5 voordelen SSD drive

Bas van Rijswijk     augustus 21, 2020    

Wat zijn de voordelen een SSD drive ten opzichte van een harde schijf? Wij kijken hier naar de top vijf van voordelen van een SSD.


De voordelen van een SSD ten opzichte van een harde schijf (HDD) zijn groot. Aanvankelijk waren de SSD's nog steeds fors duurder, maar de prijzen dalen steeds verder. SSD's zullen dan ook in de toekomst de harde schijf gaan vervangen.Vooral in laptops kom je nu veel SSD drives tegen.Koop de SSD bij een goedkope aanbieder en de prijs valt best mee.

1. Een SSD is sneller

Een SSD maakt gebruik van flashgeheugen. Dit is hetzelfde geheugen dat je ook in je mobiele telefoon vindt. Draaiende onderdelen heeft de SDD dan ook niet nodig en dat komt de snelheid zeer ten goede. Het lezen en schrijven van bestanden en gegevens om de SDD gaat veel sneller dan bij een harde schijf.

2. Een SSD start sneller op

Dit snelheidsverschil merk je vooral bij het opstarten. Als je een (interne) SSD hebt moet je deze dan ook vooral als opstartschijf gebruiken. In een paar seconden is je computer opgestart.

3. Een SSD gebruikt minder energie

Een computer of laptop met een SSD gebruikt aanmerkelijk minder stroom dan die met een harde schijf. Ook dit komt door het ontbreken van bewegende onderdelen en er is ook minder koeling nodig. Vooral bij laptops, tablets e.d. is deze energiebesparig erg fijn want je doet veel langer met een accu-lading.

4. Met een SSD kun je veel betere meerdere taken tegelijk uitvoeren

Multitasken gaat ook veel beter met een SSD. Dat heeft weer alles met die snelheid te maken. Het openen van programma's kan wel 20 keer sneller gaan waardoor de verschillende programma's die gelijktijdig draaien elkaar veel minder in de weg zitten.

5. Een SSD zal niet snel kapot gaan

Een harde schijf is één van de meest kwetsbare onderdelen van een computer of laptop. De SSD één van de minst kwetsbare. Aan een SSD kan weinig kapot. Als je je laptop van grote hoogte laat vallen is deze waarschijnlijk defect, maar als je je SSD in een andere laptop plaatst zal alle data waarschijnlijk nog gewoon aanwezig zijn.

Heb je interesse in een SSD? Wil je er meer over weten of weten wat de prijs is? Kijk dan bij de beste winkels met SSD drives.


Onderwerpen:
beste SSD drive, bese SSD harddisk, beste SSD schijf laptop.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.