Wifi speaker

Kijk hier voor de beste WiFi speakers. We hebben de WiFi speaker top 10, de beste WiFi speaker test en aanbiedingen van deze WiFi luidsprekers.

Beste WiFi speaker test Sonos

Er komen steeds meer smart speakers, multiroom speakers en andere WiFi speakers in de winkels en Nederlandse huiskamers te staan. Niet verwonderlijk. want de muziekkwaliteit van de beste WiFi speakers is hoog en mogelijkheden van een WiFi speaker zijn groot. 

WiFi speaker top 10

Kijk hier onder voor de meest gewilde WiFi speakers van dit moment.


In deze top 10 vind je voornamelijk huiskamer speakers die ook als smart speaker gebruikt kunnen worden. Ook wordt bluetooth normaal gesproken ondersteund zodat de WiFi speaker ook als bluetooth speaker kan fungeren. 

Sommige van deze speakers beschikken over een accu zodat je ze ook als mobiele speaker kunt gebruiken.

Beste WiFi speakers volgens de experts

Of kijk bij de beste  WiFi speakers volgens de experts om te zien welke WiFi luidsprekers er door audio deskundigen als beste WiFi speaker in hun klasse zijn getest.

Je beste WiFi speaker kiezen

In bovenstaand overzicht vind je de beste WiFi speakers uit de test van experts en volgens de gebruikers van de WiFi luidsprekers. Wil je liever je eigen beste WiFi speaker kiezen? Met je eigen wensen en eisen? Gebruik dan de WiFi Speaker Keuzehulp op het onderstaande Beste WiFi Speaker Kopen. 


Je kunt dan zien welke van al deze speakers het beste bij je passen. Via een handige selectiemogelijkheden kun je uit een aanbod van ruim 150 goede WiFi speakers makkelijk de voor jou beste WiFi speaker selecteren.

Tevens vind je op Beste WiFi Speaker Kopen de de beste en goedkoopste aanbieders van alle goede smart speakers, multiroom speakers en andere WiFi speakers, en meer informatie en tips voor bij het kiezen en goedkoop online kopen van de voor jou beste WiFi speaker.

Hieronder geven we algemene informatie over het kiezen van de voor jou beste WiFi speaker.

Google Nest Audio Wifi speaker

Google Nest Audio Wifi speaker / smart speaker


Wat is een WiFi speaker?

Wat is een WiFi speaker en wat kan je er mee?

Met een WiFi speaker kun je muziek streamen. Dat streamen gaan via en veel goede WiFi speakers zijn ook als Bluetooth speaker te gebruiken. De mogelijkheden van een goede WiFi speaker gaan echter veel verder.

Doordat je een WiFi speaker niet alleen met een apparaat kunt verbinden (zoals een smartphone) maar ook direct met het computernetwerk (en internet) is de WiFi speaker in staat om zelfstandig informatie en muziek van internet te halen. Zo kun je via presets internet-radiostations en Spotify playlists afspelen zonder dat er een telefoon of computer bij aan te pas komt.

Daarnaast kun je via een app op je telefoon alle muziek die op internet en de apparaten in je eigen netwerk staat afspelen via de WiFi speaker.

Multiroom audio netwerk
Heb je twee of meer WiFi speakers dan kun je er in veel gevallen een multiroom audio netwerk mee opzetten. Een multiroomroom netwerk houdt in dat twee of meer WiFi speakers op verschillende locaties dezelfde muziek kunnen afspelen. 

Zo kun je naar dezelfde muziek blijven luisteren als je door het huis loopt, maar bijvoorbeeld in een grote kamer ook een speaker in het woongedeelte en een speaker in het zitgedeelte plaatsen zodat de muziek gelijkmatig over de ruimte verspreid wordt.

Er zijn multiroom speakers in diverse vormen zoals een soundbar (voor bij je TV) of een badkamerspeaker.

Let er hierbij wel op dat de WiFi speakers niet alleen over deze multiroom functie moeten beschikken, maar ook compatible met elkaar moeten zijn. Veel fabrikanten hebben hun eigen systeem.

Smart speaker
Steeds meer nieuwe WiFi speakers zijn ook als smart speaker te gebruiken. Meestal via de Google Assistant, soms ook via Amazon Alexa of Apple Siri. Je kunt de slimme speaker dan met je stem bedienen en ook gebruik maken van de andere mogelijkheden van een smart speaker zoals met je stem informatie opvragen via internet en je dat door de intelligente assistent / speaker laten voorlezen.

WiFi speaker als Bluetooth speaker
De meeste WiFi speaker zijn ook als bluetooth speaker te gebruiken zodat je naast WiFi ook bluetooth kunt gebruiken om vanaf je telefoon of tablet te streamen. Maar let op, niet alle WiFi speakers ondersteunen Bluetooth, al worden WiFi speaker zonder bluetooth steeds zeldzamer.

Harman Kardon Citation WiFi speaker

Harman Kardon Citation WiFi speaker


Meer tips WiFi speakers

  • Niet draadloze audio-apparatuur kun je via een AUX kabel op de speaker aansluiten. De meeste smart speakers beschikken over een AUX ingang.
     
  • In tegenstelling tot Bluetooth speakers zijn de meeste WiFi speaker bedoeld om binnenshuis te gebruiken. Er zijn wat uitzonderingen in de vorm van compacte WiFi speaker met een accu / batterij.
     
  • Wil je de speaker in de badkamer gebruiken? Kies dan voor een volledig waterdicht model.
     
  • Heb je al een WiFi speaker en wil je een soundbar voor bij je TV kopen? Overweeg dan een compatible WiFi soundbar zodat je de soundbar tevens kunt gebruiken om een multiroom audio netwerk op te zetten.
Veel meer tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste WiFi speaker vind je op het bovenaan genoemde Beste WiFi speaker Kopen.Foto bovenaan: Sonos WiFi speaker


Samenvatting:
Wat is de beste WiFi speaker? Bovenaan vind je een overzicht met alle best geteste WiFi speakers die er in Nederland te koop zijn. Het betreft de beste WiFi speaker in elke klasse. Ook vind je er een overzicht met alle WiFi speakers die de hoogste waardering (5 sterren) hebben gekregen.
 
Veel beste WiFi speakers uit de test zijn tevens als multiroom speaker en smart speaker te gebruiken. Meer goede WiFi speakers vind je bij de aanbiedingen van de goedkoopste winkels op Beste WiFi Speaker Kopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.