Elektrische kachel top 10

Aanschaf van een elektrische kachel of elektrisch kacheltje is heel handig gezien de hoge gasprijs en helpt je om onder het energie plafond voor gas te blijven.


Als je voor het juiste type elektrische kachel kiest gebruik je maar weinig stroom. En die stroom is ook nog eens veel goedkoper dan gas. Vooral als je zonnepanelen bezit.

Een ruimte verwarmen of alleen bijverwarmen, het kan beide met een goede elektrische kachel. We kijken hier naar de elektrische kachel top tien, en naar de verschillende soorten elektrische kachels. Want de ene soort elektrische kachel is energiezuiger dan de andere elektrische kachel en sommige elektrische kachels kunnen een hele ruimte verwarmen terwijl een andere elektrische kachel vooral directe stralingswarmte geeft.

Maar laten we beginnen met de top tien van elektrische kachels.

Dit is de elektrische kachel top tien


Dit zijn  de meest populaire elektrische kachels van afgelopen week. Je kunt verder doorbladeren voor nog meer goede elektrische kachels, hun specificatie, mogelijkheden en lage prijzen. Je vindt er ook reviews en ervaringen met de elektrische kachels.

Wil je weten welke elektrische kachels er als beste elektrische kachel getest zijn? Kijk dan bij de onderstaande beste elektrische kachel test.


Soorten elektrische kachels

In de bovenstaande elektrische kachel top 10 kom je verschillende soorten elektrische kachels tegen. Het zijn verschillende kachels die voor verschillende toepassingen het best geschikt zijn. Dit zijn de belangrijkste soorten elektrische kachels:

Convectorkachel
De convectorkachel is de meest klassieke elektrische kachel. Het is eigenlijk een kleine radiator met een ingebouwde elektrische verwarmingseenheid Het water in de radiator wordt elektrische verwarmd en zodoende wordt de lucht rond de radiator warm. 


JPBT convectorkachel

JPBT convectorkachel


De manier van verwarmen door een elektrische convectorkachel is dus vergelijkbaar met de verwarming door de radiator van de CV, maar een convectorkachel werkt helemaal zelfstandig.

Een convectorkachel houdt de warmte goed vast, ook nog een tijdje nadat deze is uitgeschakeld. Een ander voordeel is dat deze elektrische kachel snel op temperatuur is. Een nadeel van dit soort elektrische kachels  is de behoorlijk grote omvang van de kachel, en een convectorkachel is ook zwaar, vooral als deze gevuld is met water. Ook moet een convectorkachel altijd op de grond worden geplaatst.Keramische kachel
De keramische kachel is sterk in opkomst als elektrische kachel. De keramische kachel is namelijk zuiniger met energie dan de convectorkachel (en dan de ventilatorkachel die hierna komt). Veel mensen kopen een elektrische kachel om op hun stookkosten te besparen en om goedkoop een kamer te verwarmen is de keramische kachel de beste elektrische kachel.

De keramische kachel is een energie zuinige elektrische kachel door zijn keramische plaat die de warmte goed vasthoudt. Bovendien beschikt een goede keramisch elektrische kachel over een ventilator die de verwarmde lucht de kamer in blaast.


Ventilatorkachel
Ook bij een ventilatorkachel wordt de verwarmde lucht doormiddel van een ventilator de ruimte in geblazen. De ventilatorkachel wordt daarom vaak verward met de keramische kachel. Een ventilatorkachel heeft echter geen keramische verwarming maar een gloeidraad. De techniek van de elektrische kachel is dus anders.

Behalve warme lucht kan de door de ventilator geblazen lucht ook koude lucht zijn. Een ventilatorkachel kun je daarom zowel als ventilator als elektrische kachel gebruiken. Je gebruikt een elektrische ventilatorkachel om een ruimte te verwarmen of om de kamer juist te koelen.

