Beste houtskool BBQ (aanbiedingen, top 10 en test)

Hier kijken we naar de houtskool BBQ top 10, de beste houtskool barbecues uit de test en hebben we aanbiedingen van de beste BBQ winkels.


Weber BBQ houtskool

Het gemak van een gasbarbecue en een elektrische barbecue ten spijt, volgens veel BBQ liefhebbers vindt het echte barbecueën toch plaats op een houtskool barbecue. Daarom hier de houtskool BBQ top tien en meer goede houtskool barbecues.

De beste houtskool barbecue en andere goede barbecues

Als je een nieuwe houtskool BBQ koopt, dan wil je natuurlijk wel een goede barbecue kopen. Een barbecue die lang meegaat, waarop je makkelijk en goed eten kunt bereiden en die na afloop makkelijk schoon te maken is. Daarom hier alle informatie om de voor jou beste houtskool BBQ goedkoop te kopen.


Hierboven vind je de top 10 van meest verkochte houtskool barbecues, de beste houtskool BBQ uit de test in diverse klassen en tot slot aanbiedingen van alle goede houtskool BBQ's bij de beste en goedkoopste winkels.

Hieronder vind je bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste houtskool BBQ en we geven een korte beschrijving van enkele van de meest populaire en beste houtskoolbarbecues.

Barbecue op een houtskool BBQ

Een houtskool barbecue is de klassieke vorm van de BBQ. Je maakt je vlees, groente en andere gerechten gaar op houtskool of briketten. 

Barbecueën op houtskool kost wat meer tijd en het is wat meer moeite om de barbecue op temperatuur te krijgen, maar dat is de uitdaging die barbecueën juist zo leuk maakt. En de hoge temperaturen van de houtskool BBQ zorgen voor de heerlijk rokerige grill-smaak die bij een echte barbecue hoort.

Weber BBQ houtskool

Weber BBQ houtskool

Waar op te letten

Let bij de aanschaf van de houtskoolbarbecue op de diameter (de grootte). Bij een te kleine barbecue is het woekeren met de ruimte. Verder is een deksel op een houtskool BBQ erg handig omdat het vlees dan beter kan garen als de temperatuur van de BBQ niet zo hoog is of als het buiten wat kouder is. 

Ook een zijtafel en wieltjes kunnen handig zijn.  En kies voor een RVS als je de barbecue het hele jaar buiten wilt laten staan.


Handig: Een snelstarter

En als je een houtskool BBQ snel en makkelijk op een hoge temperatuur wilt brengen, koop er dan een BBQ snelstarter bij. Dit een metalen koker met gaten waarin je de houtskool en briketten in korte tijd moeiteloos naar een zeer hoge temperatuur brengt.

BBQ snelstarter (briketten starter)

BBQ snelstarter (briketten starter)


Voorbeelden goede houtskool BBQ's

Tot slot hebben we als voorbeeld enkele goede houtskool barbecues voor je.

Weber Smokey Joe barbecue

Deze houtskool BBQ is een klassieker in barbecue land. De Weber Smokey Joe is kleine kogelbarbecue die model staat voor veel barbecues van concurrerende merken. De Smokey Joe is één van de meest bekende en meest populaire barbecues. Deze houtskool BBQ is een vaste waarde in de houtskoolbarbecue top 10.

Weber Smokey Joe houtskool barbecue

Weber Smokey Joe houtskool BBQ

Naast dat je er heerlijk mee kunt barbecueën heeft de Weber Smokey Joe barbecue zijn populariteit te danken aan het handige compacte formaat. De Smokey Joe is klein, licht en voorzien van een handige draagbeugel. En natuurlijk is deze kleine barbecue van de beroemde Weber-kwaliteit.

Tepro Toronto barbecue

Toch is het niet Weber maar Tepro die de beste houtskool BBQ maakt volgens diverse vergelijkende houtskool barbecue testen. De Tepro Toronto is een houtskoolbarbecue die bij testen opvallend vaak als beste barbecue uit de test komt.

Tepro houtskool BBQ

Tepro houtskool BBQ


De Tepro Toronto is een heel uitgebreide houtskool BBQ met een heel aantrekkelijk lage prijs (zie de bovenstaande BBQ aanbiedingen voor de laagste actuele winkelprijs). Alles zit er bij deze houtskool BBQ op en aan, en je kunt er heerlijk op koken. Als BBQ-kok sta je er comfortabel voor en hebt een ruim werkblad tot je beschikking. Een thermometer, vier bestekhaken en zelfs een flesopener maken het helemaal af.

Ook handig: Houtskool en briketten bijvullen kan via een deurtje aan de voorkant. En na gebruik rij je deze BBQ-trolley gewoon weg.

