Elektrische kachel top 5

Redactie     januari 14, 2019    Een ruimte verwarmen of alleen bijverwarmen, het kan beide met een goede elektrische kachels. We kijken hier naar de elektrische kachel top vijf, en naar de verschillende soorten elektrische kachels.


Maar laten we beginnen met de top vijf van elektrische kachels.

Dit is de elektrische kachel top vijfDit zijn alleen de meest populaire elektrische kachels van afgelopen week. Je kunt verder doorbladeren voor nog meer goede elektrische kachels.

Soorten elektrische kachels

In de bovenstaande ranglijst kom je verschillende soorten elektrische kachels tegen. Het zijn verschillende kachels die voor verschillende toepassingen het best geschikt zijn. Dit zijn de belangrijkste soorten elektrische kachels:

De convectorkachel: De convectorkachel is de meest klassieke elektrische kachel. Het is eigenlijk een kleine radiator met een ingebouwde elektrische verwarmingseenheid Het water in de radiator wordt elektrische verwarmd en zodoende wordt de lucht rond de radiator warm. Net als bij de radiator van de CV dus, maar dan helemaal zelfstandig.

Een convectorkachel houdt de warmte goed vast, ook nog een tijdje nadat deze is uitgeschakeld. Een ander voordeel is dat deze elektrische kachel snel op temperatuur is. Een nadeel is de behoorlijk grote omvang, en een convectorkachel is ook zwaar, vooral als deze gevuld is met water. Ook moet een convectorkachel altijd op de grond worden geplaatst.

De ventilatorkachel: Bij een ventilatorkachel wordt de verwarmde lucht doormiddel van een ventilator de ruimte in worden geblazen. behalve warme lucht kan dat ook koude lucht zijn. Een ventilatorkachel kun je zowel als ventilator als kachel gebruiken, om ruimte te verwarmen of juist koelen.

Door de luchtstroom kan een ruimte met een ventilatorkachel snel worden verwarmd. Maar er is ook een nadeel, de ventilator maakt continue een blazend geluid.

De oliekachel: De oliekachel is vergelijkbaar met de convectorkachel, maar in dit geval bevat de kachel geen water maar olie. Die olie heeft een nadeel en een voordeel. Het nadeel van een oliekachel is dat het heel lang duurt voor de olie (en de kachel) op temperatuur is. Het voordeel is dat de olie de temperatuur wel weer veel langer vasthoudt dan water.

Klik op de elektrische kachels van de top vijf voor alle informatie over de kachels, of klik in het overzicht door voor nog meer goede elektrische kachels.

Foto bovenaan: Kleine Rowenta ventilatorkachel

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.