Beste camera's van ieder soort

Redactie     januari 01, 2018    


Dit keer geen top vijf maar een top zes. De Consumentenbond heeft namelijk zes camera's als Beste Koop aangewezen. Het gaat om camera's in zes categorie├źn. En dit zijn de zes beste camera's:


Kijk voor al deze camera's (en andere goede camera's) tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een camera te kopen. Je vindt daar alle informatie voor het kopen van de voor jou beste camera tegen de laagste prijs.

Tip: Kijk op TestResults bij alle camera testen voor een overzicht van de beste camera's uit vele vergelijkende testen.


Beste koop systeem en spiegelreflexcamera

In de eredivisie van de camera's is de Canon EOS 700D de beste koop. Met een prijs van circa 540 euro ligt de prijs van deze Canon spiegelreflexcamera ver onder die van de concurrentie. De camera's die (als er geen rekening met de prijs gehouden wordt) als beste uit de bus kwamen kosten namelijk 2600 euro (Samsung NX1) en 2100 euro (Sony Alpha 7 II K). Daarbij vergeleken is de Canon EOS 700D inderdaad een kooptje, en toch haalt deze camera een 7,4 als testoordeel.


Jammer alleen van de afdrukvertraging (meer dan een seconde bij het gebruik van het display), maar de foto's zijn uitstekend van kwaliteit. Scherp, goed belicht en met natuurlijke kleuren).

Beste koop kleine systeemcamera

Bij de kleinere camera's is de Panasonic Lumix DMC-CF6X de beste koop. Deze kleinere camera beschikt over een aanraakscherm en de verwisselbare lens is voorzien van een zoomknop. Ook de foto's van deze kleinere Panasonic zijn erg scherp en natuurlijk van kleur. De Panasonic Lumix DMC-CF6X krijgt een 7,3 als cijfer. Richtprijs: 450 euro.

Beste koop geavanceerde compact camera

De beste koop bij de compactcamera's is weer een Canon, namelijk de Canon Powershot G16. Met een prijs van circa 385 euro is dit een voordelige camera die veel kwaliteit levert. De Canon Powershot G16 haalde een 7,2 als testoordeel. Een hoog cijfer in deze prijsklasse. Dit komt vooral door de veelzijdigheid. De kwaliteit van de foto's en video's is goed, maar de matige geluidskwaliteit kost punten. Jammer, want dat is best belangrijk als je deze camera als videocamera gebruikt.


Beste koop superzoom camera

Wil je ver in kunnen zoomen dan is de Panasonic Lumix DMC-FZ72 de beste koop. Hiermee kun je tot 60x inzoomen. Het is een heel voordelige camera (circa 250 euro) voor hetgeen hij biedt. Helaas blijkt dat goedkope wel aan de plastic manier waarop deze camera aanvoelt. Maar met de  Panasonic Lumix DMC-FZ72 kun je enorm goed inzoomen en de camera is snel en beschikt over een goed scherm en een elektrische zoeker.

Beste koop travelzoomcamera

Slechts 180 euro kost de Olympus Stylus SH-60, en daarvoor krijg je een compacte camera met veel mogelijkheden en veel zoom. Inzoomen kan tot 24x op een heel makkelijke manier. Ook deze camera voelt wat plastic aan maar maakt goede foto's en is redelijk snel.


Beste koop outdoorcamera

De Sony Cyber-shot DSC-TX30 is een voordelige (210 euro) maar redelijk goede (6,0) outdoorcamera die tegen een stootje kan. Van een val zal hij niet snel kapot gaan en het toestel kan tot 10 meter onder water.

Hier vind je alle prijzen en meer informatie over deze en andere goede camera's.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.