Barbecue top 10 (alle soorten BBQs)

Redactie     augustus 19, 2020    


Barbecueen kan op vele manieren. Eenvoudig op een rooster met houtskool, maar ook op gas op een luxe buitenkeuken. En dan is er natuurlijk nog de elektrische barbecue. Kijk hier voor de actuele barbecue top tien.


BBQ top tienDeze top 10 is gebaseerd op de verkopen van Bol.com en een groot aantal partners zoals VidaXL en de Barbecueshop. Kijk bij Beste Barbecue Kopen waar je de beste barbecues tegen de laagste prijs kunt kopen.

Je kunt de zoekmachine in de bovenstaande top tien ook gebruiken om je gewenste barbecue te vinden (belangrijk: druk na een zoekopdracht op de zoek-knop en niet op enter!)

Hieronder kijken we naar verschillende soorten barbecues:

Houtskoolbarbecues

De goedkoopste en meest echte barbecues. Voor het echte barbecue gevoel rooster je je vlees en groente op houtskool. Maar het barbecueën op houtskool is wel lastiger. Eerst moet je de barbecue goed op temperatuur krijgen, daarna moet je er voor zorgen dat het vlees gaar wordt maar ook niet verbrandt, en alles moet binnen een afzienbare tijd. Een ander nadeel is de rook, waardoor je de houtskoolbarbecue niet op een balkon kunt gebruiken.

Maar daartegenover staat het eerder genoemde echte barbecuegevoel, de pure rooksmaak en, het belangrijkste, het is leuk om te barbecueën!


Elektrische barbecues

Toch wordt voor het gemak vaak voor een elektrische barbecue gekozen. Bij een elektrische barbecue kun je de snel beginnen en de temperatuur nauwkeurig regelen. Daardoor is het relaxter barbecueën, maar de echte grillsmaak is mis je wel een beetje. Een elektrische barbecue geeft namelijk geen rook af. Dat betekent wel dat je een elektrische BBQ ook op een balkon kunt gebruiken. Je buren hebben er geen last van.


Gasbarbecues

De gasbarbecue is sterk in opmars. Hierbij kun je op meerdere pitten eten bereiden. De temperatuur kun je daarbij per brander instellen en veel gasbarbecues hebben zelfs een zijbrander voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen. Op een gasbarbecue kun je echt koken, net zoals in de keuken. Daarom wordt een gasbarbecue vaak buitenkeuken genoemd.

Skottelbraaien

Een skottelbraai is een veelzijdige barbecue in de vorm van een schotel (skottelbraai is Afrikaans voor schotelbarbecue). Op een skottelbraai kun je grillen maar ook bakken en zelfs wokken en pizza's bereiden. Een skottelbraai werkt meestal op gas.

Kijk bij het bovenstaande Beste Barbecue Kopen voor een overzicht van winkels waar je online al deze barbecues tegen de laagste prijzen kunt kopen.


Onderwerpen:
Beste gasbarbecue, beste bbq, beste skottelbraai, beste BBQ, elektrische barbecue, buitenkeuken, beste barbecue.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.