Beste systeemcamera. De top vijf.

Redactie     januari 01, 2018    


Systeemcamera's worden steeds beter. De beste systeemcamera kan zich tegenwoordig meten met een spiegelreflexcamera. En een systeemcamera is veel compacter en lichter, en beschikt ook over verwisselbare lenzen en een grote sensor. Hier kijken we naar de top vijf van beste systeemcamera's volgens een test van de Consumentenbond.


Deze test is terug te vinden in de Consumentengids van januari 2015 en is daarmee niet actueel meer. Kijk voor veel recentere testen van camera's bij alle systeemcamera testen op TestResults.nl!

Alle goede en best geteste fotocamera's zijn te koop bij de beste winkels om een camera te kopen. Kijk daar voor de laagste prijzen en meer informatie.

De top vijf van beste systeemcamera's


1. Olympus OM-D E-M1
    Panasonic Lumix DMC-GH4
3. Sony Alpha 7S
4. Samsung NX300M
5. Panasonic Lumix DMC-GX7
---
Beste Koop: Samsung NX300

Olympus OM-D E-M1 systeemcamera

Met een eindcijfer van 7,9 is de Olympus OM-D E-M1 (foto's boven) de beste systeemcamera uit de Consumentenbond test, de beste systeemcamera van allemaal! De Olympus systeem fotocamera is een sterke spatwater-bestendige fotocamera met een uitstekende zoeker en ondersteuning voor WiFi en Bluetooth.

Panasonic Lumix DMC-GH4 systeemcamera

De Olympus deelt de eerste plaats met de Panasonic Lumix DMC-GH4. Dit zijn de twee beste systeemcamera's uit de Consumentenbond systeemcamera test. Deze beste systeemcamera met WiFi beschikt over geavanceerde functies. Niet alleen op het gebied van fotografie, maar ook op het gebied van video.


Samsung NX300 systeemcamera

De beste koop is de nummer 10 uit de test (rapportcijfer: 7,2). Het grootste verschil met de test winnaars van de Consumentenbond systeemcamera test is dat de beste systeemcamera's circa 2000 euro kosten en deze beste koop zo'n 430 euro.

Toch maakt ook de Samsung NX300 systeemcamera foto's in een kwaliteit de ruim voldoende is. Ook ondersteunt deze Samsung WiFi, kun je er makkelijk panoramafoto's mee maken en is het aanraakscherm zeer goed. Alleen de zoeker wordt gemist bij deze beste koop uit de Consumentenbond test.

Kijk bij bovengenoemde winkels om deze (en andere) camera's goedkoop te kopen. Bij de eveneens bovengenoemde testen vind je de best geteste systeemcamera's uit meer recente camera tests.

Onderwerp:
Beste systeemcamera test Consumentenbond.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.