NAS systemen.


Onderstaande top 10 is gebaseerd op de verkoopcijfers van NAS systemen. Kijk op Beste NAS Kopen alle informatie over de NAS systemen zoals hun specificaties, mogelijkheden en de laagste prijzen bij de beste online winkels, maar ook voordelen, nadelen, reviews en gebruikerservaringen.

NAS top tien


Synology domineert deze top vijf maar er zijn meer goede merken zoals Qnap, WD (Western Digital), Seagate, ZyXEL, Asustor en Netgear. En voor Apple-gebruikers is er de Apple AirPort Time Capsule.

Informatie NAS

Een NAS biedt je één plaats in huis waarop je al je bestanden opslaat. Deze zijn dan van ieder netwerk-apparaat beschikbaar. Je kunt de bestanden afspelen of raadplegen vanaf een smartphone of een computer maar ook vanaf je smart TV.

Downloaden

Wat daarbij erg handig is, is dat een goede NAS in staat is om zelf bestanden te downloaden van internet. Je hoeft alleen een torrent van bijvoorbeeld een film op te zoeken en je plaast deze in een speciale map op het NAS systeem. De NAS zorgt er dan voor dat de bestanden gedownload worden. Daarbij hoeft er geen computer aan te staan.

Backups maken

De NAS wordt meestal als fileserver gebruikt. Je raadpleegt bestanden die op de NAS staan. Maar je kunt de NAs ook heel anders gebruiken, namelijk om backups te maken van de bestanden op al je computers, tablets en smartphones. Dit kan de NAS helemaal zelfstandig voor je regelen. Je hoeft maar één keer een backup-schema in te voeren.

Meer NAS mogelijkheden

En zo bieden NAS systemen nog meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een eigen FTP-server opzetten of de NAS als mailserver of webserver gebruiken. Je kunt er bewakingsbeelden op oplaan of er een netwerkprinter op aansluiten.

Kijk op het bovengenoemde Beste NAS Kopen voor alle informatie over NAS systemen zoals de beste NAS uit de test en de beste winkels om een NAS goedkoop te kopen.


Onderwerpen
Beste NAS test, online NAS goedkoop kopen. goede NAS systemen thuis en kantoor,

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.