Beste autostoeltje

De meest actuele top 10 van autostoeltjes, de beste autostoeltjes uit de test en een top 5 van beste autostoeltje merken.

Maxi Cosi autostoeltje baby

Maxi-Cosi autostoeltje

Een autostoeltje is een belangrijke uitgave voor iedereen met een auto en kleine kinderen. Er is veel keuze uit autostoeltjes, maar kies altijd voor een goed en veilig autostoeltje geschikt voor het gewicht van je kindje. Hier de top tien van autostoeltjes.


De onderstaande top tien is gebaseerd op de verkoopcijfers van de Autostoelshop van Bol.com, één van de beste winkels voor een autostoeltje te vinden op Beste Autostoeltje Kopen. Hier koop je de beste autostoeltjes voor weinig geld. Binnen een dag zonder verzendkosten thuis bezorgd. 

Op Beste Autostoeltje Kopen vind je nog meer goede winkels om goedkoop de beste autostoeltjes te kopen, alsmede de beste autostoeltjes uit de test en tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste autostoel voor je kindje.

Actuele autostoeltje top tien

  • Dit is de autostoeltjes top 10 ( )

Vind het voor jou beste autostoeltje

Op het bovengenoemde Beste Autostoeltje Kopen staat ook de Kinderzitje Keuzehulp. Via deze keuzehulp kun je snel en makkelijk de voor jou meest geschikte autostoeltjes vinden.

Het gewicht

Het gewicht van het kindje is erg belangrijk voor de keuze van een autostoeltje. Een baby van minder dan 13 kilo stelt andere eisen aan een autostoeltje dan er gesteld worden aan een kinderzitje voor een kind van meer dan 22 kilo. Daarom hebben de fabrikanten hun kinderzitjes in 4 groepen onderverdeeld. Doordat veel autostoeltjes verstelbaar zijn kunnen ze in meerdere groepen vallen. Deze stoeltjes kun je dus langer gebruiken. Kijk in de bovenstaande Keuzehulp voor meer informatie.

De stoelbevestiging

Je kunt een autostoeltje altijd via de autogordel vastmaken. Speciaal voor autostoeltjes is er echter ook de isofix-bevestiging. Bij een isofix-bevestiging wordt het autostoeltje direct aan de carrosserie van de auto vastgemaakt. Dat is is veiliger. Kies dus (als je auto een Isofix-aansluiting heeft) altijd voor een kinderstoeltje met Isofix.

Voorwaarts of achterwaarts?

Er zijn autostoeltjes waarbij het kindje in de rijrichting kijkt en waarbij het kindje juist achterstevoren zit. Er wordt geadviseerd kinderen zolang mogelijk achterwaarts te vervoeren omdat dit de nek ontziet bij een aanrijding. Op een gegeven moment wordt het kind echter te groot en moet het wel in de rijrichting zitten. Het meest flexibel zijn autostoeltjes die zowel achterwaarts als voorwaarts geplaatst kunnen worden.

Beste autostoeltje merken

Er zijn diverse fabrikanten van goede autostoeltjes voor een kind. Hieronder een top vijf van goede merken die goede autostoeltje maken:

1. Maxi-Cosi autostoeltjes

Maxi-Cosi is met afstand de nummer één in autostoeltjes. Maxi-Cosi autostoeltjes zijn het meest bekend, het meest aangeboden, en het meest verkocht. En volgens velen zijn het ook de beste autostoeltjes die je kunt kopen. 

Een Maxi-Cosi autostoeltje is veilig, zit comfortabel en gaat lang mee. Er zijn Maxi-Cosi stoeltjes voor baby's, peuters en kleuters. Het merk maakt ook kinderwagens.

Maxi Cosi autostoeltje kind

Maxi-Cosi autostoeltje

2. Britax - Römer autostoeltjes

De autostoeltjes van dit merk kom je zowel onder de naam Britax als onder de naam Römer tegen. Aanvankelijk waren dit twee verschillende fabrikanten van babystoelen en kinderwagens maar sinds 1978 vormen het Engelse Britax en het Duitse Römer één bedrijf. 

Na Maxi-Cosi is dit merk de grootste aanbieder van autostoeltjes. De Britax autostoeltjes en Römer autostoeltjes zijn van hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor de fietszitjes en wandelwagens van dit topmerk.

3. Cybex autostoeltjes

Maar er zijn meer goede autostoeltjes. Zoals de kinderzitjes van Cybex, een fabrikant van autostoeltjes, kinderwagens en buikdragers voor baby's. Deze van oorsprong Duitse fabrikant maakt goede en veilige autostoeltjes voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Cybex autostoeltje

Cybex autostoeltje

4. BeSafe autostoeltjes

BeSafe autostoeltjes zijn kinderstoelen voor in de auto die hun naam verdienen. Want deze autostoeltjes blinken inderdaad uit in veiligheid. Uit vele onafhankelijke tests is gebleken dat deze autostoelen zeer veilig zijn. BeSafe is een Noorse specialist in autostoeltjes die al meer dan 20 jaar autostoeltjes maakt waarbij kinderen met hun gezicht tegen de rijrichting in vervoerd worden.

Be Safe autostoeltje

Be Safe autostoeltje


In Scandinavië zijn dit soort kinderstoeltjes gebruikelijk, ook bij kinderen tot 4 jaar. En niet voor niets, tegen de rijrichting in vervoeren is vijf keer veiliger dan dan het kindje meekijkt. Dit heeft te maken met de krachten die op de nek vrijkomen bij een frontale botsing. Deze extra veilige autostoeltjes maakt BeSafe.

5. Nania autostoeltjes

Comfortabel, veilig, maar ook heel betaalbaar. Dat zijn Nania autostoeltjes. Nania maakt betaalbare autostoeltjes en kinderwagens. Nania is een merknaam van het Franse bedrijf Team-Tex. Deze fabrikant maakt ook de autostoeltjes die onder de namen Mothercare, Prenatal, Premaman en Mamas&Papas worden verkocht. 

Nania meer dan 20.000 autostoeltjes per dag! Ze maken dan ook vele sorten kinderstoelen en zitverhogers voor in de auto. Zoals veel van de bovenstaande merken maakt Nania ook kinderwagens.

Beste autostoeltje test

Kijk hier onder voor diverse testen van autostoeltjes. Daar vind je het beste autostoeltje voor een baby, peuter, kleuter of ouder kind.


Gebruik de bovenstaande Kinderzitje Keuzehulp voor het vinden van het voor jou beste autostoeltje.

Zie ook:
 
Foto: Maxi-Cosi autostoeltje


Onderwerp:
Alle informatie voor het kiezen en goedkoop kopen van het beste autostoeltje. Met het beste autostoeltje uit de test, goedkope autostoeltje aanbiedingen en de top 5 van beste autostoeltje fabrikanten.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.