Elektrische petroleum kachel

Petroleumkachel klinkt ouderwets, maar een moderne petroleumkachel is een zuinige elektrische kachel. Hier kijken we naar goede petroleumkachels, ook wel oliekachel of laserkachel genoemd.


Qlima petroleumkachel

Een petroleumkachel / oliekachel vul je met petroleum of stookolie. De olie of petroleum houdt de warmte heel goed vast waardoor een petroleumkachel een energie zuinige elektrische kachel is.

Elektrische petroleumkachel top 10

Deze elektrische kachel (die we hier petroleumkachel noemen) is heel geschikt om een ruimte te verwarmen. Vaak zelfs als hoofd verwarming. Hieronder vind je de 10 meest populaire petroleumkachels. Ook kijken we naar de mogelijkheden van de petroleumkachel en hebben we tips voor het kiezen van je beste petroleumkachel.


Laserkachel

De petroleumkachel wordt ook wel oliekachel, olie gevulde kachel of olie gestookte kachel genoemd. Een andere benaming is laserkachel. Een naam die van al deze benamingen met afstand het meest modern klinkt.

Ook de laserkachel is een petroleumkachel, maar pas op, niet iedere petroleumkachel is een laserkachel. Er wordt laserkachel gesproken als de elektrische petroleumkachel over een ventilator beschikt die de warme lucht vanuit de elektrische kachel de ruimte in blaast. 

Deze ventilator is een groot voordeel van de laserkachel want de warme luchtstroom zorgt er voor dat een ruimte sneller en beter opwarmt, en dat is niet alleen gunstig voor de warmte maar ook voor het energie verbruik van de petroleumkachel.


Zibro laserkachel / petroleumkachel

Zibro laserkachel / petroleumkachel


Dit maakt een goede laserkachel tot de beste petroleumkachel / beste oliekachel. Bij de bovenstaande petroleumkachel top 10  kun je doorklikken naar een overzicht met alle petroleumkachels.Daar kun je onder andere aangeven dat je een petroleumkachel met ventilator functie zoekt (met andere woorden, een laserkachel).

Andere opties petroleumkachel

Een ingebouwde ventilator is dus een sterk punt voor een petroleumkachel. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je nog meer wensen en eisen aanvinken die je aan je beste petroleumkachel stelt. Hieronder wat informatie over deze keuze mogelijkheden.

Petroleumkachel met regelbare thermostaat
Het is heel praktisch als je de petroleumkachel niet alleen in een bepaalde warmtestand kan zetten, maar als je ook de gewenste temperatuur kunt instellen. Een petroleumkachel met thermostaat zorgt er dan voor dat de ruimte op de gewenste temperatuur komt en blijft. Zo heb je geen omkijken naar de elektrische kachel als deze brandt.

Petroleumkachel met timer
Een petroleumkachel met timer kan helpen om energie te sparen. Je kan de elektrische kachel enige tijd voor je standaard bedtijd uit laten schakelen. Een petroleum heeft de goede eigenschap dat de elektrische kachel nog lang warmte blijft afgeven dus door de timer handig te gebruiken kun je veel stroom besparen.

Stille petroleumkachel
Een stille petroleumkachel klinkt aantrekkelijk, maar hou er wel rekening mee dat een stille petroleumkachel niet over een ventilator beschikt (die maakt immers het geluid). Dus door deze optie te selecteren haal je de zuinige laserkachels uit je selectie.


Kleine mobiele petroleumkachel Zibro

Kleine mobiele petroleumkachel Zibro


Petroleumkachel met display
De meeste moderne petroleumkachels beschikken over een display. Het kunnen aflezen van de ingestelde temperatuur en actuele temperatuur is daarbij de meest nuttige functie.

Petroleumkachel met omvalbeveiliging
Een veilige optie is de omvalbeveiliging. Als de elektrische kachel omvalt of snel wordt bewogen schakelt de kachel uit. Andere beveiligingen van de petroleumkachel die je kunt selecteren bij de petroleumkachel aanbiedingen zijn de kinderbeveiliging en de beveiliging tegen oververhitting.

Warmtestanden petroleumkachel
Belangrijk zijn de warmtestanden van de petroleumkachel. Vooral als je de thermostaat niet instelt maar de temperatuur met de hand wil regelen. Het is dan een voordeel als je uit veel verschillende warmtestanden kunt kiezen. Vooral ook omdat je dan op het stroomverbruik kunt besparen. Bij weinig warmtestanden kan het namelijk voorkomen dat je een eigen wat te hoge stand moet kiezen waardoor je meer stroom gebruikt dan nodig.

En zo zijn er nog meer opties en mogelijkheden die je kunt gebruiken om bij de bovenstaande petroleumkachel aanbiedingen jouw beste petroleumkachel te vinden en goedkoop te kopen.

Zie ook:

Foto bovenaan: Elektrische petroleum kachel Qlima 

Onderwerp:
De petroleumkachel (ook wel oliekachel genoemd) is een zuinige elektrische kachel die olie (stookolie) of petroleum bevat die de warmte van de elektrische kachel goed vast houdt. Daarom is een petroleumkachel energiezuinig. Vooral als de petroleum kachel over een ventilator beschikt die de warme lucht de kamer in blaast. Zo'n moderne petroleumkachel wordt laserkachel genoemd. Kijk boven voor de top 10 van petroleumkachels, de beste petroleumkachel en beste koop uit de test en petroleumkachel aanbiedingen. Ook geven we tips voor het vinden en goedkoop kopen van je beste petroleumkachel / beste oliekachel / beste laserkachel.Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.