Papierversnipperaar top 10 (papiervernietiger, shredder papier)

Bas van Rijswijk     september 04, 2020    

De top 10 van papierversnipperaars, de beste papierversnipperaar uit de papiervernietiger test en de beste winkels om een goede papierversnipperaar goedkoop te kopen.

beste papiersnipperaar kopen

Een papierversnipperaar is in vrijwel ieder kantoor te vinden, maar ook particulieren kopen steeds vaker een papierversnipperaar. Met een papierversnipperaar (ook wel shredder of papiervernietiger genoemd) kun je vertrouwelijke brieven en ander papierwerk onleesbaar versnipperen, en een goede papierversnipperaar voor thuis koop je al ruim onder de 30 euro.


Papierversnipperaar top tien

Hieronder vind je de tien meest populaire papiervernietigers van dit moment. Deze lijst wordt continue bijgewerkt.


Verschillen in papierversnipperaars

In papierversnipperaars zit veel verschil. De mogelijkheden van de ene papierversnipperaar kunnen erg verschillen van die van de ander.

De mate van versnipperen
Heel belangrijk is de veiligheidsnorm van de papierversnipperaar. Deze veiligheidsnorm heeft niet te maken met de veiligheid van het gebruik maar met de mate waarin het papier versnippert wordt. Deze wordt in een DIN P waarde weergeven, van DIN P-1 (heel grof versnippert) tot P-7 (heel fijn versnippert).

DIN P-1 (18 stroken per A4) en P-2 (38 stroken per A4) zijn niet echt veilig tegen ongewenste ogen. Voor thuisgebruik is Din P-3 met 320 snippers per A4 wel goed genoeg. In verband met de privacywet schrijft de overheid bedrijven een Din P-4 papierversnipperaar voor. Deze versnippert een A4 in 1.000 snippers wat volkomen onleesbaar is.

Din P-5 en hoger is nog veiliger, maar dan heb je te maken met heel professionele (en duurdere) papiervernietigers die worden gebruikt in kantoren waar de privacy hele belangrijk is, zoals bij overheid en bij defensie.

Meer dan papier versnipperen
Een ander verschil is hetgeen wat versnippert kan worden. Een eenvoudige papier versnipperaar wordt uitsluitend gebruikt voor papier, maar je kunt ook kiezen voor een papiervernietiger die creditcards, bankpasjes e.d. kan vernietigen. Ook CD's, DVD's e.d. kunnen door een goede papierversnipperaar versnippert worden. En de betere papierversnipperaars hebben ook geen problemen met paperclips.

Capaciteit papiervernietiger
Moet je blaadje voor blaadje invoeren of kan je papiervernietiger overweg met hele pakken papier? Een goede papierversnipperaar kan wel met een blad of tien overweg, maar er zijn ook papierversnipperaars die hele pakken papier tegelijk kunnen verwerken. Let in dit opzicht ook op de grootte van de opvangbak. Die moet voor zwaar werk natuurlijk ook niet te klein zijn, ook al nemen snippers weinig plek in.

Beste papierversnipperaar test

Bij de beste papierversnipperaar test vind je de beste papierversnipperaars uit de test voor thuis en kantoor. Goede papierversnipperaars worden onder andere gemaakt door Fellowes, Rexel, Leitz, HSM en Intumus. Kijk bij de beste papierversnipperaar test welk van deze papiervernietigers momenteel de beste shredder voor papier is.

Beste papierversnipperaar goedkoop kopen

Op Beste Papierversnipperaar Kopen vind je een goede keuzehulp waarmee je heel makkelijk de voor jou beste papierversnipperaar tegen de laagste prijs kunt vinden. Je hoeft daarvoor alleen maar de eisen die je aan de shredder stelt in te voeren.

Ook vindt je in deze keuzehulp reviews, tests en ervaringen van gebruikers van iedere papier shredder. Ook zijn er aanbiedingen van de goedkoopste winkels om een goede papierversnipperaar goedkoop online te kopen.


Onderwerpen:
Zoek je een goede papiervernietiger? Hier de top 10 van papier shredders en de beste papierversnipperaar uit de test. Ook hebben we aanbiedingen van papierversnipperaars bij de beste en goedkoopste winkels waar je een goede papierversnipperaar goedkoop kunt kopen.Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.