Autostoeltje top 5. De beste en meest gebruikte autostoeltjes

Redactie     februari 19, 2019    


Een autostoeltje is een belangrijke uitgave voor iedereen met een auto en kleine kinderen. Er is veel keuze uit autostoeltjes, maar kies altijd voor een goed en veilig autostoeltje geschikt voor het gewicht van je kindje. Hier de top vijf van autostoeltjes.


De onderstaande top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van de Autostoelshop van Bol.com, één van de beste winkels voor een autostoeltje te vinden op Beste Autostoeltje Kopen. Hier koop je de beste autostoeltjes voor weinig geld. Binnen een dag zonder verzendkosten thuis bezorgd.

Actuele autostoeltje top 5Vind het voor jou beste autostoeltje

Op het bovengenoemde Beste Autostoeltje Kopen staat ook de Kinderzitje Keuzehulp. Via deze keuzehulp kun je snel en makkelijk de voor jou meest geschikte autostoeltjes vinden.

Het gewicht

Het gewicht van het kindje is erg belangrijk voor de keuze van een autostoeltje. Een baby van minder dan 13 kilo stelt andere eisen aan een autostoeltje dan er gesteld worden aan een kinderzitje voor een kind van meer dan 22 kilo. Daarom hebben de fabrikanten hun kinderzitjes in 4 groepen onderverdeeld. Doordat veel autostoeltjes verstelbaar zijn kunnen ze in meerdere groepen vallen. Deze stoeltjes kun je dus langer gebruiken. Kijk in de bovenstaande Keuzehulp voor meer informatie.

De stoelbevestiging

Je kunt een autostoeltje altijd via de autogordel vastmaken. Speciaal voor autostoeltjes is er echter ook de isofix-bevestiging. Bij een isofix-bevestiging wordt het autostoeltje direct aan de carrosserie van de auto vastgemaakt. Dat is is veiliger. Kies dus (als je auto een Isofix-aansluiting heeft) altijd voor een kinderstoeltje met Isofix.

Voorwaarts of achterwaarts?

Er zijn autostoeltjes waarbij het kindje in de rijrichting kijkt en waarbij het kindje juist achterstevoren zit. Er wordt geadviseerd kinderen zolang mogelijk achterwaarts te vervoeren omdat dit de nek ontziet bij een aanrijding. Op een gegeven moment wordt het kind echter te groot en moet het wel in de rijrichting zitten. Het meest flexibel zijn autostoeltjes die zowel achterwaarts als voorwaarts geplaatst kunnen worden.

Gebruik de bovenstaande Kinderzitje Keuzehulp voor het vinden van het voor jou beste autstoeltje.

Zie ook: Meer kinderen en vervoer
Foto: Maxi-Cosi autostoeltje

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.