Convectorkachel. Goede goedkope elektrische kachel

De convectorkachel top 10, de beste convectorkachels uit de test en tips om je beste convectorkachel goedkoop te kopen.


Auronic elektrische convector kachel


De convectorkachel is de meest gebruikte elektrische kachel. Een convector kachel is namelijk goed in staat om een wat grotere ruimte te verwarmen. Bovendien brengt een elektrische convectorkachel de ruimte snel op temperatuur en is zo'n elektrische kachel tegenwoordig een stuk goedkoper in het gebruik dan verwarming op gas.
Bovendien is de convectorkachel niet alleen realtief goedkoop in het gebruik maar ook goedkoop in aanschaf. Voor een euro of 50 koop je al een elektrische convector kachel.

Convector kachel top 10

Hieronder vind je de 10 meest populaire convector kachels van dit moment. Bovendien kun je vanuit deze top 10 doorklikken naar nog meer van deze elektrische kachels.

Je vindt daar van iedere convectorkachel alle informatie, met specificaties, een review en ervaringen van gebruikers van de convectorkachel. Ook vindt je er de laagste prijs.


Of kijk bij de beste convectorkachel test voor de beste convectorkachels uit de test.


MOA elektrische convectorkachel

MOA elektrische convectorkachel


Wat is een convectorkachel?

Een convectorkachel is de meest standaard elektrische kachel. In de meeste gevallen kent de convector kachel de mogelijkheid om de elektrische kachel in diverse warmtestanden te zetten. 

Ook is er meestal een thermostaat op de convectorkachel aanwezig zodat deze zelf de warmte kan regelen nadat je de gewenste temperatuur hebt ingesteld.

Een convectorkachel kan als hoofdverwarming worden gebruikt als de capaciteit van de elektrische kachel voldoende is voor de grootte van de kamer. Natuurlijk speelt de buitentemperatuur ook een rol. Als het buiten niet zo koud is dan is een convector kachel in staat een grotere ruimte te verwarmen dan als het buiten vriest.

Bij de convector kachels uit de bovenstaande overzichten staat aangeven hoe groot de ruimte is die de convectorkachel zelfstandig kan verwarmen. 

Je kunt een convectorkachel gebruiken voor het zelfstandig verwarmen van een ruimte, maar eventueel ook als bijverwarming om op stookkosten te besparen als het koud is.

Het stroomverbruik van een convectorkachel

De energiekosten van stroom liggen tegenwoordig namelijk een stuk lager dan de energiekosten van gas, Dit maakt het gebruik van een elektrische kachel erg interessant. Helemaal als je ook nog eens zonnepanelen bezit.

Binnen de elektrische kachels is een convectorkachel een gemiddeld zuinige elektrische kachel. Een infrarood kachel of infrarood paneel is goedkoper in het gebruik, maar infrarood verwarming is minder geschikt om een hele ruimte te verwarmen. Voor het verwarmen van een hele kamer, zoals een woonkamer, wordt meestal een convector kachel of de nog zuinigere keramische kachel gebruikt.

Vonroc convector paneel kachel

Vonroc convector paneel kachel

Convectorkachel in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kom je vaak een convector kachel tegen. Een elektrische convectorkachel is prima in staat een slaapkamer op de gewenste temperatuur te brengen en een convectorkachel doet stil zijn werk zodat je er geen last van hebt als de elektrische verwarming brandt tijdens het slapen.

Hou er wel rekening mee dat ventilatorkachels ook soms als convectorkachels verkocht worden. Een een convectorkachel met ventilator maakt wel geluid.

Convectorkachel in de badkamer

Een convector kachel kun je ook in de badkamer gebruiken mits er duidelijk in de omschrijving wordt aangegeven dat de elektrische kachel daarvoor geschikt is. Een infrarood paneel is echter beter geschikt als elektrische verwarming in de badkamer.

Zie ook:


Foto bovenaan: Auronic elektrische convector kachel

Onderwerp:
De  convector kachel is een populaire elektrische kachel. En de meest verkochte convector kachels vind je in de bovenstaande convectorkachel top 10. Je vindt daar ook de convectorkachels uit de test. In de top 10 kun je nog verder doorklikken naar meer goede convector elektrische kachels en daar de convectorkachel van je keuze goedkoop kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.