Beste fietsendrager kopen

De top 10 van de fietsendragers en meer tips voor het goedkoop kopen van de beste fietsendrager, zoals de beste fietsendrager test en aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels.

Pro-User fietsendrager trekhaak

Wij kijken hier naar de meest populaire en beste fietsendragers. Geschikt voor gewone en vaak ook elektrische fietsen. Fietsendragers die ook niet veel geld kosten.

Voor wie wel eens in een andere omgeving wil fietsen is een fietsendrager een goede investering.Voor een laag bedrag koop je een heel goede fietsendrager die je op de trekhaak van de auto kunt plaatsen.

Top tien fietsdragers

Hieronder vind je de 10 meest gekochte fietsendragers van dit moment.

Of kijk hier voor de beste fietsendragers uit de fietsdrager test of bij de aanbiedingen van de beste winkels die goede fietsendragers goedkoop verkopen.


Je vindt hier de beste fietsendragers in alle soorten. De populaire fietsendragers voor op de trekhaak van bijvoorbeeld Thule, Pro-User en Twinny Load, maar ook fietsendragers voor op het dak, voor hangend aan de achterklep en voor aan de caravan.

En natuurlijk vind je er ook de beste fietsendragers geschikt voor het vervoeren van meerdere elektrische fietsen.

Bij de beste fietsendrager test vind je de beste fietsendragers uit diverse fietsdrager test die zijn uitgevoerd door experts. Bijvoorbeeld de beste fietsendrager uit de Consumentenbond test van fietsendragers.

Fietsendrager voor op de trekhaak het meest verkocht

De meeste fietsendrager bevestig je op de trekhaak, maar er zijn ook fietsendragers voor op het dak en fietsendragers die je op de achterklep bevestigd. Maar deze fietsendragers worden een stuk minder verkocht en gebruikt. Fietsendragers voor op de trekhaak zijn veel populairder en ook veiliger. Bovendien kunnen ze een groot gewicht dragen. Dat is belangrijk, vooral omdat tegenwoordig steeds meer mensen gebruik maken van (zwaardere) elektrische fietsen.

Koppelstuk
Soms (maar lang niet altijd) is er een koppelstuk nodig om de fietsdrager op de trekhaak te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende ruimte is. Ook is een koppelstuk soms nodig bij een afneembare trekhaak of bij een terreinauto. Dit is echter geen enkel probleem. Deze koppelstukken zijn niet al te duur als u deze online koopt.

Kenteken en verlichting 
Als je een fietsendrager op de trekhaak bevestigt is de kentekenplaat niet meer zichtbaar. Ook de verlichting wordt gehinderd. De fietsendragers zijn daarom voorzien van verlichting en ruimte voor een kentekenplaat. 

Op de fietsdrager zit tevens een stekker die je kunt aansluiten op een contact achterop de auto. Dit kan een 7-polige stekker of een 13-polige aansluiting zijn. Indien stekker en contact van de auto niet overeenkomen dan kun je een verkoopstekker gebruiken.

Thule fietsendrager 2 e-bikes

Thule fietsendrager 2 e-bikes

Er zijn speciale fietsdragers voor elektrische fietsen te koop. Dat is niet omdat elektrische fietsen niet op een gewone fietsdrager zouden passen, maar omdat ze een stuk zwaarder zijn. Dit komt door de accu die behoorlijk zwaar is. 

Gewicht elektrische fiets
Een elektrische fiets weegt al snel 30 kilo. Dat is 10 kilo meer dan een normale fiets. Voor één fiets op uw fietsdrager zal dat niet uitmaken, maar wel als u meerdere fietsen op de fietsdrager wilt plaatsen.

Fietsdragers voor elektrische fietsen zijn dus fietsdragers die meer gewicht aankunnen dan gewone fietsdragers. 

Maximale draagkracht trekhaak 
Hou er wel rekening mee dat de trekhaak van uw auto ook een maximaal gewicht aan kan? Dit gewicht vindt u normaal gesproken op het typeplaatje van de trekhaak. Dat is meestal in de buurt van het stroompunt te vinden.

Fietsendrager op het dak

Een fietsdrager kan je ook op het dak va  de auto plaatsen. Een dak fietsendrager heeft vele voordelen. Ten eerste is er geen trekhaak nodig. Is deze trekhaak wel aanwezig, dan kunt u nog altijd een aanhanger of caravan meenemen. Wel zo handig op een kampeervakantie.

