Beste Nederlandse fietsmerken

Nederland is vele fietsenmerken rijk. En deze fietsmerken maken vaak uitstekende fietsen. Wij kijken hier naar de top 5 van Nederlandse fietsmerken.

Beste Nederlandse fietsmerken

Onderstaande Nederlandse fietsmerken maken fietsen van prima kwaliteit in alle soorten en maten. Je kunt bij deze fietsmerken terecht voor stadsfietsen, elektrische fietsen, toerfietsen en vele andere modellen fiets.


1. Gazelle fietsen

Gazelle fietsen zijn van zeer hoge kwaliteit. Dit Nederlandse topmerk fietsen, dat al 120 jaar bestaat, maakt alle soorten fietsen voor dames, heren en kinderen. De fabriek staat in het Gelderse Dieren, aan de Veluwezoom. 

Zo'n 450 medewerkers zorgen daar gezamenlijk voor een jaarproductie van ruim 300.000 fietsen waaronder tegenwoordig vooral elektrische fietsen. Met deze aantallen is Gazelle de grootste fietsproducent van Nederland.

2. Sparta fietsen (alleen e-bikes)

Ook Sparta is een oud Nederlands fietsenmerk. Sparta bestaat al sinds 1917. In het verleden maakte Sparta niet alleen naam met fietsen, maar ook met motoren, brommers en snorfietsen (de beroemde Spartamet).

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de elektrische fiets nu heel belangrijk is voor het fietsmerk Sparta. Hun kennis en ervaring met fietsen met aandrijving is immers enorm. Sinds enige jaren is Sparta helemaal gespecialiseerd in elektrische fietsen en maken ze geen ongemotoriseerde fietsen meer.

3. Batavus fietsen

Er zijn maar weinig fietsenmerken die zo'n breed assortiment fietsen op de markt brengen als Batavus. Stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen, kinderfietsen, omafietsen, moederfietsen, transportfietsen, Batavus maakt ze allemaal. De fietsen van het fietsenmerk Batavus zijn allemaal van topkwaliteit en bovendien heel betaalbaar.

4. Cortina fietsen

Cortina is een Nederlands fietsmerk dat al heel lang bestaat, maar vooral de laatste jaren erg populair is. 

Onder jongeren (en met name tieners) is Cortina zelfs de nummer één. Dat komt vooral door de hippe uitstraling van de fietsen en het fietsmerk. Cortina presenteert zich als lifestyle merk met lifestyle fietsen.

Maar met de kwaliteit van Cortina fietsen is ook niets mis. Integendeel! Cortina  is een Hollands fietsenmerk dat prima fietsen maakt, vooral stadsfietsen, e-bikes en transportfietsen, maar bijvoorbeeld ook moederfietsen (die ze familiefietsen noemen). 

Cortina fietsen zijn ook als schoolfiets voor tieners heel populair. Kijk hieronder voor de fietsen van dit hippe Hollandse fietsmerk.

5. BSP fietsen

BSP fietsen is één van de vele minder bekende Nederlandse fietsmerken, maar in het geval van BSP is die onbekendheid niet terecht want BSP is een goed Nederlands fietsmerk dat goede en vooral heel betaalbare fietsen maakt. BSP maakt vooral stadsfietsen en elektrische fietsen. Sommige van deze BSP fietsen zijn als beste fiets uit een fietstest gekomen, want een prima prestatie is voor fietsen met zo'n aantrekkelijk prijskaartje. Hieronder vind je alle informatie en alle fietsen van dit Hollandse fietsmerk uit Utrecht.

Andere goede Nederlandse fietsmerken

Maar er zijn nog heel veel meer goede Nederlandse fietsfabrikanten. Zoek je een nieuwe fiets? Kijk dan vooral ook eens bij de fietsen van de onderstaande fiets merken uit Nederland:


Zie ook


Onderwerp:
Overzicht met de beste Nederlandse fietsmerken. Hollandse fietsen en e-bikes worden gemaakt door menig Nederlands fietsmerk. Hier informatie over de top 5 van Nederlandse fiets merken bestaande uit Gazelle, Sparta, Batavus, Cortina en BSP, de beste Nederlandse elektrische fiets merken Stella en Qwic en de goedkope Nederlandse fietsen van Pointer, Popal en Altec. Hierboven informatie en aanbiedingen van de fietsen van deze Nederlandse fietsmerken.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.