Handgrasmaaier top 10 (met aanbiedingen beste kooimaaiers)

De handgrasmaaier top 10. En de beste handgrasmaaiers uit de test. Plus aanbiedingen van alle goede handmaaiers.

Beste handgrasmaaier Gardena handmaaier

Bij de bouwmarkt kom je nauwelijks nog handgrasmaaiers tegen. Vervelend, want met een kleine tuin en een kleine schuur is een elektrische grasmaaier eerder onhandig dan nuttig. Gelukkig zijn handmaaiers online nog volop verkrijgbaar. Hier de handgrasmaaier top tien.

Naast deze recente top 10 van handgrasmaaiers (kooimaaiers) hebben we ook de beste handgrasmaaier uit de test en aanbiedingen van alle goede handmaaiers bij de beste winkels waar je een handgrasmaaier goedkoop kunt kopen.


Waarom een handgrasmaaier?

Waarom zou je een handgrasmaaier kopen? Een elektrische grasmaaier is leuk voor een meer dan gemiddeld grote tuin, maar als je een klein tuintje hebt is zo'n elektrische maaier helemaal niet zo handig. 

Een handgrasmaaier is veel compacter. Dat maakt de handmaaier niet alleen wendbaarder maar bijvoorbeeld ook veel eenvoudiger om hem in de schuur op te bergen.

Bovendien hoef je bij een handmaaier geen rekening te houden met een snoer, is de grasmaaier direct operationeel, minder lawaaierig en, ook belangrijk, een handgrasmaaier is goedkoper in aanschaf en gebruik dan een elektrische maaier.

Skil handgrasmaaier

Goede handgrasmaaiers

Zoals je in bovenstaande top vijf kunt zien (je kunt ook verder doorbladeren) maken veel goede merken nog steeds handmaaiers. Goede merken voor een handgrasmaaier zijn Wolf Garten, Bosch en Gardena. Ook Skil en Einhell maken goede handmaaiers die bovendien heel gunstig geprijsd zijn.

Waarop letten als je een handmaaier koopt?

Als je een handgrasmaaier (een kooimaaier) koopt zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.

Handgrasmaaier met mulch functie
Wil je dar de grasresten als natuurlijke mest over je gazon verspreid worden? Kies dan voor een grasmaaier met mulch functie. Mulchen houdt in dat de grasresten heel klein versnippert worden. Zo klein dat ze tussen de grassprieten door op de bodem belanden en daar als biologische mest in de grond opgenomen worden.

Handgrasmaaier met opvangbak
Wil je de grasresten niet op je gazon hebben? Dan kun je het best kiezen voor een handgrasmaaier met opvangbak. De maairesten komen dan niet in je gazon terecht en zijn makkelijk in de groene kliko of een andere plek te dumpen.

In hoogste verstelbare handmaaier
Als je grasmaaier in hoogte verstelbaar is kun je goed aangeven hoe kort je het gras gemaaid wilt hebben.

Maaibreedte van de handgrasmaaier
De maaibreedte geeft aan hoe breed de messen van de grasmaaier zijn. Hoe breder de messen, hoe breder de handgrasmaaier (en hoe breder hoe meer ruimte deze in de schuur inneemt). Maar met een brede grasmaaier ben je wel sneller klaar met maaien omdat je minder banen hoeft te trekken.

De beste handgrasmaaier test

Wat volgens de test de beste handgrasmaaiers zijn kun je eveneens hier boven zien bij de test van handmaaiers. Naast de beste handgrasmaaier uit de test vind je er ook de beste koop uit de test.

En bij de aanbiedingen van je het aanbod aan handmaaiers bij de beste winkels waar je al deze goede handgrasmaaiers goedkoop kunt kopen.


Kijk bij het bovengenoemde Beste Grasmaaier Kopen voor de beste grasmaaiers tegen de laagste prijs.

Zie ook:

Foto's: Gardena, Skil


Onderwerpen:
De beste grasmaaier voor hand maaien. Met de beste handgrasmaaier uit de test, de beste koop, de top 10 van handmaaiers en informatie en een keuzehulp om je beste handgrasmaaier te vinden en goedkoop te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.