Bodum Fyrcat barbecue

Bij een BBQ test van de Consumentenbond kwam in 2014 de Bodum Fyrcat als beste houtskool-barbecue uit de test. Overtuigend zelfs en dat was opmerkelijk want deze barbecue is ook nog eens heel betaalbaar en daarom naast de beste barbecue ook de beste koop volgens de Consumentenbond.

Het is een oude BBQ test, maar houtskool barbecues zijn niet zo aan verandering onderhevig waardoor deze Bodum barbecue nog steeds tot de beste houtskool BBQ's behoort.

Bodum kogel BBQ houtskool

Bodum kogel BBQ houtskool


Bij de Bodum Frycat kun je heel goed de temperatuur regelen. Niet alleen de hoogte van de temperatuur maar ook de temperatuurverdeling op het rooster. Op het gebied van voedselbereiding (toch de belangrijkste kwaliteit van een barbecue liet de Bodum Frycat bij deze BBQ test de concurrentie achter zich).

Een groot voordeel ten opzichte van de Weber Smokey Joe is de as-opvangschaal waarin je de as zo kunt laten vallen.

Kijk voor de actuele prijs voor deze goede houtskool BBQ bij de bovenstaande barbecue aanbiedingen.

Outdoorchef Chelsea 480 C

Het BBQcenter koos bij zijn BBQ test voor de Outdoorchef Chelsea 480 C als beste barbecue voor gezinnen en groepen van maximaal 8 personen. Het is goed kokkerellen op deze houtskool BBQ waarbij je niet alleen direct kunt grillen boven de kolen of briketten maar waarbij je gerechten ook langzaam kunt garen dankzij het trechtersysteem.

Outdoorchef houtskool BBQ

Outdoorchef houtskool BBQ

Briketten kun je makkelijk tussentijds bijvullen en de temperatuur laat zich bij deze barbecue goed regelen.

Weber Original Kettle

Dit is de beroemde Weber barbecue geschikt voor grotere groepen tot wel acht personen. De BBQ is voorzien van wieltjes zodat je hem ondanks zijn formaat makkelijk kunt verplaatsten. 

Tussentijds houtskool briketten bijvullen kan via ene inklapbare ruimte, en ook schoonmaken van de Weber houtskool BBQ is makkelijk dankzij het one-touch systeem waarmee je de as in de asla laat vallen.

Weber houtskool barbecue

Weber houtskool barbecue

Cobb Premier barbecue

Niet alleen Weber maakt goede barbecues. Wat dacht je van de Cobb Premier? Dit is een totaal andere barbecue om te zien dan de Webers. Het is een veelzijdige BBQ met een duurzame roestvrijstalen behuizing.

Het vuur is verborgen in deze behuizing waardoor je de Cobb Premier barbecue kunt gebruiken op plekken waar andere houtskoolbarbecues verboden zijn. En hierom ook wordt de Cobb Premier houtskool barbecue vaak gebruikt op plekken zoals een boot, een balkon, een dakterras of een boot.

Cobb houtskool BBQ

Cobb Premier houtskool tafelbarbecue


Met de juiste accessoires kun je met de Cobb Premier niet alleen grillen maar ook bakken, braden, wokken en zelfs roken.

Door de koelblijvende behuizing is deze houtskoolbarbecue extra veilig en dankzij de RVS behuizing gaat deze barbecue lang mee. Kijk voor meer informatie bij de bovenstaande aanbiedingen.

Weber Go-Anywhere kofferbarbecue

De één heeft een reistas, de ander een reisbarbecue. Dat is de Weber Go-Anywhere barbecue namelijk, een reisbarbecue die je heel makkelijk op vakantie of op een picknick kunt meenemen. De Weber Go-Anywhere reisbarbecue is vederlicht en heeft opklapbare poten.

Weber kofferbarbecue

Weber reis BBQ houtskool

Het frame met vier poten is zeer geschikt voor een barbecue op niet vlak terrein, zoals in het bos of bij een recreatieplas. Met zijn afmetingen van 41 bij 25 centimeter is de Weber Go-Anywhere barbecue klein genoeg om overal mee naar toe te nemen maar groot genoeg om met vier volwassenen te barbecueën.

Ook deze Weber koffer barbecue vind je bij bovenstaande BBQ aanbiedingen

Meer goede barbecues

Kijk op Beste Barbecue Kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders, en een BBQ Keuzehulp met alle informatie over barbecues, advies, voordelen en nadelen van iedere barbecue, gebruikerservaringen en veel meer hulp om de voor jou beste barbecue te kiezen.

Kijk hierboven voor de goedkoopste winkels, de houtskool BBQ Top 10 en de beste houtskool barbecues uit de test.

Zie ook:

Foto bovenaan: Weber houtskool barbecue

Onderwerp:
De houtskool BBQ top 10, aanbiedingen van houtskool barbecues bij de winkels waar je een houtskool BBQ goedkoop kunt kopen en beste houtskool BBQ uit diverse testen, waaronder ook de beste BBQ test van de Consumentenbond. 

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.