Beste ebike forenzen (werk of school)

Een elektrische fiets leent zich heel goed voor het fietsen van wat langere afstanden naar werk of school. Hier de top 5 van beste ebikes voor forenzen.


Of het nu om het ontwijken van files is of voor het ontwijken van (te veel) mensen in het openbaar vervoer. Het is heel aantrekkelijk om met de fiets naar het werk of naar school te gaan. Afstand hoeft geen probleem te zijn, want met een e-bike of speed pedelec (speed ebike) leg je ook zonder al te veel inspanning grote afstanden tussen huis en kantoor af. Hier de beste ebike voor woon werkverkeer.


Top 5 ebikes woon werkverkeer

De specialisten van de website DeBesteFietsen.nl hebben een top vijf van beste e-bikes voor forenzen samengesteld. Dit zijn gewone ebikes (dus zonder helm, rijbewijs of kenteken) om van huis naar werk en terug te pendelen. Ook wijzen ze je, naast deze top vijf, de weg naar de beste speed pedelecs. Snelle ebikes waarvoor je wel een bromfiets rijbewijs nodig hebt.

Gewone ebike of snelle ebike?

Bij het kiezen van een elektrische fiets om naar je werk te fietsen heb je de keuze tussen een gewone e-bike en een snelle e-bike. Het technische verschil is makkelijk uit te leggen. Een gewone elektrische fiets is begrenst op 25 kilometer per uur. Harder mag wettelijk niet, dus zodra je die snelheid van 25 km per uur haalt neemt de trapondersteuning af. Je kunt dus niet harder dan die limiet van 25 kilometer per uur..

Een speed pedelec (snelle ebike, speed ebike) werkt op dezelfde manier. Maar hier is de snelheid begrenst op 45 kilometer per uur.

Technisch gezien is er dus afgezien van een meer krachtige motor en een hogere begrenzing niet zo veel verschil. Maar wettelijk gezien is er wel heel veel meer verschil.

Een speed pedelec is voor de wet gelijk aan een bromfiets. Dat betekent dat je een helm op moet (in dit geval een specifiek voor de speed pedelec goedgekeurde fietshelm), dat je een kenteken moet aanvragen en op je fiets moet bevestigen, en dat je een WA verzekering moet afsluiten die schade dekt aan anderen die je door een ongeluk met je snelle ebike aanbrengt.

Maar het grootste verschil is wel dat je voor het rijden op een speed pedelec een bromfiets rijbewijs nodig hebt. Ook moet je je op straat aan de bromfiets regels houden zoals binnen de bebouwde kom op de rijbaan in plaats van op het fietspad rijden.

Dit alles geldt dus niet bij een gewone e-bike. Voor de wet is een gewone ebike een fiets en een snelle ebike (speed pedelec) een bromfiets.

Kijk voor de beste (gewone) e-bike voor woon werkverkeer bij de bovenstaande top vijf van beste ebikes voor forenzen. Je vindt daar ook verwijzingen naar de beste snelle ebikes voor woon werkverkeer.

Foto: Gazelle elektrische fiets
Zie ook: Meer fietsen

Onderwerp:
Voor forenzen (woon werk verkeer of woon school verkeer) is een elektrische fiets de beste fiets. Hier de top 5 van beste ebikes voor forenzen).

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.