E-reader (ebook reader) top 10

Bas van Rijswijk     augustus 01, 2020    


Steeds meer boeken worden niet meer vanaf papier maar vanaf een ebook-reader gelezen. Op een e-reader kun je duizenden boeken opslaan. Je hebt altijd je eigen privé bibliotheek bij je. Hier de top tien van e-readers en tips voor bij het kopen van een e-reader.


Actuele e-reader top tien:Bovenstaande ebook-reader top tien is gebaseerd op de verkopen van Bol.com, één van de beste winkels om een e-reader te kopen.

Oppassen met Kindle e-readers

Kindle tablets zijn in Nederland minder populair. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland. Dit komt omdat Kindle tablets alleen ebooks kunnen lezen die via Amazon (de maker van de Kindle e-reader) zijn gekocht. En Nederlanders kopen hun ebooks vooral bij andere winkels omdat Amazon in ons land pas kort actief is. In Nederland bij bijvoorbeeld Bol.com gekochte ebooks kunnen wel via een conversieprogramma voor een Kindle geschikt gemaakt worden, maar dit is omslachtig.


Kobo e-readers en andere ebook-readers

In Nederland is Kobo HET merk voor goede e-readers. Andere merken die we regelmatig aantreffen zijn Pocketbook, Icarus, Tolino en Autovision. En er is nog een handvol andere merken, maar de meeste kopers kiezen in Nederland voor Kobo.

E-reader of tablet?

Nu denk je misschien, waarom gebruik je geen tablet om ebooks te lezen? Daar is immers software voor. Een e-reader lijkt op het eerste gezicht op een tablet, en met een tablet kun je veel meer dan alleen boeken lezen.

Het grote verschil zit hem in het scherm van de e-reader. Dit is geen gewoon scherm maar een scherm van e-ink (elektronische inkt). Dit scherm is in tegenstelling tot een gewoon display heel rustig voor je ogen (te vergelijken met papier), veel beter leesbaar en zelfs prima te lezen bij direct zonlicht.


Een ander groot verschil tussen een e-reader en een tablet is het energieverbruik. Een ebook-reader gebruikt alleen stroom als het scherm wordt ververst (dus als er een bladzijde wordt omgeslagen). Daarna is de digitale inkt "in positie" en is er geen stroom meer nodig. Daardoor kun je maandenlang lezen op een e-reader voordat hij weer opgeladen wordt.

Kijk bij bovengenoemde beste winkels om een e-reader te kopen voor alle goede e-readers tegen de laagste prijs.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks
Foto's: Kobo e-readers

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.