Redenen om schoenen online te kopen

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    


Steeds vaker kopen mensen hun schoenen online. Niet verwonderlijk, want de voordelen van het online kopen van schoenen zijn enorm. Koop jij je schoenen nog niet online? Hier de top vijf van redenen om dat wel te doen.


1. Online veel meer keuze uit schoenen

Als verstokte internet-kopers verbazen we ons telkens weer als we in het winkelcentrum een schoenwinkel inkijken (naar binnen stappen doen we zelden). Hoe weinig keuze heb je in zo'n winkel! Er staan nauwelijks schoenen uitgestald. Wat een verschil met de webshops (vaak ook van dezelfde ketens) waar je kunt kiezen uit vele duizenden modellen.

2. Alle maten op voorraad

En dan hebben we het nog niet eens over de maten. In de schoenwinkel is jou maat vaak niet voorradig, zodat je later moet terugkomen of elders op zoek moet naar deze schoenen in de juiste maat. In de online schoenenwinkels komt het ook voor dat niet alle maten beschikbaar zijn, maar dan hebben we het vooral over de uitverkoop en oudere collecties. Van de nieuwste collectie kun je iedere maat beschikbaar, mits de fabrikant deze maakt.

3. Een beter overzicht in prijzen

Als je schoenen koopt wil je natuurlijk geen cent meer betalen dan nodig. Misschien wel het grootste voordeel van het online schoenen kopen is het gemak waarmee je het aanbod en prijzen van de verschillende winkels met elkaar kunt vergelijken. Zijn de schoenen uit winkel A ook in winkel B te koop, maar dan met 20% korting? Via internet zie je dat meteen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Beste Schoenen Kopen voor het aanbod van alle belangrijke schoenenwinkels.

4. Acties en outlets schoenen

Via internet kun je schoenen dus veel goedkoper kopen. Niet alleen door het gemak van prijzen van schoenen vergelijken maar ook door de vele outlets die je online aantreft. Alle grote schoenenwinkels / ketens willen graag van hun oude collecties af, maar in hun winkels is er geen ruimte om al die (oudere) schoenen uit te stallen. Bovendien is de winkelruimte veel te duur voor al die koopjes. Hun webwinkel is voor deze schoenenwinkels ideaal. Daarop kunnen ze onbeperkt hun schoenen aanbieden. Daarom heeft bijna iedere schoenenwinkel tegenwoordig een online outlet. Daar koop je prachtige schoenen van hoge kwaliteit voor een fractie van de normale prijs.

5. Thuis passen en bekijken

Het duurde even voordat het online schoenen kopen in Nederland echt populair werd. Dat kwam eigenlijk pas nadat Zalando naar Nederland kwam. Zalando bood namelijk gratis verzending en gratis retourneren. Met andere woorden, er kon voortaan thuis gepast worden, en dat deed de nadelen van online schoenen kopen (je kunt de schoenen niet zien, vasthouden en voelen, en je kunt ze niet passen) in één klap verdwijnen. Tegenwoordig zijn er veel meer schoenenwinkels die gratis verzenden en gratis retourneren bieden, waardoor het online kopen van schoenen en laarzen een vlucht heeft genomen.

Meer voordelen online schoenen kopen 

En zo zijn er nog meer voordelen van het online kopen van schoenen. Denk aan de mogelijkheden van achteraf betalen van schoenen en aan het veel internationalere aanbood van schoenen door de de grote internationale online schoenwinkels. Shop ze!

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.