Maar het gewicht dat het autodak kan dragen is minder hoog dan dat van de trekhaar (raadpleeg daarvoor de handleiding van de auto), en de fiets op het dak plaatsen is ook een zwaar karwei. Daarom wordt een fietsendrager op het dak meestal gebruikt voor lichte fietsen zoals een racefiets of een mountainbike.

Een ander nadeel van een fiets op het dak is dat deze veel wind vangt, en dat betekent een hoger brandstofverbruik en meer herrie onder het rijden. En er mag dan geen trekhaak nodig zijn, om een dak fietsendrager te plaatsen is er wel een dakdrager of andere bevestiging nodig. Misschien heb je deze al voor een dakkoffer maar anders moet je naast een fietsendrager ook een dakdrager aanschaffen.

Fietsendrager achterkant auto

Ze zijn minder gebruikelijk dan de fietsdrager achterop de trekhaak maar er zijn ook fietsdragers waarmee je de fietsen aan de vijfde deur (of derde deur) van de auto kunt hangen of op de achterklep van de auto kunt plaatsen.

Via zogenaamde snelbevestigingen wordt de fietsdrager op verschillende punten aan de auto bevestigd. Rubberen beschermstrips zorgen er voor dat de auto niet beschadigd door het schuren van het fietsenrek achterop.

Op deze manier kun je met sommige fietsdragers wel vier fietsen meenemen.

De constructie oogt wat minder degelijk en stevig dan een fietsdrager op de trekhaak, maar voor mensen die geen trekhaak hebben, en deze ook niet willen aanschaffen, is zo'n fietsenrek een oplossing.

Kijk voor de beste en goedkoopste aanbieders voor een veilige fietsdrager achterop in het overzicht van beste online fietswinkels. Thule is een merk goede fietsdragers voor achterop de auto levert. 

Verlichting en nummerplaat

Let er bij deze fietsdragers wel voor op dat de  kentekenplaat en de achterlichten we zichtbaar boeten blijven. Anders moet je deze ook op het rek bevestigen.

Fietsendrager caravan

Als je met de caravan op pad gaat kunt je de fiets aan de caravan bevestigen. Er zijn speciale fietsendragers voor caravans, aanhangwagens en vouwwagens. Op deze fietsdragers voor een caravan kunt u tot wel drie fietsen plaatsen. Heel handig als u op vakantie gaat.

Er zijn diverse verschillende systemen om fietsen op een caravan te plaatsen. Ten eerste zijn er die fietsdragers achter op de caravan. Dit is een systeem dat geen uitleg behoeft. 

Anders is dat bij de fietsdrager op de dissel, de disseldrager. Dat is een fietsdrager die niet achterop de caravan maar tussen de auto en de caravan geplaatst wordt. Er zijn zelfs hulpstukken die er voor kunnen zorgen dat u een fietsenrek die u normaal op de trekhaak plaatst aan de caravan bevestigt. 

En tenslotte is er de indoor fietsdrager. Hierbij plaatst u de fietsen in de caravan zonder dat deze (of het interieur van de caravan) beschadigd kunnen worden

Populaire merken fietsdragers

Thule is het meest bekende merk fietsendragers. Andere merken voor een goede fietsendrager zijn Pro-User, Hapro, Spinder en Twinny Load.

Aantal fietsen op een fietsendrager

Fietsdragers zijn er voor twee, drie en zelfs vier fietsen. De prijsverschillen zijn maar klein. In de top vijf staat zelfs een fietsendrager voor vier fietsen (de Pro-User Saffier IV QC ) die goedkoper is dan de meeste fietsendragers voor twee of drie fietsen. Het kan dus aantrekkelijk zijn een wat ruimere fietsdrager te nemen, ook al neem je normaal gesproken maar twee fietsen mee.

Fietsendragers voor elektrische fietsen

Niet alle fietsdragers zijn geschikt voor elektrische fietsen. Dit heeft alles te maken met het gewicht dat deze fietsendragers kunnen dragen. Door de motor en accu zijn elektrische fietsen een stuk zwaarder. Het scheelt natuurlijk wel als je de accu van de fiets af kunt halen en in de achterbak kunt leggen.

Kijk bij het bovengenoemde winkels voor alle informatie over iedere fietsendrager en voor de beste fietsendragers tegen de laagste prijs.

Foto's: Pro-User en Thule fietsdrager

Onderwerp:
De top 10 van meest verkochte fietsendragers van dit moment, de beste fietsendragers uit de testen (o.a. de Consumentenbond test fietsendragers) en de beste winkels om een goede fietsendrager goedkoop te kopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.