Top 10 inbouw vaatwassers

Bas van Rijswijk     augustus 13, 2020    


Veel vaatwassers die gekocht worden. Zijn inbouw vaatwassers. Deze vaatwasmachines werk je onzichtbaar of bijna onzichtbaar weg in je keuken. Hier de actuele inbouw vaatwasser top tien.


Vaatwasser top 10


Bovenstaande vaatwasser top 10 is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. De rest van de ranglijst kun je zien door op volgende te klikken. Ook kun je de zoekmachine gebruiken.

Geheel of gedeeltelijk geïntegreerd

Een inbouw vaatwasser kun je mooi in een keuken wegwerken. Vaak kun je daarvoor een frontpaneel op de vaatwasser aanbrengen. Maar pas op, niet alle vaatwassers zijn volledig integreerbaar. Er zijn ook inbouw vaatwassers met een bedieningspaneel aan de voorzijde. Dit paneel moet je dan natuurlijk vrijhouden. Hierdoor is de vaatwasser niet volledig onzichtbaar, maar tegenover staat dat je de vaatwasser niet hoeft te openen om hem te bedienen.

Een zichtbaar bedieningspaneel hoeft overigens helemaal niet storend te zijn. Als het paneel er goed uit ziet en je een frontpaneel onder het bedieningspaneel aanbrengt vormt de vaatwasser toch een mooi geheel met je keuken.

Past de vaatwasser?

Een nieuwe vaatwasser achteraf inbouwen is over het algemeen geen probleem. De meeste vaatwassers hebben een standaardbreedte van 60 centimeter. Daarnaast zijn er vaatwasmachines voor kleine keukens die slecht 45 centimeter breed zijn.

Inhoud en indeling

De inhoud van een vaatwasser wordt in couverts uitgedrukt. Een couvert bestaat daarbij ruwweg uit een bord, een drinkglas, een beker, een kommetje en bestek. Een gezin van 4 personen gebruikt op een dag 12 couverts (ontbijt, lunch, diner). Dit is echter een richtlijn, want er is ook ruimte voor pannen, schalen e.d.

De ruimte kan bij iedere vaatwasmachine anders ingedeeld zijn. Kijk dus bij aanschaf goed naar de indeling. Past deze bij jouw dagelijkse vaat?


Goedkoop een goede vaatwasser kopen

Wil je zo goedkoop mogelijk de voor jou beste vaatwasser kopen? Kijk dan bij de beste vaatwasser kopen voor een overzicht van de beste en goedkoopste winkels.

Beste inbouw vaatwasser uit de test

Ben je op zoek naar de beste vaatwasser volgens de experts? Kijk dan bij de beste vaatwassers uit de test welke vaatwassers als beste vaatwasser uit de test gekomen zijn. Ook de beste inbouw vaatwassers zijn in dit vaatwasser test overzicht te vinden.

Tips beste vaatwasser kopen

Hieronder vind je wat tips om de voor jou persoonlijk beste vaatwasmachine te vinden.

 • Heb je een open keuken? Kies dan voor een vaatwasmachine die weinig geluid maakt. Onder de 43 dB (decibel) geldt als stil. Hou er rekening mee dat bij iedere 3 dB het geluid verdubbeld. Het verschil tussen 43 dB en 46 dB lijkt op papier weinig, maar in de praktijk maakt de laatste twee keer zoveel geluid. De beste vaatwasmachine voor in een open keuken is een vaatwasser met een lage geluidproductie in decibels.
   
 • De manier van bestek aanbrengen in de vaatwasser kan een bron van ergernis zijn. Ruwweg heb je twee manieren. Een mandje waarin je het bestek heel makkelijk en snel kan laten vallen en een rooster/lade waarin je het bestek stuk voor stuk moet neerleggen. Dat laatste is veel meer werk, maar bij een mandje willen er nog wel eens etensresten op het bestek achterblijven. Ook kost een bestek lade minder ruimte in de vaatwasmachine.
   
 • Ook de rest van de indeling van de rekken is iets om rekening mee te houden. Kun je bijvoorbeeld al je glazen en al je pannen goed kwijt? Bij iedere beschrijving van een vaatwasser bij de bovenstaand beste vaatwasmachines vind je afbeeldingen van de indeling.

 • Bij inbouw vaatwasmachines zijn er vaatwassers die voorzien kunnen worden van een frontpaneel waardoor ze helemaal in het design van de keuken opgaan, maar er zijn ook vaatwasmachines die geheel of gedeeltelijk zichtbaar blijven. De beste vaatwasmachine om onzichtbaar in te bouwen heeft helemaal geen zichtbare knoppen of een display aan de buitenkant. 
 • Wil je een vaatwasser die geheel onzichtbaar is, kies dan voor een vaatwasmachine met de bedieningsknoppen aan de binnenzijde. 

 • Steeds vaker worden deze "onzichtbare vaatwassers" voorzien van projectie op de vloer. Je kunt dan op de vloer de voortgang van de vaatwasser aflezen zonder dat er een display nodig is.

 • Ga je de vaatwasmachine inbouwen? Let dan niet alleen of deze in de hoogte en breedte past, maar ook in de diepte.

 • Bij de bovenstaande test en het aanbieding overzicht vind je informatie over de energiekosten gedurende de (te verwachten) levensduur van de vaatwasser. Handig, want zo kun je zien of een duurdere, maar zuinige, vaatwasser zijn meerprijs waard is.

In de bovenstaande overzichten vind je veel verschillende fabrikanten van goede vaatwassers. Als beste vaatwasmachines worden de afwasmachines van A-merken als Miele, AEG, Bosch, Samsung en ATAG gezien, maar ook goedkopere fabrikanten als Inventum, Zanussi en Beko maken goede vaatwasmachines. 

Zie ook:

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.