Beste hardloopschoenen (merken)

Bas van Rijswijk     februari 20, 2019    


Hardlopen is een gezonde sport, maar als je niet de juiste hardloopschoenen draagt kan je er ook nare blessures en andere lichamelijke klachten mee oplopen. Maar wat zijn de juiste hardloopschoenen? Wij kijken hier naar de vijf beste merken die schoenen voor het hardlopen maken.Tip: De schoenen van al deze (en andere) goede merken zijn te koop via de beste winkels om hardloopschoenen te kopen. Deze winkels bieden de meeste keuze en de laagste prijzen. 

1. Brooks hardloopschoenen

De meeste hardloopschoenen worden gemaakt door algemene sportmerken die ook sportschoenen, sportkleding en sportaccessoires voor andere sporten maken. Bij Brooks is dat een ander verhaal. Het Amerikaanse Brooks is helemaal gespecialiseerd in het hardlopen. Ze maken hardloopschoenen maar ook kleding, sokken en accessoires voor bij het lopen.

De grote knowhow van Brooks op dit terrein levert uitstekende hardloopschoenen op die volgens vele hardlopers de beste schoenen voor deze sport zijn die je kunt kopen.

2. Saucony hardloopschoenen

Ook Saucony is een Amerikaanse specialist in hardloopschoenen, al maakt dit merk daarnaast ook heel mooie sneakers. De fabrikant van Saucony schoenen heeft al meer dan 100 jaar ervaring maar het label Saucony wordt pas sinds 1998 gebruikt. Meer tijd hadden Saucony hardloopschoenen echter niet nodig om uit te groeien tot toonaangevende schoenen voor hardlopers.

3. New Balance hardloopschoenen

New Balance is een hardloopspecialist die de laatste jaren steeds meer is uitgegroeid tot een allround schoenfabrikant. De New Balance sneakers zijn momenteel ook heel populair en New Balance maakt ook sportschoenen voor veel andere sporten. Evenals de voorgaande merken is New Balance een Amerikaans schoenmerk / sportmerk, maar de New Balance schoenen die we hier kopen komen meestal uit Engeland waar de fabrikant ook een grote vestiging heeft.

4. Mizuno hardloopschoenen

Het Japanse Mizuno is meer dan bovengenoemde merken een allround sportmerk. Ze maken ook sportschoenen en sportkleding voor veel ander sporten zoals voetbal, volleybal, handbal, tennis en rugby. Maar de Mizuno hardloopschoenen hebben een ijzersterke reputatie en vele fans. Het merk heeft een groot en breed assortiment hardloopschoenen voor vrouwen, mannen en kinderen. Voor weg en trail.

5. Nike en Adidas hardloopschoenen

We hadden nog één plaatsje vrij in deze top vijf, maar Nike hardloopschoenen en Adidas hardloopschoenen horen daar beide in thuis. Met heel veel keuze, betaalbare prijzen, en bovenal een goede kwaliteit.

Al deze hardloopschoenen kun met, vaak met hoge korting, kopen bij de bovenaan genoemde beste winkels om hardloopschoenen te kopen.


Zie ook: Meer sportbenodigdheden
Foto: Nike hardloopschoenen

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.