Compactcamera top 10

Op zoek naar de beste compactcamera? Een fotocamera met vaste lens, maar wel een camera met veel mogelijkheden en een hoge kwaliteit? Kijk hier voor goede compactcamera's.

compact camera vaste lens

Een compactcamera is een camera die is voorzien van een vaste lens. Omdat je geen lens kan verwisselen is het belangrijk dat de compactcamera over een goede allround lens beschikt die over de bij je wensen aansluit.


Top 10 compactcamera's

Hieronder vind je enkele overzichten met goede compactcamera's. Natuurlijk hebben we de compactcamera top 10, maar we hebben ook de beste compact fotocamera's uit diverse testen en aanbiedingen van compactcamera's bij de beste winkels waar je een compactcamera goedkoop kunt kopen met een ruime keuze uit goede fotocamera's.Wat is een compactcamera?

Zoals de naam compactcamera al aangeeft een een compactcamera een handzame camera. Maar dat is niet het enige kenmerk van dit soort fotocamera's. Een goede compactcamera is ook eenvoudig in het gebruik. 

Een goede compactcamera is voorzien van veel automatische functies en instellingen waardoor je goede foto's kunt maken zonder dat je technische specificaties hoeft in te stellen.


Kleine eenvoudige Canon compactcamera

Kleine eenvoudige Canon compactcamera

Klein, licht, eenvoudig en snel te gebruiken. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een compact camera. Dit zijn camera's waarmee je makkelijk een goede foto kunt maken, en die je altijd bij de had kunt hebben. Ideaal voor een dagje uit of voor op vakantie.

Gebruikers van een compact camera willen snel en makkelijk een foto kunnen maken. De meeste compact camera's beschikken daarom over een automatische modus die zelfstandig de optimale instellingen kiest. Je kan dus meteen een foto schieten en hoeft niet eerst van alles in te stellen. 

Maar bij een goede compact camera is dat wel mogelijk. Je kunt kiezen tussen standaard presets, maar bijvoorbeeld ook sluitertijd en diafragma handmatig instellen.

Het is maar wat je wil!

Optische zoom
Een ander kenmerk van compactcamera's is het ontbreken van de mogelijkheid om een andere lens op de camera te plaatsen. Je moet het doen met de mogelijkheden die de vaste lens van de camera biedt. 

Je kunt bijvoorbeeld geen zoomlens plaatsen, voor het inzoomen is de zoomfactor van de camera dus belangrijk. Kies voor een compactcamera met een hoge optische zoomfactor als je ver wilt kunnen inzoomen, bijvoorbeeld een fotocamera met 30x optische zoom of meer.


Sony compactcamera met 50x zoom

Sony compactcamera met 50x zoomBridge camera
Een compactcamera met een lens waarmee je ver kunt inzoomen wordt vaak een bridge camera genoemd. Deze bridge camera's bevatten een grotere lens en zijn daarom niet meer zo compact. Ook heeft een bridge camera meer functies en mogelijkheden dan de gemiddelde compactcamera. Maar de lens is niet verwisselbaar. 

De bridge camera bevindt zich qua mogelijkheden (en vormt dus een brug) tussen de gewone compactcamera en de spiegelreflexcamera.


Panasonic bridge camera

Panasonic bridge camera met 60x zoomFilmen met je compactcamera
Veel compactcamera's worden niet alleen gebruikt voor het maken van foto's, maar ook voor het maken van filmpjes. Wil je ook goede video's kunnen maken met je compactcamera? Let dan niet alleen op de fotofuncties, maar ook op de videofuncties.

Bijvoorbeeld op de videoresolutie. Full HD zorgt voor scherpe videobeelden, en bij 4K (Ultra HD) zijn deze filmbeelden nog scherper. Het aantal megapixels heeft betrekking op de scherpte van de foto's en zegt niets over de scherpte van de video's die je met de camera maakt.

Sony compact camera geschikt voor vloggen

Sony 4K Ultra HD compactcamera


Goede compactcamera's met een heel hoge video-resolutie worden vaak als vlog camera gebruikt.

Waterbestendigheid
Natuurlijk moet een goede compactcamera ook tegen vocht bestand zijn. Een outdoor camera waarmee je ook onder water kunt fotograferen en filmen is natuurlijk op dit punt de beste compactcamera. 

De meeste camera's zijn echter spatwaterdicht. Dat betekent dat ze niet meteen kapot zullen gaan als je in de regen een foto maakt, maar dat je ze wel tegen de regen moet beschermen. Deze compactcamera's zijn niet niet geheel waterdicht dus mogen niet gedurende langere tijd aan een bui regen blootgesteld worden.


Olympus Tough camera waterdicht

Olympus Tough camera geschikt voor onder water


Staar je niet dood op de megapixels

Megapixels staat voor het aantal puntjes waaruit een foto is opgebouwd (x miljoen). Een foto gemaakt met een 15 megapixel resolutie bestaat dus uit 15 miljoen puntjes. Hoe meer van die puntjes hoe scherper de foto kan zijn. 

Maar kijk uit, de kwaliteit van een foto wordt niet alleen door het aantal megapixels bepaald. Bovendien zie je op een klein formaat foto al snel geen verschil meer in scherpte. Super veel megapixels is alleen belangrijk als je de foto's in posterformaat wil afdrukken. En foto's opslaan met een groot aantal megapixels heeft ook een nadeel, de fotobestanden nemen veel meer ruimte in op je geheugenkaart.

Meer informatie compactcamera's

Is een compactcamera voor jou de beste camera? En zo ja, wat is dan de beste compactcamera? En waar koop je deze beste compactcamera tegen de laagste prijs. Op Beste Fotocamera Kopen vind je de antwoorden op deze vragen. Je vind er tips en informatie, een camera keuzehulp en de beste winkels om online een goede compactcamera goedkoop te kopen.
 

Zie ook: Beste compactcamera's test


Onderwerp:
Een compactcamera is een fotocamera met een vaste lens. Bij een compactcamera kun je dus niet van lens wisselen. Verder is een compactcamera (natuurlijk) een compacte camera, een relatief goedkope camera en een goede compactcamera is makkelijk in het gebruik. En natuurlijk maak je met een goede compactcamera mooie foto's en filmpjes. Hierboven vind je een overzicht met alle goede compactcamera's en kun je een goede compactcamera goedkoop kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.