Het beste fietsslot

Redactie     juni 15, 2018    


Een fiets is een duur product om nieuw aan te schaffen. Daarom is het verstandig je fiets met een goed fietsslot te beschermen.  Maar wat zijn goede fietssloten? Hier de fietsslot top vijf.


Kijk hier voor de fietsslot top vijf

Kijk bij de vijf beste fietssloten voor vijf sloten die door de fietsblog DeBesteFietsen.nl als beste fietssloten zijn geselecteerd. Het betreft 2 kettingsloten, een ringslot, een beugelslot en een spiraalslot.

Hieronder gaan we in op de verschillende soorten fietssloten.

Het ringslot

Het ringslot of hoefijzerslot was vroeger het meest gangbare fietsslot, maar is in de huidige tijd niet zo veilig meer. Het ringslot heeft als grote voordeel dat hij gewoon vast zit aan het frame van je fiets. Je vergeet hem dus nooit mee te nemen en je hoeft hem niet los op de fiets mee te nemen.Maar een ringslot heeft grote nadelen. Het grootste nadeel is wel dat je met een ringslot de fiets niet aan iets anders vast zet. Een dief kan de fiets gewoon in een auto laden en elders rustig het slot openen.

Veel gebruikers kiezen er dan ook voor het ringslot uit te breiden met een kettingslot. Er zijn daar speciale uitbreidingen voor, maar een beetje dubbelop is het wel.

Een andere nadeel is dat het fietsslot tussen de spaken zit als de fiets op slot zit. Iemand die de fiets verplaatst kan de spaken beschadigen. Verder kan iemand de fiets op slot zetten als jij dat niet doet en kan de fietssleutel beschadigd raken als de fiets valt.

Kettingslot

Met een kettingslot zet je de fiets vast aan een hek, lantaarnpaal of ander object. Heel veilig, want een goed kettingslot is ijzersterk en niet ongemerkt te openen. Het nadeel is wel dat zo'n ketting zwaar is om mee te nemen.Kabelslot

Een kabelslot of spiraalslot is een lichte variant van het kettingslot. Iets minder dik en solide, maar een goed kabelslot is toch sterk genoeg. Je hebt ook kabelsloten met een cijferslot in plaats van een sleutel.Beugelslot

Een beugelslot is de hard-metalen versie van het kettingslot en het kabelslot. Hier geen buigbare kabel of een te vouwen metalen sliert, maar een onbuigbare beugel.

Een beugelslot is daarom makkelijk mee te nemen. Je klikt hem vast aan het frame van je fiets en steekt de sleutel op zak.De beugel is erg sterk en meestal alleen met een slijptol te verwijderen. Maar kijk uit, er zijn ook beugelsloten van slechte kwaliteit op de markt waarbij het slot zelf wel makkelijk open te wrikken is.


Een ander nadeel is dat de beugel minder makkelijk aan een extern voorwerp vast te maken is dan een ketting of kabel. Bijvoorbeeld niet aan een dikke boom. Soms is er niets voorhanden, en dan kun je met een beugelslot alleen het wiel aan het frame vastmaken. En dan is de fiets net zo makkelijk mee te nemen als bij een ringslot.

Kijk in de bovenaan genoemde top vijf voor de beste van al deze soorten fietssloten.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.