Beste Nederlandse schoenen merken

Redactie     februari 19, 2019    

Het zijn er lang niet meer zoveel als vroeger, maar Nederland kent nog steeds vele schoenmerken.


Maar welke Nederlandse merken schoenen zijn de beste? Hier een top vijf van beste Nederlandse schoenen merken.


1. Shabbies Amsterdam

Shabbies werd in 2005 opgericht door de schoenontwerper Fred de la Bretonière als een aanvulling op het schoenmerk met zijn eigen naam. Shabbies werd een label voor laarzen. Onder deze naam werden herenlaarzen, dameslaarzen en kinderlaarzen verkocht, maar ook accessoires als portemonnees, riemen en tassen.

Shabbies Amsterdam werd internationaal zo'n groot succes dat er nu ook Shabbies schoenen als sandalen, slippers, instappers en veterschoenen worden verkocht. Shabbies Amsterdam is dus meer en meer een allround schoenmerk aan het worden. Met schoenen en laarzen van een hoog internationaal niveau.
Aanbiedingen / Meer informatie Shabbies Amsterdam

2. Blackstone

Hoewel het Nederlandse schoenen merk Blackstone al menig jaar bestaat is het merk de laatste jaren pas echt in opkomst. Dat doen ze met prachtige herenschoenen en damesschoenen die er zowel stoer als heel verzorgd uitzien. Schoenen ook van een zeer hoge kwaliteit, gemaakt van de beste materialen. Ook internationaal zijn deze stoere en prachtige schoenen een groot succes.
Aanbiedingen / Meer informatie Blackstone schoenen

3. Van Bommel

Van Bommel mag natuurlijk in deze top vijf niet ontbreken. Dit legendarische Nederlandse schoenmerk heeft vele eeuwen, oorlogen en crisissituaties overleefd. Van Bommel schoenen bestaan al sinds 1795 en het bedrijf wordt na al die honderden jaren nog steeds geleid door de familie Van Bommel. Onder de naam Van Bommel worden er herenschoenen van topkwaliteit verkocht. Nette schoenen maar ook casual schoenen, maar wel altijd stijlvol en van een bijzonder hoge kwaliteit.

Enkele jaren terug is daar het label Floris van Bommel bijgekomen. Onder dit label verkoopt Van Bommel schoenen die gericht zijn op een wat jonger en moderner publiek dan de klassieke Van Bommels. Onder de naam Floris van Bommel komen er zelfs damesschoenen op de markt.
Aanbiedingen / Meer informatie Van Bommel schoenen

4. JJ Footwear

JJ Footwear is een Nederlandse fabrikant van (vooral) dameslaarzen. Het merk is bekend om zijn laarzen in verschillende kuitmaten. JJ Footwear maakt laarzen in kuitwijdtes van S t/m 6XW. Hierdoor is het Nederlandse merk laarzen en schoenen erg populair bij dames die brede of juist smalle kuiten hebben. Voor alle vrouwen levert JJ Footwear passende laarzen. Naast laarzen levert JJ Footwear ook sneakers, instappers, pumps en andere damesschoenen.
Aanbiedingen / Meer informatie JJ Footwear

5. Cruyff Classics

Johan Cruijff heeft overal verstand van, dus ook van schoenen. Al in de jaren 70 begon hij zijn eigen merk schoenen waaruit het huidige Cruyff Classics is voortgekomen. Emilio Lazzarini, een bekende Italiaanse designer en vriend van Johan Cruijff ontwierp de eerste series Cruyff schoenen. Hoewel dat nu niet meer het geval is zijn de huidige Cruyff Classics schoenen nog steeds op de ontwerpen van Lazzarini gebaseerd.

Het aanbod aan Cruyff schoenen bestaat vooral uit sneakers en sportschoenen, maar af en toe maakt het schoenenmerk ook uitstapjes naar andere modellen schoenen.
Aanbiedingen / Meer informatie Cruyff schoenen

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.