Regenpak

Redactie     januari 12, 2018    


Hoe blijf je droog als je een rit op de fiets door de regen moet maken of de hele dag in de regen moet lopen? Een regenpak is daarvoor de beste regenkleding. Deze sluit namelijk vrijwel heel je lichaam af voor de regen. Hier de top vijf van regenpakken van dit moment.

De regenpak top vijf


Klik verder door voor nog veel meer goede regenpakken.

Zoals je ziet als je in bovenstaande top vijf doorbladert is er keuze uit honderden regenpakken. Vooral AGU, Tenson en Ralka hebben heel veel verschillende regenpakken in hun assortiment. Zoals je ziet kunnen regenpakken best duur zijn. Dat heeft alles met de kwaliteit van het regenpak te maken. Een goed regenpak kost nu eenmaal geld.
Het is namelijk belangrijk dat een regenpak niet alleen de regen buitenhoudt, maar ook dat hij goed ademt zodat je niet alsnog nat wordt van het transpiratievocht. Ook is de pasvorm belangrijk. Je wilt niet in een stug oncomfortabel regenpak op de fiets zitten.

Bezuinig daarom niet op een goed regenpak als je deze regelmatig gebruikt. Hieronder wat tips om je kostbare regenpak dan lang goed te houden en tips voor bij het kopen van een regenpak.

Tips behoud en aanschaf regenpak

Regenpak wassen

Wees heel voorzichtig met het wassen van een regenpak. De coating is er namelijk zeer gevoelig voor, waardoor de waterbestendigheid van het regenpak kan afnemen als je het wast. En daar heb je nou net het regenpak voor! Maak het pak liefst alleen met een spons en warm water schoon. En als je dan toch echt ga wassen, doe dat dan op lage temperatuur en gebruik nooit wasverzachter! Droog het pak daarna niet te snel. Dus niet bij de verwarming of in de zon. Geef het drogen de tijd!

Regenpak van Gore-Tex

Het materiaal Gore-Tex wordt bij de beste regenpakken gebruikt. Dit materiaal is namelijk regenbestendig, winddicht en goed ademend. Andere materialen missen vaak één van deze voor een echt goed regenpak noodzakelijke eigenschappen.

Waterdichte naden
Getapte of afgeplakte naden zijn ook handig. Dit voorkomt dat het regenpak bij de naden gaat lekken.

Reflecterende strepen

Gebruik je je regenpak op de fiets, dan is de aanwezigheid van reflecterende strepen goed voor je veiligheid. Reflectie is wel tot 15 meter ver zichtbaar.

Capuchon  met trekkoord

Een capuchon houdt je hoofd goed droog, maar kan op een fiets gevaarlijk zijn als hij je zicht belemmerd. wil je een capuchon op de fiets gebruiken? Kies dan voor een regenpak met capuchon met trekkoord, zodat je hem goed om je hoofd kunt sluiten.

Regenpak keuzehulp

Het voor jou beste regenpak tegen de laagste prijs vind je snel en makkelijk via de Regenpak Keuzehulp van Bol.com. Geef je wensen en eisen op en ontvang een overzicht met alleen de voor jou beste regenpakkken.

Foto: Agu

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.