Access Point top 10. Voor een betere Wifi verbinding

Met een access point creëer je een extra inlogpunt in je WiFi netwerk. In tegenstelling tot bij een WiFi versterker heb je bij een WiFi access point de volledige snelheid tot je beschikking.

WiFi access point voor snellere WiFi

Problemen met de WiFi-verbinding in bepaalde delen van het huis kun je oplossen met een WiFi-versterker. Deze pikt het signaal op waar het nog goed is en geeft het vanaf dat punt opnieuw door. Maar beter (sneller) dan het opgepikte signaal wordt het natuurlijk nooit en het signaal neemt al snel weer opnieuw in sterkte af. Een veel beter alternatief voor de WiFi-versterker is het access point.

Een access point is een netwerk-apparaat dat het signaal op volle sterkte uitzendt. Maar daarvoor moet deze wel bedraad met het netwerk verzonden zijn.

Praktijkvoorbeeld: Je hebt beneden een router/modem staan die je internetverbinding regelt. Op de eerste verdieping is het signaal nog redelijk goed maar op zolder zijn er veel problemen met de snelheid. Je kunt dan een netwerkkabel naar zolder trekken en daarop een access point plaatsen. Dit access point zendt dan het internetverkeer wat het via de kabel binnenkrijgt op volle sterkte uit. Op zolder is je WiFi dan even snel als beneden, en op de eerste verdieping heb je twee apparaten (de router beneden en het accesspoint op zolder) waaruit je kunt kiezen.

Tot zover de uitleg van een access point. Maar wat zijn goede access points? Hieronder de access point top 10.

Actuele access point top tien

  • Access point top 10 ( )

Deze accesspoint top tien is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels voor netwerkapparatuur zoals routers, wifi-versterkers, modems en access-points. Kijk bij deze winkels voor al dit soort netwerkapparatuur tegen de laagste prijs.

De snelheid van het accesspoint

Let bij de keuze van je access point goed op de snelheid die deze aan kan. Voor het bekabelde gedeelte heb je de keuze uit Fast Ethernet (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit de langzame versie, tot 100 Mbps) en Gigabit (sneller, tot wel 1.000 Mbps). Voor de Wifi-snelheid gelden weer andere snelheden. Een gemiddeld access point haalt snelheden tussen de 300 en 600 Mbps, maar langzamer en sneller komt voor. Bij deze snelheden geldt natuurlijk wel dat ook de apparatuur waarmee je verbind deze snelheden moet kunnen halen. Het traagste component bepaalt de snelheid.

Aantal Ethernet-poorten

Ook het aantal Ethernet-poorten kan belangrijk zijn. Je hebt er één nodig voor de bedrade verbinding met je netwerk, maar misschien wil je wel apparatuur bekabeld aansluiten op het access point (dat is altijd sneller dan draadloos). Bijvoorbeeld een computer, een printer of een netwerk-schijf. Kies dan voor een access point met meerdere Ethernet-aansluitingen.

Beste access point test

Wat is het beste access point? Deze netwerk apparatuur wordt regelmatig door netwerk experts getest. Bij de beste access point test kun zien welke access points er best getest zijn.


Kijk bij bovenstaande winkels voor de beste access-points tegen de laagste prijs.

Zie ook:


Onderwerpen:
Het plaatsen van een extra access point zorgt voor een betere Wifi verbinding. Kijk hier boven voor het beste accesspoint wifi. Zo'n extra wifi point in een draadloos netwerk zorgt er voor dat je op die plaats weer een maximale wifi snelheid hebt.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.