Door de luchtstroom kan een ruimte met een ventilatorkachel snel worden verwarmd. Sneller dan bij een elektrische kachel zonder ventilator Maar er is ook een (klein) nadeel, de ventilator maakt continue een blazend geluid. Dat is ook een nadeel van een keramische kachel. De convectorkachel is een elektrische kachel die dat nadeel niet heeft, evenals de oliekachel.


Petroleumkachel (oliekachel / laserkachel)
De petroleumkachel /oliekachel is een elektrische kachel die vergelijkbaar is met de convectorkachel, maar in dit geval bevat de kachel geen water maar stookolie of petroleum. Die olie heeft een nadeel en een voordeel. 

Het nadeel van een petroleumkachel is dat het heel lang duurt voor de petroleum (en de kachel) op temperatuur is. Het voordeel is dat de olie of petroleum de temperatuur wel weer veel langer vasthoudt dan water. Deze elektrische kachel blijft dus nog heel lang warmte afgeven terwijl de elektrische verwarming geen stroom meer gebruikt. Dat maakt de petroleumkachel tot een zuinige elektrische kachel.

Als de petroleumkachel over een ventilator beschikt noemt men deze elektrische kachel een laserkachel. Deze elektrische kachel verspreidt de warmte nog en efficiƫnter en is daarmee nog meer zuinig met energie.

Al deze elektrische kachels op petroleum of olie vind je in de onderstaande elektrische kachel top 10.


Infrarood kachel
Een infrarood elektrische kachel is een stralingskachel. Deze elektrische kachel geeft stralingswarmte. Dat klinkt ongezond maar is totaal ongevaarlijk. Stralingswarmte is niets anders dan warmte uit de kachel die een bepaalde kant op wordt gestraald. Zodoende kun je de warmte op jezelf richten.


Veito infrarood elektrische kachel

Veito infrarood elektrische kachel


Dat is het grote voordeel van deze elektrische kachel. Met een infrarood kachel kun je de warmte hele gericht naar iemand toesturen. Ook met een heel laag energieverbruik krijg je het zo lekker warm. Zoek je een heel zuinige elektrische kachel? Dan een een infrarood kachel de beste elektrische kachel.

De infrarood kachel is helaas slecht geschikt voor het verwarmen van een hele kamer, tenzij het een klein kamertje betreft. Het is vooral een elektrische kachel om gericht te verwarmen.


Infrarood paneel
Het infrarood paneel is een elektrische infrarood kachel in de vorm van een paneel. Dit paneel kan aan de muur of aan het plafond worden gehangen. 


Welltherm infrarood verwarming spiegel badkamer

Infrarood verwarmingspaneel / badkamerspiegel WellthermEen infrarood paneel kachel wordt veel in de badkamer gebruikt. Een infrarood kachel / infrarood paneel geeft namelijk meteen warmte af en een badkamer is klein genoeg voor verwarming met een infrarood verwarming. Bovendien kun je met het infrarood paneel aan de muur of het plafond precies bepalen waar je de warmte heen gestraald wilt hebben.

Hou er bij een elektrische kachel in de badkamer wel altijd rekening mee dat de elektrische kachel tegen spatwater bestand moet zijn.  


Klik op de elektrische kachels van de top tien voor alle informatie over de kachels, of klik in het overzicht door voor nog meer goede elektrische kachels.

Foto bovenaan: Kleine Rowenta ventilatorkachel

Onderwerp:
Zoek je een goede elektrische kachel? Hier vind je de elektrische kachel top 10 met goede elektrische kachels. Bovendien vind je bij de elektrische kachel test de beste elektrische kachel in iedere soort. Verder noemen we hier de voordelen en nadelen van al deze verschillende elektrische kachels zoals de convenctorkachel de ventilatorkachel, de infrarood kachel, het infrarood paneel en de oliekachel of petroleumkachel. In de elektrische kachel top 10 kun je doorklikken naar aanbiedingen van nog meer goede elektrische kachels.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.