Heteluchtfriteuse top 10 (airfryer)

Redactie     augustus 20, 2020    De gewone ouderwetse frituurpan wordt steeds meer verdrongen door zijn veel gezondere broertje, de heteluchtfriteuse of airfryer. Frituren gaat met zo'n airfryer met slechts één lepeltje olie of zelfs helemaal geen vet. En verder alleen hete lucht. Dat maakt frituren met een heteluchtfriteuse / airfryer heel wat gezonder dan frituren met olie of vet. Hier de actuele top vijf van heteluchtfriteuses.

Actuele hetelucht friteuse top tienBovenstaande top 10 is gebaseerd op de verkopen van Bol.com. Dat is één van de beste winkels om een friteuse te kopen. Of je nu een heteluchtfriteuse of een gewone frituurpan wilt kopen, bij deze aanbevolen winkels kun je een heel groot assortiment aan friteuses tegen een lage prijs vinden.


Waarom is een heteluchtfriteuse zo populair?

Bij een heteluchtfriteuse heb je vrijwel geen vet nodig. Één lepeltje olie, voor een bruin korstje kan, maar hoeft niet eens. Dat is natuurlijk vele malen gezonder dan frituren in een gewone frituurpan waarbij de friet en ander voedsel in de olie wordt ondergedompeld.

Maar er zijn veel meer voordelen aan een hetelucht friteuse. Zo kun je er veel meer eten in klaarmaken dan frituur alleen. Met een heteluchtfriteuse kun je ook roosteren, bakken en grillen. Hele stoofschotels kun je in je hetelucht frituurpan klaar maken. Of brood of taart bakken.


Bovendien gaat het zo je eten bereiden vaak heel snel. Vaak is de bereiding in een heteluchtfriteuse sneller dan het bereiden in de oven.

Ook is de frituurpan makkelijker schoon te maken dan een oven of traditionele frituurpan, heb je geen last van frituurlucht en heeft het gefrituurde eten meer zijn eigen smaak en minder een frituursmaak.

Nadelen van een heteluchtfriteuse

Maar heeft een heteluchtfriteuse dan helemaal geen nadelen? Ja die zijn er ook. Al zijn die minder groot en minder talrijk dan de voordelen. Maar frietjes uit een hetelucht frituurpan zijn wel wat minder bruin dan je gewend bent. Ook duurt het frituren iets langer dan in een frituurpan met olie.


Steeds meer heteluchtfriteuses

In de top vijf staan de meest gekochte hete lucht friteuses maar er zijn meer merken dan er in een top vijf passen. De pioniers Philips (Airfryer) en Tefal (ActiFry) staan nog steeds aan de top, maar andere merken komen op. Princess is populair met zijn goedkope heteluchtfriteuses en ook merken als De Longhi, Tristar, Bestron, Inventum en vele andere brengen tegenwoordig hetelucht frituurpannen op de markt.

Bij bovenstaande aanbevolen winkels voor een friteuse vind je ze allemaal.

Foto's: Philips

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.