Router voor je Wifi netwerk

Redactie     januari 17, 2018    


Een router is een belangrijk onderdeel van je WiFi netwerk thuis. De router is het centrale apparaat in je netwerk, al het verkeer verloopt via deze spil in het netwerk. Een goede router is dus van groot belang voor een goed en snel netwerk.


Hier kijken we naar de top vijf van meest populaire routers. Welke routers zijn het meest in trek?

Deze top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van Bol, één van de aanbevolen winkels op Beste Netwerkapparatuur Kopen. Hier koop je alle bekende routers en andere netwerkapparatuur tegen lage prijzen en zonder verzendkosten, maar je vind er ook de router top 10 en een router keuzehulp.

Top vijf routers


Single-band, dual-band of tri-band?

Voor draadloze netwerken zijn twee frequenties beschikbaar. De 2.4 GHz-frequentie en de 5 GHz-frequentie. Een single-band router is een eenvoudige router die alleen de 2.4 GHz-band gebruikt. Deze band is echter maar smal en wordt zwaar belast, niet alleen door netwerkapparatuur maar ook door smartphones, magnetrons, gameconsoles en autoalarmsystemen. De 5 GHz-band is veel breder, en veel minder druk. Dus veel beter voor je netwerk.

Een dual-band router kan beide frequenties gebruiken en is dus veel beter voor je verbindingen. Ze zijn sneller en stabieler.Nog beter is het met een tri-band router. Deze gebruiken naast de 2.4 GHz-frequentie gelijktijdig twee 5 GHz-frequenties. Zo leg je drie verbindingen. Maar let op, niet alleen de router maar ook de andere netwerkapparatuur moet de 5 GHz-frequentie gebruiken.

Kijk op Beste Netwerkapparatuur Kopen (zie hierboven) voor alle prijzen, specificaties en mogelijkheden van alle WiFi routers.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.