Beste hondenbrokken. Test, tips, top 10

De top 10 van hondenbrokken en informatie over goede hondenbrokken en ander hondenvoer. Met de beste hondenbrokken uit de test.

Beste hondenbrokken

Als baasje wil je het beste voor je hond. Goede hondenbrokken horen daar bij. Hier de hondenbrokken top tien en informatie over goede hondenbrokken en de verschillende soorten hondenbrokken.

Hondenbrokken top tien

Laten we eerst kijken welke hondenbrokken er het meest populair zijn bij deze hondenbaasjes. Dat kun je zien in de onderstaande hondenbrok top 10.


Hondenbrokken test

Of kijk bij de hondenbrokken test voor geadviseerde hondenbrokken. Je vindt daar naast de beste hondenbrokken in het algemeen ook de beste puppy hondenbrokken en de beste hondenbrokken voor honden met bepaalde gezondheidsklachten. Bijvoorbeeld de beste hondenbrokken voor honden met vachtproblemen en huidproblemen en de beste brokken voor honden met maagklachten of darmklachten.


Verschillende soorten hondenbrokken

Hondenbrokken heb je in drie soorten: geperste hondenbrokken,  geëxpandeerde hondenbrokken en geëxtrudeerde hondenbrokken. De laatste zijn het meest gangbaar.

Wat zijn de beste hondenbrokken? Dat kun je zien in het hondenvoer test overzicht met de beste hondenbrokken en ander beste hondenvoer uit de test.

Geëxtrudeerde hondenbrokken zijn op hoge temperaturen gebakken waardoor ze een krokante buitenlaag krijgen. Deze brokken zijn licht van gewicht. Vroeger werd hondenvoer geëxtrudeerd om de granen beter verteerbaar te maken. Doordat de granen nu vooraf bewerkt worden is dat niet meer persé nodig. Nadelen van deze productiewijze is dat de hondenbrokken door hun vaste vorm in de hondenmaag niet snel uit elkaar vallen  ook kan het de stofwisseling nadelig beïnvloeden.

Geperste hondenbrokken zijn een mengsel van nat en droog hondenvoer die op lage temperaturen door een mal worden geperst. Onder andere Cavom hondenbrokken en Farm Food hondenbrokken worden zo gemaakt. Het zijn vrij zware brokken.

Geëxpandeerde hondenbrokken zijn een tussenvorm. Deze blokken kunnen wel eens wat opzwellen in de maag.

Het ene soort hondenbrok is niet beter of slechter dan de andere, maar er wordt wel aangeraden om de verschillende soorten niet te mixen. Dit omdat de vertering van iedere soort anders verloopt.

Meer weten over hondenbrokken?  Kijk dan op onderstaande informatie pagina.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste hondenbrokken. Met het beste droge hondenvoer (beste hondenbrokken) uit de test en ander goed droogvoer voor de hond. Voer voor honden is erg belangrijk. Hier alles over gezond hondenvoer en gezonde hondenbrokken

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.