De beste draadloze WiFi speakers

Redactie     februari 20, 2019    


Bij een draadloze speaker denken de meeste mensen aan een Bluetooth-speaker, maar er zijn ook draadloze speakers die WiFi gebruiken. Deze zijn wat duurder dan een goede Bluetooth speaker, maar ze bieden meer mogelijkheden. Hier de Wifi speaker top vijf.


Actuele WiFi speaker top 5


Bovenstaande top vijf is gebaseerd op de verkopen van WiFi speakers via Bol.com. Bol is één van de aanbevolen winkels om een goede WiFi speaker te kopen tegen de laagste prijs.

Sonos WiFi speakers zijn de beste

Hoewel merken als Bose, Samsung, Denon, B&O, Yamaha, JBL en Sony ook goede WiFi speakers maken zijn de Sonos speakers toch wel de top. Zoals je aan de top vijf kunt zien zijn Sonos speakers ook het meest gewild.

Sonos is helemaal gespecialiseerd in multi-room music systemen. Draadloze WiFi speakers zijn daarvan het belangrijkste onderdeel. Geen merk heeft zoveel expertise op het gebied van WiFi speakers als Sonos.

WiFi speakers met Bluetooth

Als je kiest voor WiFi speakers hoeft dat niet te betekenen dat je de muziek niet via Bluetooth kunt streamen. Veel WiFi speakers ondersteunen namelijk ook Bluetooth. Maar pas op, bij de Sonos speakers is dat niet het geval.

Voordelen WiFi speaker ten opzichte van een Bluetooth speaker

Bij een Bluetooth speaker moet de muziekbron (bijv. smartphone, tablet of computer) altijd in de buurt van de speaker staan. Het bereik van Bluetooth is immers maar een paar meter. Een WiFi speaker werkt echter via het draadloze netwerk. Je hebt dus in het hele huis bereik, en zelfs vanaf heel andere locaties via internet.

WiFi speakers worden vaak gebruikt om een multi room muzieksysteem op te zetten. Zet zo'n speaker in de keuken, in de eetkamer, in de woonkamer en in de badkamer en je kunt gewoon naar je favoriete muziek blijven luisteren als je van de ene kamer naar de andere loopt.

Sommige WiFi speakers werken ook zonder smartphone, tablet of computer, ze kunnen zelf de muziek van internet halen. Deze speakers maken dan zelf contact met bijvoorbeeld Spotify, iTunes of internetradio.

Nadelen WiFi speaker ten opzichte van een Bluetooth speaker

Een WiFi speaker is slechts zelden geschikt voor mobiel gebruik. Slechts zelden beschikken ze over een batterij / accu. Kijk voor de Top 5 van Bluetooth speakers voor draadloze speakers voor mobiel gebruik.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels om voordelig goede speakers en andere elektronica te kopen. Of gebruik de bovenstaande zoekmachine.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.