Thermometer (koortsthermometer top 10 en test)

Koortsthermometer top 10, de beste thermometer uit de test en aanbiedingen van de beste winkels om een goede lichaamsthermometer goedkoop te kopen.

Beste koortsthermometer

Een goede koortsthermometer is de enige manier om goed te bepalen wat iemands lichaamstemperatuur is. Daarom hier aandacht voor de meest verkochte en beste koortsthermometers.


Omdat er veel keuze is aan verschillende soorten thermometers, zoals een oorthermometer, een babythermometer en een contactthermometer hebben we dit keer geen top 5 maar een top 10. Je kunt overigens hieronder nog veel verder doorbladeren voor meer goede koortsthermometers.


  • Thermometer top 10 ( )

De beste koortsthermometer uit de thermometer test

Of kijk bij de beste thermometers uit de test voor de beste koortsthermometers uit diverse testen.

Soorten thermometers

Er zijn verschillende soorten thermometers, waarbij vooral de plek waar de temperatuur gemeten wordt het verschil maakt.

Oorthermometer
Het meest populair is de oorthermometer omdat dit een makkelijke en niet vervelende manier is om de lichaamstemperatuur te meten. Hou er wel rekening mee dat je alleen de juiste temperatuur krijgt als je de thermometer goed in de gehoorgang aanbrengt. Til daarvoor het oor aan de bovenkant iets omhoog en trek het oor zachtjes iets naar achteren. Zo komt de sensor recht voor het trommelvlies.

Wat ook heel belangrijk is: De oorthermometer is geen geschikte thermometer voor het meten van de lichaamstemperatuur voor een baby tot 6 maanden. Bij een baby is de gehoorgang nog te nauw waardoor er geen betrouwbare meting plaatsvindt. Gebruik dus geen oorthermometer bij een baby!

Een ander nadeel van de oorthermometer zijn de losse kapjes die je voor de hygiëne moet gebruiken (en dus soms moet aanschaffen).

Voorhoofdthermometer

De voorhoofdthermometer is een andere (nog meer comfortabele) manier van de temperatuur opnemen. Bij een voorhoofdthermometer hoef je alleen contact te maken met het voorhoofd of er zelfs maar op te richten. Dat is vooral bij kleine kinderen een voordeel. Contactloos de temperatuur meten kan zelfs met een infrarood thermometer. Maar deze methode is wel iets minder nauwkeurig.

Mondthermometer

Temperatuur meten met een thermometer via de mond kan ook. Wel goed schoonmaken, vooral als je de thermometer ook op andere plaatsen of bij andere personen gebruikt. Bij een orale meting (temperatuur meten via de mond) mag je binnen 20 minuten van het meten niets eten of drinken want dan kan de temperatuur in de mond beïnvloeden.

Meten via de mond kan het best door de thermometer onder de tong te leggen. Bovendien moet je er een halve graaf bij optellen want de mond is iets koeler dan de andere plaatsen waar je met een thermometer de temperatuur kunt meten.

Speenthermometer

De speenthermometer is een speciale thermometer voor de baby. Deze mondthermometer lijkt ideaal voor het meten van de temperatuur bij een baby maar heeft ook nadelen. De meting is niet heel nauwkeurig, de baby moet de speenthermometer vrij lang in de mond houden en bij een verstopte neus wordt een speen (dus ook een speenthermometer) sterk afgeraden.

Staafthermometer (okselthermometer)

Meten van de lichaamstemperatuur via een oksel doe je met een staafthermometer. Je moet de thermometer daar wel minimaal een minuut houden, en ook dan is de meting niet 100% nauwkeurig. Je moet er ook hier een halve graad bij optellen.

Rectale thermometer

Het is vervelend, maar de minst gewilde manier van de temperatuur opnemen is de meest betrouwbare, namelijk de rectale meting (temperatuur opnemen via de anus). Ook voor deze manier van de temperatuur meten gebruik je een staafthermometer.

Bij de aanbevolen winkels op beste thermometer kopen vind je alle soorten koortsthermometers tegen een lage prijs. Je vindt daar nog veel meer informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van een goede koortsthermometer.

Zie ook:


Onderwerp:
Hierboven informeren we je over de verschillende soorten koortsthermometers / lichaamsthermometers. Je vindt er de top 10 van thermometers, de beste thermometers uit de test en de goedkoopste en beste winkels om goedkoop een goede koortsthermometer te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.