5 redenen waarom je schoenen online moet kopen

Bas van Rijswijk     februari 21, 2019    

Is online schoenen kopen lastig? Nee integendeel. Online schoenen kopen heeft juist voordelen. 5 tips waarom je schoenen beter online kunt kopen.

Schoenen goedkoop online kopen

Een groot deel van de schoenen wordt tegenwoordig online gekocht. Dat heeft natuurlijk zijn redenen. Wij kijken hier naar de 5 belangrijkste argumenten om schoenen online te kopen.


1. De keuze aan schoenen online is enorm

Zalando verkoopt meer dan 80.000 modellen schoenen. Spartoo zelfs meer dan 90.000. En dan hebben we het nog niet eens over de beschikbaarheid van de diverse maten. 

Ook de bekende ketens schoenenwinkels verkopen via hun webshop normaal gesproken veel meer verschillende schoenen dan ze in hun filialen doen. 

Logisch, want het online aanbod bestrijkt vaak de schoenen die ze op voorraad hebben in hun centrale magazijn maar ook in al hun filialen. 

Dan heb je vanzelfsprekend veel meer te kiezen dan dat je naar één van hun winkels gaat.

Wil je weten waar je de meeste keuze aan schoenen hebt? Kijk dan bij de winkels uit het overzicht beste online schoenenwinkels.

2. Schoenen zijn online goedkoop

Schoenen zijn een erg prijsgevoelig product. Als je een paar Converse sneakers op het oog hebt maakt het niet uit of je ze in winkel A of in winkel B koopt. De schoenen zijn exact hetzelfde. Daarom moeten online winkels met schoenen heel erg op hun prijzen letten. In een normale winkel weet je het vaak niet eens als hetzelfde paar schoenen een paar straten verder een tientje goedkoper is. Internet is veel doorzichtiger. Eigenlijk is er alleen ruimte voor de goedkoopste aanbieders, alle anderen prijzen zich uit de markt. Daarom zijn schoenen online vaak heel goedkoop. Een winkel kan zich niet veroorloven duurder te zijn dan de concurrentie. Dan krijgt deze de naam duur. Dit voordeel is het sterkst bij winkels die alleen online actief zijn zoals Zalando en Spartoo.

3. Schoenen worden steeds vaker gratis thuisbezorgd

Zalando is er mee begonnen, en daardoor moet de concurrentie eigenlijk wel volgen: Gratis bezorging en eventueel gratis retour zenden. Steeds meer schoenenwinkels bieden dan ook gratis bezorging aan. Soms boven een bepaald aankoopbedrag, soms altijd.  Dit maakt het online schoenen kopen goedkoper dan met de auto naar de winkels rijden. Dan ben je immers kosten aan benzine en parkeren kwijt.

4. Online schoenen kopen, thuis passen

Dat gratis bezorgen en gratis retourneren bespaart niet alleen geld, het maakt ook het (gratis) thuis passen van schoenen mogelijk. Je bestelt gewoon de modellen, maten en kleuren die je wat lijken en laat deze schoenen thuis bezorgen op ze te passen. Wat je niet bevalt stuur je gewoon weer terug!

Kijk in het hier boven genoemde overzicht voor de winkels waarbij dit geheel gratis is.

5. Online schoenen kopen is makkelijk

En daarbij, wat is er nou makkelijk dat op het moment dat jou dat uitkomt gewoon van uit huis te kijken wat er aan schoenen te koop is, wat ze kosten en om een mooi paar schoenen uit te kiezen.

Jengelende kinderen en onwelwillende echtgenoot kunnen gewoon thuis blijven en daar de schoenen passen. Betalen doe je per ideal of digitale acceptgirokaart. Het is niet voor niets dat schoenen tot de meest populaire online producten behoren.

Kortom schoenen online kopen is zeer interessant!


Zie ook:

Onderwerp:
Hoewel je in een webshop niet kunt passen lenen schoenen zich heel goed voor online aanschaf, mits je ze bij een goede schoenenwinkel online koopt. Hier de beste winkels en tips waarom je schoenen goed (en goedkoop) online kunt kopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.