Fietsstoeltje top 10. Met de beste fietsstoeltjes voor en achter

De fietsstoeltjes top 10, met de beste fietsstoeltjes uit de test en aanbiedingen van goede kinderzitjes voor voor en achter op de fiets.

Yepp fietsstoeltjes

Fietsstoeltjes heb je in twee soorten. Je kunt kiezen voor een fietsstoeltje voor voorop de fiets of voor een fietsstoeltje achterop. Beide hebben hun voordelen en hun nadelen. We kijken hier naar de voordelen en nadelen van fietszitjes voor en achter en naar de top tien van fietsstoeltjes.

Ook hebben we aanbiedingen van kinderzitjes voor op de fiets in alle soorten en hebben we de beste fietsstoeltjes uit de test.

Fietsstoeltje top 10


Zie ook:

In alle drie deze overzichten vind je fietszitjes in alle soorten. Achterzitjes en voorzitjes, maar ook enkele kinderzitjes voor op de stang. De meeste fietststoeltjes zijn echter bedoeld om voor op de fiets of achter op de fiets te plaatsen.

Kies je voor een fietsstoeltje voorop of achterop? Hieronder de voordelen en nadelen van beide soorten fietsstoeltjes.

Fietsstoeltje voorop

Een fietsstoeltje voorop kan gebruikt worden voor kinderen vanaf 9 maanden. Een fietsstoeltje voorop is het leukst voor ouders en kind want met een fietszitje voorop is er veel meer contact tussen beide. Bovendien zit het kindje veel meer als hij voorop zit bij het fietsen. 

Achterop zit een kindje vooral tegen de rug van vader of moeder aan te kijken. Een ander voordeel van een fietsstoeltje voorop is dat je de achterdrager vrij houdt voor fietstassen en andere bagage.

Yepp kinderzitje fiets

Yepp fietsstoeltjes voor en achter op de fiets

Maar als het kindje groter en zwaarder wordt komt er toch een moment dat hij of zij naar achter moet. Voorzitjes worden dan te krap (er is maar beperkte ruimte op een fiets voor een voorzitje) en het gewicht aan het stuur wordt dusdanig hoog dat het onveilig wordt.

Fietsstoeltje achterop

Met een achterzitje kun je het kind wel vervoeren tot hij een jaar of 10 oud is. Maar je kunt er ook al met 9 maanden mee beginnen. Als je een fietsstoeltje kiest dat meegroeit (dat geschikt is voor kinderen in een lange leeftijdsrange) kun je dus heel lang met een fietsstoeltje voor achterop de fiets doen.

Yepp fietsstoeltje

Achterzitje en voorzitje Yepp

Voor oudere kinderen is het een voordeel dat deze stoeltjes ruimer zijn (achterop is immers onbeperkt ruimte). Voor de ouders is het een voordeel dat de fiets met een achterzitje makkelijker stuurt en lichter rijdt.

Goede fietsstoeltjes

Bij bovengenoemde beste winkels om een fietsstoeltje te kopen vind je voordelig de fietsstoeltjes van een groot aantal merken. Het meest gebruikt zijn de fietsstoeltjes van Bobike, CMG Yepp en Polisport. Deze marktleiders maken heel goede fietsstoeltjes die je bij bovenstaande winkels tegen de laagste prijs kunt kopen.

Zie ook: 


Foto's: Yepp fietsstoeltjes

Onderwerp:
Hier kijken we naar het beste fietsstoeltje, een kinderzitje voor voorop de fiets of achter op de fiets. Een voorzitje / voorstoeltje of achterzitje / achterstoeltje om een kind op de fiets mee te nemen. We hebben de top 10 van fietsstoeltjes, de beste voorzitjes en beste achterzitjes uit de test (o.a. de consumentenbond test) en fietsstoeltje aanbiedingen van de beste winkels die fietsstoeltjes goedkoop verkopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.