Infrarood paneel verwarming

De top 10 van infrarood verwarming panelen en de beste infrarood panelen uit de infrarood paneel test.


Alkari infrarood paneel met thermostaat

Infrarood verwarming is de meest zuinige, en daarmee goedkoopste, elektrische verwarming. Vooral de elektrische infrarood panelen (verwarmingspanelen) zijn momenteel erg populair.


Hier kijken we naar deze zuinige elektrische verwarming in de vorm van een infrarood  verwarmingspaneel. Zoek je een verplaatsbare infrarood kachel? Kijk dan bij de infrarood kachel top 10.


Infrarood paneelkachel  top 10

Hieronder vind je de 10 meest gewilde infrarood paneel kachels van dit moment. Je kunt doorklikken voor nog meer goede infrarood verwarmingspanelen, al hun specificaties, reviews en lage prijzen.Zoek je de beste infraroodpanelen uit de test? Kijk dan bij de beste infrarood verwarming test.


Infrarood verwarming is zuinige verwarming

Het grote voordeel van infrarood verwarming is het lage energieverbruik van de infrarood panelen. Infrarood verwarming geeft een gerichte warmte af. Als je voor of onder een infrarood paneel staat voel je de warmte. Maar bevindt je je niet in de directe nabijheid dan wordt het ineens een stuk koeler. Een infrarood paneel of andere infrarood verwarming geeft namelijk een direct gerichte warmte af.

Dat betekent dat de warmte meteen voelt als je de infrarood verwarming aanzet en dat je het bij een laag stroomverbruik toch heerlijk warm hebt. Infrarood verwarming is heel energie zuinige verwarming. Ruim onder de 1000 Watt heb je het al heerlijk warm.

Ook een kleine kamer kun je nog wel verwarmen met een infrarood paneel (al is infrarood verwarming daar niet heel geschikt voor), maar omdat een infrarood verwarming gerichte warmte geeft en niet echt gemaakt is om de lucht op te warmen is een grotere kamer moeilijk warm te stoken met een infrarood paneel.

Wil je je woonkamer of andere kamer verwarmen? Kies dan voor een keramische kachel (de meest zuinige andere elektrische kachel) convector kachel, ventilatorkachel, oliekachel of andere elektrische kachel die daar beter voor geschikt is. 

Kijk bij de elektrische kachel top 10 voor meer informatie over deze elektrische kachels.


Infrarood paneel met foto print Klarstein

Infrarood paneel met foto print Klarstein


De meeste infrarood verwarmingspanelen zijn neutrale witte platen, maar ook andere designs komen voor. Zoals de hier boven afgebeelde Klarstein infrarood verwarming met een fotoprint. Aan de muur lijkt dit een poster en geen infraroodpaneel.


Infrarood panelen badkamer

Een ruimte waar je wel vaak een infrarood paneel tegenkomt is in de badkamer. Voor de de badkamer is een infraroodpaneel wel heel geschikt. Een badkamer is meestal klein genoeg voor infrarood verwarming en bovendien heb je de verwarming in de badkamer vaak op een specifieke plek nodig, bijvoorbeeld bij de wastafel.

Je kan een infrarood paneel dan tegen een muur plaatsen (zoals een verwarming radiator), maar ook aan het plafond bevestigen. Een infrarood paneel is heel geschikt om aan een plafond te bevestigen, zowel qua vorm als qua verwarming. Want de warmte wordt dan door het verwarmingspaneel naar beneden gestraald, precies waar je de warmte hebben wil.

Check voor elektrische verwarming in de badkamer wel of het infraroodpaneel wel goed tegen water kan. Iets wat bij een infrarood paneelkachel meestal wel het geval is, dit in tegenstelling tot bij veel mobiele elektrische infrarood kachels.
Welltherm infrarood verwarming spiegel badkamer

Welltherm infrarood verwarming spiegel badkamer


Hierboven zie je een infrarood verwarmingspaneel van Welltherm dat tevens als badkamerspiegel dienst kan doen. 

Infrarood paneel verwarming in andere ruimtes

Een andere ruimte waar je een infrarood paneel vaak tegen komt is in een werkkamer, zoals een studeerkamer of thuiskantoor. Als je de hele dag op een kleine kamer zoals een thuiskantoor aan het werk bent is een infrarood verwarmingspaneel zeer geschikte elektrische verwarming.

Je zit dan vaak op één plek (achter het bureau) waardoor je veel profijt hebt van de gerichte energiezuinige elektrische verwarming van een infrarood paneel. De CV in huis kan dan uitblijven zodat heel veel op de stookkosten bespaart terwijl je elektrische verwarming gebruikt die maar weinig stroom gebruikt.

Ook andere plekken in huis kun je gericht verwarmen met een infrarood paneel op de juiste plek. Bijvoorbeeld aan het plafond boven de bank, boven het toilet of aan het plafond aan de keuken.

Kijk bovenaan voor alle goede infrarood paneel kachels, of kijk bij de infrarood kachel top 10 als je een makkelijk te verplaatsen infrarood kachel zoekt.

Overigens zijn de meeste infrarood panelen zowel vast (bevestigd aan muur of plafond) of vrijstaand (op meegeleverde voetjes) te gebruiken.

Zie ook:


Foto bovenaan: Alkari infrarood panelen met thermostaat

Onderwerp:
Infrarood verwarming is hele gerichte en heel energie zuinige elektrische verwarming voor in huis. Je hebt infrarood verwarming in de vorm van infrarood panelen (vast) en als infrarood paneel kachels (verplaatsbaar). Hier kijken we naar goede infrarood verwarmingspanelen. Kijk in de infrarood paneel top 10 voor alle prijzen, reviews en ervaringen met infrarood verwarming panelen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.