BBQ top 10. Algemeen en per soort barbecue

De BBQ top 10, en toplijsten, testen en aanbiedingen per soort barbecue zoals de houtskool BBQ, de gas BBQ, de buitenkeuken en de elektrische BBQ.

Beste BBQ goedkoop kopen

Barbecueën kan op vele manieren. Eenvoudig op een rooster met houtskool briketten, maar ook barbecueën op gas op een luxe buitenkeuken. En dan is er natuurlijk nog de elektrische BBQ of een eenvoudige gas BBQ. Kijk hier voor de actuele BBQ top tien.

Ook hebben we hier de beste barbecues uit de test en de aanbiedingen van alle goede BBQ winkels online.


Bij deze BBQ top 10, BBQ test en BBQ aanbiedingen vind je barbecues in alle soorten. Hieronder vind je de tips, aanbiedingen en testen met betrekking tot verschillende barbecues zoals de houtskool BBQ, de gas barbecue, de buitenkeuken en de elektrische BBQ.

Houtskool barbecues

De goedkoopste BBQ en volgens de liefhebber de enige echte BBQ is de houtskool barbecue. Voor het echte barbecue gevoel rooster je je vlees en groente op houtskool. 

Maar het barbecueën op houtskool is wel lastiger. Eerst moet je de barbecue goed op temperatuur krijgen, daarna moet je er voor zorgen dat het vlees gaar wordt maar ook niet verbrandt, en alles moet binnen een afzienbare tijd. Een ander nadeel is de rook, waardoor je de houtskoolbarbecue niet op een balkon kunt gebruiken.

Maar daartegenover staat het eerder genoemde echte barbecuegevoel, de pure rooksmaak en, het belangrijkste, het is leuk om te barbecueën!Elektrische barbecues

Toch wordt voor het gemak vaak voor een elektrische BBQ gekozen. Bij een elektrische barbecue kun je de snel beginnen en de temperatuur nauwkeurig regelen. Daardoor is het relaxter barbecueën, maar de echte grillsmaak is mis je wel een beetje. 

Een elektrische barbecue geeft namelijk geen rook af. Dat heeft wel weer als voordeel dat je een elektrische BBQ ook op een balkon kunt gebruiken. Je buren hebben er geen last van.


Gasbarbecues

De gas BBQ is sterk in opmars. Hierbij kun je op meerdere pitten eten bereiden. De temperatuur kun je daarbij per brander instellen en veel gasbarbecues hebben zelfs een zijbrander voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen. Op een gas BBQ kun je echt koken, net zoals in de keuken. Daarom wordt een gasbarbecue vaak buitenkeuken genoemd.

De grens tussen een buitenkeuken en een gewone gasbarbecue is geen scherpe grens. Bij een gasbarbecue met meerdere gaspitten, goede werkruimte en voorzieningen als kastjes wordt er vaak over een buitenkeuken gesproken.


Skottelbraaien

Een skottelbraai is een veelzijdige barbecue in de vorm van een schotel (skottelbraai is Afrikaans voor schotelbarbecue). Op een skottelbraai kun je grillen maar ook bakken en zelfs wokken en pizza's bereiden. Een skottelbraai werkt meestal op gas.

De skottelbraai tips, aanbiedingen en tips vind je bij de bovenstaande gas BBQ links.

Kijk bij het bovenstaande Beste Barbecue Kopen voor een overzicht van winkels waar je online al deze barbecues tegen de laagste prijzen kunt kopen.

Zie ook:
Kijk hier voor de beste BBQ. Een houtskool BBQ, gas BBQ, buitenkeuken , skottelbraai of elektrische BBQ. Met aanbiedingen en de beste barbecues uit de test.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.