Beste fietsslot goedkoop kopen

De beste fietssloten uit de test, de fietsslot top 10 en aanbiedingen van fietssloten bij goedkope online winkels.

Beste fietsslot test

Helaas is een goed fietsslot noodzakelijk. Vooral als je een goede fiets hebt die in trek is bij het dievengilde. Een degelijk fietsslot is een goede investering, en een verplichting bij een fietsverzekering. Hier de top 10 van fietssloten.

Fietsslot top tien

Hieronder vind je de top 10 van meest gekochte fietssloten van dit moment.

Of kijk hier onder voor de beste fietssloten uit de test en bij aanbiedingen van de beste winkels waar je goede fietssloten goedkoop kunt kopen.


Je vindt in deze overzichten de beste fietssloten in diverse vormen. Bijvoorbeeld het beste kettingslot, ringslot, beugelslot en de beste insteekketting. Over deze verschillende fietsslot modellen verderop meer.

ART. Het keurmerk voor fietssloten

Maar eerst kijken we hoe je een goed fietsslot kunt herkennen. Dat kan via het ART keurmerk voor fietssloten.

De stichting ART heeft als doel het verhogen van de preventie van fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Bij het beoordelen van de fietssloten werken ze samen met TNO. Verzekeraars eisen bij een fietsverzekering meestal een fietsslot met een ART-keurmerk.

In de ART hebben onder andere de ANWB, de BOVAG en de RAI zitting.

Er zijn drie ART-categorie├źn (ART-1 bestaat niet)
  • ART 2 sloten: Fietssloten die prima voldoen als je fiets wat langer onbeheerd blijft. Bijvoorbeeld op een kantorenpark onder kantooruren.
  • ART 3 sloten: Fietssloten voor risicovolle plaatsen. Bijvoorbeeld overdag bij een station.
  • ART 4 sloten: Fietssloten voor extra risicovolle plaatsen. Of voor plaatsen waar je fiets 's nachts blijft staan.

Het ART keurmerk geldt voor alle soorten fietssloten.
  • Een ringslot (hoefijzer slot). Een fietsslot dat vast op de fiets zit. Zeer moeilijk door te zagen of door te knippen, maar iemand kan de fiets wel optillen en meenemen.
  • Een insteekketting. Een kabelslot dat je in een daarvoor geschikt ringslot kan steken. De fiets kan je dan vastzetten aan een paal, boom of hek zodat deze dubbel beveiligd is. Een aanrader!
  • Een kettingslot. Een ketting waarmee je de fiets vastzet, zoals een insteekketting maar dan zelfstandig.
  • Een beugelslot. Een solide en heel veilig slot dat niet doorgeknipt kan worden. Hiermee zet je de fiets ook vast, maar een beugelslot is minder makkelijk overal te bevestigen dan een kettingslot omdat het niet flexibel is.

Hieronder meer informatie over deze verschillende fietssloten.

Het ringslot

Het ringslot of hoefijzerslot was vroeger het meest gangbare fietsslot, maar is in de huidige tijd niet zo veilig meer. Het ringslot heeft als grote voordeel dat hij gewoon vast zit aan het frame van je fiets. Je vergeet hem dus nooit mee te nemen en je hoeft hem niet los op de fiets mee te nemen.

Axa ringslot

Axa ringslot


Maar een ringslot heeft grote nadelen. Het grootste nadeel is wel dat je met een ringslot de fiets niet aan iets anders vast zet. Een dief kan de fiets gewoon in een auto laden en elders rustig het slot openen.

Veel gebruikers kiezen er dan ook voor het ringslot uit te breiden met een kettingslot. Er zijn daar speciale uitbreidingen voor, maar een beetje dubbelop is het wel.

Een andere nadeel is dat het fietsslot tussen de spaken zit als de fiets op slot zit. Iemand die de fiets verplaatst kan de spaken beschadigen. Verder kan iemand de fiets op slot zetten als jij dat niet doet en kan de fietssleutel beschadigd raken als de fiets valt.

Kettingslot

Met een kettingslot zet je de fiets vast aan een hek, lantaarnpaal of ander object. Heel veilig, want een goed kettingslot is ijzersterk en niet ongemerkt te openen. Het nadeel is wel dat zo'n ketting zwaar is om mee te nemen.

Axa kettingslot

Axa kettingslot


Kabelslot

Een kabelslot of spiraalslot is een lichte variant van het kettingslot. Iets minder dik en solide, maar een goed kabelslot is toch sterk genoeg. Je hebt ook kabelsloten met een cijferslot in plaats van een sleutel.

Dresco kabelslot

Dresco kabelslot


Beugelslot

Een beugelslot is de hard-metalen versie van het kettingslot en het kabelslot. Hier geen buigbare kabel of een te vouwen metalen sliert, maar een onbuigbare beugel.

Een beugelslot is daarom makkelijk mee te nemen. Je klikt hem vast aan het frame van je fiets en steekt de sleutel op zak.De beugel is erg sterk en meestal alleen met een slijptol te verwijderen. Maar kijk uit, er zijn ook beugelsloten van slechte kwaliteit op de markt waarbij het slot zelf wel makkelijk open te wrikken is.

Abus beugelslot

Abus beugelslot

Een ander nadeel is dat de beugel minder makkelijk aan een extern voorwerp vast te maken is dan een ketting of kabel. Bijvoorbeeld niet aan een dikke boom. Soms is er niets voorhanden, en dan kun je met een beugelslot alleen het wiel aan het frame vastmaken. En dan is de fiets net zo makkelijk mee te nemen als bij een ringslot.

Zie ook:


Samenvatting:
Hierboven vind je de top 10 van fietssloten. Je kunt nog verder de ranglijst doorklikken. Het betreft alle soorten fietssloten zoals een ringslot, een insteekslot. een kettingslot en een beugelslot. Ook geven we op deze pagina informatie over het ART keurmerk voor fietssloten en de verschillende fietsslot vormen. Ook hebben de beste fietssloten uit de fietsslot test.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.