5 beste Nederlandse schoenenmerken

Bas van Rijswijk     januari 01, 2021    

Welk Nederlands schoenmerk is de beste schoenfabrikant van Nederland? Wie maakt de beste Nederlandse schoenen? Kijk hier voor de 5 beste Nederlandse schoenenmerken.

Nederlandse schoenenmerken


Het zijn er lang niet meer zoveel als vroeger, maar Nederland kent nog steeds vele schoenmerken. Maar welke Nederlandse merken schoenen zijn de beste Nederlandse schoenmerken? Hier een top vijf van beste Nederlandse schoenenmerken.


1. Shabbies schoenen en laarzen

Shabbies is volgens velen het beste Nederlandse schoenmerk. Shabbies werd in 2005 opgericht door de schoenontwerper Fred de la Bretonière als een aanvulling op het schoenmerk met zijn eigen naam. 

Shabbies werd een label voor laarzen. Onder deze naam worden herenlaarzen, dameslaarzen en kinderlaarzen verkocht, maar ook accessoires als portemonnees, riemen en tassen.

Shabbies Amsterdam werd internationaal zo'n groot succes dat er nu ook Shabbies schoenen als sandalen, slippers, instappers en veterschoenen worden verkocht. Shabbies Amsterdam is dus meer en meer een allround schoenmerk aan het worden. Met schoenen en laarzen van een hoog internationaal niveau.

2. Blackstone schoenen

Hoewel het Nederlandse schoenen merk Blackstone al menig jaar bestaat is het merk de laatste jaren echt in opkomst en is momenteel één van de beste Nederlandse schoenen merken. 

Dat doet Blackstone  ze met prachtige herenschoenen en damesschoenen die er zowel stoer als heel verzorgd uitzien. Schoenen ook van een zeer hoge kwaliteit, gemaakt van de beste materialen. 

Ook internationaal zijn deze stoere en prachtige schoenen een groot succes. Kijk vooral eens hieronder naar het aanbod.

3. Van Bommel schoenen

Van Bommel schoenen mogen natuurlijk in deze top vijf van beste Nederlandse schoenmerken niet ontbreken. Dit legendarische Nederlandse schoenmerk heeft vele eeuwen, oorlogen en crisissituaties overleefd. 

Van Bommel schoenen bestaan al sinds 1795 en het bedrijf wordt na al die honderden jaren nog steeds geleid door de familie Van Bommel. Onder de naam Van Bommel worden er herenschoenen van topkwaliteit verkocht. Nette schoenen maar ook casual schoenen, maar wel altijd stijlvol en van een bijzonder hoge kwaliteit.

Enkele jaren terug is daar het label Floris van Bommel bijgekomen. Onder dit label verkoopt Van Bommel schoenen die gericht zijn op een wat jonger en moderner publiek dan de klassieke Van Bommels. 

Onder de naam Floris van Bommel komen er zelfs damesschoenen op de markt. Ook de schoenen van dit beste Nederlandse schoenenmerk vind je hier onder.

4. JJ Footwear schoenen en laarzen

JJ Footwear is een Nederlandse fabrikant van (vooral) dameslaarzen. Het merk is bekend om zijn laarzen in verschillende kuitmaten. JJ Footwear maakt laarzen in kuitwijdtes van S t/m 6XW. 

Hierdoor is het Nederlandse merk laarzen en schoenen erg populair bij dames die brede of juist smalle kuiten hebben. Voor alle vrouwen levert JJ Footwear passende laarzen.

Naast laarzen maakt dit beste Nederlandse schoenen merk ook sneakers, instappers, pumps en andere damesschoenen.

5. Cruyff Classics

Johan Cruijff had overal verstand van, dus ook van schoenen. Al in de jaren 70 begon hij zijn eigen merk schoenen waaruit het huidige Cruyff Classics is voortgekomen. 

Emilio Lazzarini, een bekende Italiaanse designer en vriend van Johan Cruijff ontwierp de eerste series Cruyff schoenen. Hoewel dat nu niet meer het geval is zijn de huidige Cruyff Classics schoenen nog steeds op de ontwerpen van Lazzarini gebaseerd.

Het aanbod aan Cruyff schoenen bestaat vooral uit sneakers en sportschoenen, maar af en toe maakt de beste Nederlandse schoenenmerk voor sportieve schoenen ook uitstapjes naar andere modellen schoenen.

Meer goede Nederlandse schoenenmerken

En zo kent Nederland nog veel meer goede schoenmerken, al worden de schoenen van deze Nederlandse schoenenmerken wel vaak in het buitenland gemaakt. 

Andere goede Nederlandse schoenmerken zijn Rehab, Van Lier, SPM, Red Rag, Greve en nog veel meer goede schoenenmerken voor schoenen voor volwassenen en kinderen.Zie ook

Onderwerpen:
Her kijken we naar een aantal van de beste Nederlandse schoenenmerken. Nederland kent veel goede schoenmerken. De schoenen van de beste Nederlandse schoenmerken worden niet altijd in Nederland gemaakt (de term Nederlandse schoenfabriek is dus niet altijd op zijn plek). Wel worden Nederlandse schoenen vaak in Nederland ontworpen en ontwikkeld. Kijk hier voor de beste Nederlandse schoenenmerken.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.