Systeemcamera top 10

De systeemcamera top 10. Plus de beste systeemcamera uit de test en aanbiedingen van meer goede systeemcamera's.

beste systeemcamera kopen

Een systeem camera is een compacte digitale camera met verwisselbare lenzen. Steeds vaker kiezen mensen voor een systeemcamera in plaats voor een spiegelreflexcamera. Hier vind je de beste systeem camera's in diverse prijsklassen. De beste systeem camera in hun klasse volgens de experts.

De systeemcamera heeft vele voordelen ten opzichte van de spiegelreflexcamera. Door het ontbreken van een spiegel zijn systeem camera's (en hun lenzen) veel compacter en handzamer. Bovendien heeft het gebruik van een elektrische viewfinder en een LCD-scherm bij een goede systeem camera vele voordelen. Je kunt heel makkelijk instellingen aanpassen en bij een systeemcamera meteen, onder het fotograferen, zien wat het resultaat is.

Systeemcamera top 10

Hieronder vind je de 10 meest verkochte systeem fotocamera's van dit moment.

  • Actuele top 10  systeemcamera's ( )

Vervolgens kijken we naar de beste systeemcamera's uit de test.

De beste systeem camera's

Systeem camera's zijn er in diverse prijsklassen, van een eenvoudige goedkope  systeemcamera voor starters, tot heel professionele systeem camera met een (helaas) bijpassend prijskaartje. 

Kijk bij de onderstaande beste systeem camera's uit de test om te zien wat de beste systeemcamera's in iedere prijsklasse zijn (budgetklasse, middenklasse, topklasse). 


Systeem camera informatie

Je kunt namelijk ook zelf je beste systeem camera uitzoeken. De fotocamera die het best bij jouw wensen en eisen aansluit. Dat kan via het bovenstaande overzicht met systeemcamera's, maar ook via Beste Camera Kopen.

Op Beste Camera Kopen vind je alle informatie voor bij het kiezen en kopen van jou beste systeem camera, compactcamera, bridge camera, spiegelreflexcamera of ander soort fotocamera, waaronder de beste winkels om een goede systeem camera goedkoop te kopen. De Camera Keuzehulp begeleid je naar het vinden van je beste systeemcamera of andere beste fotocamera.


Systeemcamera Canon

Systeem camera Canon


Wat is een systeemcamera?

Maar wat is een systeem camera? Een systeem camera wordt ook wel hybride camera genoemd. Deze fotocamera is compacter dan een spiegelreflex camera, maar beschikt in tegenstelling tot een compactcamera over een verwisselbare lens. 

Dat geeft een systeemcamera veel meer mogelijkheden dan een compactcamera. De mogelijkheden van een systeemcamera zijn te vergelijken met die van een spiegelreflexcamera. Een systeem camera werkt echter niet met een spiegel maar met een digitaal beeld. Daardoor is een systeem camera kleiner dan een spiegelreflexcamera die ruimte aan de spiegel moet bieden. En door de digitale bediening is een systeemcamera veel makkelijker in het gebruik dan de meer technische spiegelreflex camera.

Instellingen systeem camera

De mogelijkheden van instellen verschillen per systeemcamera, maar iedere goede systeem camera biedt veel mogelijkheden. De ISO gevoeligheid, sluitertijd, diafragma e.d. zijn bij een goede systeemcamera allemaal door de fotograaf aan te passen. 

Maar je kunt bij een systeemcamera ook gebruik maken van standaard instelling, bijvoorbeeld voor een foto bij weinig licht, een portretfoto of een macrofoto. Je ziet bij een goede systeem camera op het display meteen het effect van je aanpassingen, dit is een groot voordeel van het digitale systeem van een   ten opzichte van het spiegelsysteem van een spiegelreflexcamera.

Een systeem camera is dan ook veel gebruiksvriendelijker en veel makkelijker in het gebruik dan een spiegelreflexcamera.

Sony systeemcamera met lens

Sony systeemcamera met lens


Verwisselbare lenzen systeem camera

Een voordeel dat de systeemcamera deelt met de spiegelreflexcamera (maar wat een compactcamera mist) is de mogelijkheid om van lens te wisselen. De camera wordt als body (zonder cameralens) of met een standaard lens geleverd, maar je kunt er gespecialiseerde lenzen bij kopen. 

Bijvoorbeeld een groothoeklens, een telelens of een macrolens. Er komen steeds meer lenzen voor systeem camera's op de markt.

Aanbevolen systeem camera's

In het overzicht bovenaan zie je welke systeem camera's er worden aanbevolen worden door Coolblue. Omdat er steeds nieuwe systeemcamera's uitkomen, die vaak weer beter zijn dan hun voorgangers, wisselt dit advies regelmatig. Kijk in het overzicht welke camera's er nu aanbevolen worden.

Je vindt er zowel de beste systeem camera's voor beginners als de beste systeem camera's voor gevorderden. Voor een beginnende fotograaf is het plezierig als de camera wel veel mogelijkheden biedt, maar ook makkelijk is in het gebruik. Ook is het prijskaartje (van de camera, maar ook van de lenzen) bij een beginnende gebruiker van groot belang.

Voor de ervaren fotograaf zijn het vooral de mogelijkheden die tellen. Met veel persoonlijk aan te passen instellingen en de keuze uit veel specialistische lenzen.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de beste systeem camera's in de verschillende prijsklassen, zoals budget en middenklasse.

Systeemcamera of spiegelreflexcamera?

Toen de systeemcamera jaren geleden werd uitgebracht was het een camera die het gat opvulde tussen de spiegelreflexcamera en de compactcamera. De compactcamera's werden steeds beter en tegenwoordig kunnen de beste compactcamera's zich meten met een spiegelreflex. 

Voordelen systeemcamera
Ten opzichte van de spiegelreflexcamera's heeft de systeemcamera zelfs veel voordelen. Een systeemcamera is goedkoper dan een vergelijkbare spiegelreflexcamera, systeemcamera's zijn kleiner en lichter en dus makkelijker mee te nemen en een systeemcamera heeft een digitale zoeker die je aanpassingen en instellingen direct zichtbaar maken voordat je de foto maakt.

Nadelen systeemcamera
Het nadeel van een systeemcamera ten opzichte van een spiegelreflexcamera is dat sommige systeemcamera's beschikken over een zoeker die minder goed overweg kan met licht en / of een kleine vertraging hebben.

Bovenaan vind je de 10 meest populaire systeem fotocamera's van dit moment. Of kijk in het bovenstaande overzicht welke systeemcamera´s er door de experts als beste systeem camera worden aanbevolen. Zowel in de goedkope klasse en de middenklasse als voor de meest gevorderde en meest veeleisende fotografen.

Zie ook

Samenvatting:
Als het op de combinatie van prijs, gebruiksgemak en mogelijkheden aankomt is een goede systeem camera voor veel mensen de beste fotocamera. Hierboven de systeemcamera top 10, de beste systeemcamera's uit de beste camera test. beste camera test. Met de beste systeem camera's in de budget klasse, middenklasse en de beste systeem camera voor gevorderde fotografen. Op Beste Camera Kopen vind je nog meer goede fotocamera's en de beste winkels om een goede systeemcamera of andere goede fotocamera goedkoop online te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.