Beste staafmixer top 10 met aanbiedingen en test

De beste staafmixer uit de test en andere goede staafmixers uit de staafmixer top 10. Plus aanbiedingen bij de beste winkels.

beste staafmixer test

Met een staafmixer kun je van alles doen in de keuken. Mengen, malen, pureren, mixen, en soms ook hakken, kloppen en crushen. Er zijn zelfs staafmixers waarmee je kunt snijden en raspen. Maar wat is een goede staafmixer? Hier de top tien van meest populaire staafmixers.


Actuele top tien staafmixers


Aanbiedingen staafmixers bij de beste winkels

Deze top tien is gebaseerd op de verkoopcijfers van Bol,com, één van de grootste verkopers van staafmixers in Nederland. Kijk bij de onderstaande aanbevolen winkels en bij de beste sraafmixers uit de test voor alle informatie over alle staafmixers, waaronder naast specificaties, prijzen en mogelijkheden ook de voordelen en nadelen van iedere mixer, reviews en ervaringen van gebruikers.

Beste staafmixer test


Staafmixer of handmixer?

Een staafmixer is vooral geschikt voor pureren, snijden en mengen, terwijl je met de grotere handmixer ook kunt kneden en kloppen. Een handmixer werkt met twee los te koppelen gardes terwijl de staafvormige staafmixer maar één garde gebruikt.

Informatie over handmixers is ook bij de bovengenoemde staafmixer informatie te vinden.

Voordelen staafmixer

Sterke punten van de staafmixer is dat deze veel minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld een grote keukenmachine. Een staafmixer is ook weer snel en makkelijk schoon te maken. En je kunt er een heleboel mee!

Ook is een staafmixer makkelijk te gebruiken. Je houdt de mixer met één hand vast en kunt dan mixen, mengen en pureren. De staafmixer is ook een heel veelzijdig keukenapparaat. Je maakt er een smoothie, saus, puree, soep of dip mee, en kunt er zelfs kruiden en noten mee hakken. Dat alles gaat snel en efficiënt.

Ook is een staafmixer makkelijk uit elkaar te halen om de mixer schoon te maken. Veel van de onderdelen kunnen in de vaatwasser.

En niet in de laatste plaats is een staafmixer een relatief goedkoop keukenapparaat.

Nadelen staafmixer

Maar zoals altijd staan er tegenover voordelen ook nadelen. 

De capaciteit en kracht van een staafmixer is over het algemeen wat minder dan die van een keukenmachine. Je kunt met een staafmixer wel grote hoeveelheden voedsel bereiden, maar dit is wat meer werk. Ook voor her verwerken van harde ingrediënten is een staafmixer minder geschikt.

Een ander nadeel ten opzichte van een keukemachine is dat je met een stafmixer wat meer voorzichtig te werk moet gaat om spatten en morsen bij hoge snelheden te voorkomen.

Tips kiezen staafmixer

Zoek je een staafmixer, dan hoef je je geen zorgen te maken over voldoende keuze. Er zijn heel veel staafmixers te koop in diverse soorten en diverse prijsklassen. Een totaalbeeld van wat er aan staafmixers te koop is vind je op Beste Staafmixer Kopen.

Daar vind je aanbiedingen van staafmixers bij de beste online winkels, de top 10 van populaire staafmixers en een keuzehulp waarmee je de voor jou persoonlijk beste staafmixer kunt vinden.

Hieronder kijken we naar verschillen tussen de diverse staafmixers. Deze informatie kan je van pas kopen bij het kiezen van je beste staafmixer.

Vermogen van een goede staafmixer
Het vermogen is een goede indicatie van de kracht van de motor van de staafmixer. Een staafmixer met een vermogen van minder dan 600 watt is alleen geschikt voor het pureren van zachte ingrediënten. 

Wil je harde ingrediënten zoals noten verwerken? Dan is je beste staafmixer een krachtige staafmixer. Kies dan voor een staafmixer met ene vermogen van minimaal 1.000 watt.

Cecotec staafmixer 1500 watt

Cecotec staafmixer 1500 wattMogelijkheden goede staafmixer
Lees voor je een staafmixer koopt goed in de beschrijving wat de mogelijkheden zijn. De mogelijkheden kunnen namelijk per staafmixer verschillen.

Pureren kan iedere staafmixer, maar wil je met je staafmixer kunnen raspen, snijden of kloppen, dan moet de staafmixer daar geschikt voor zijn. 

Deze mogelijkheden zijn meestal afhankelijk van de meegeleverde hulpstukken. Bijvoorbeeld een garde (klopper), een hakmolen (hakker), raspschijf of een blender. Hoe meer van deze accessoires die je op de staafmixer kan plaatsen, hoe meer je met de staafmixer kan. 

De beste staafmixer voor veelzijdig gebruik wordt geleverd met veel accessoires.


Braun staafmixer met garde, maatbeker en hakmolen

Braun staafmixer met garde, maatbeker en hakmolen


Snelheid staafmixer
Ook het aantal snelheden waarop de staafmixer ingesteld kan worden kan sterk verschillen per staafmixer. Sommige staafmixers kennen één of twee snelheden, maar soms heb je ook meer dan 10 snelheden om uit te kiezen.

Als de snelheid van een staafmixer traploos instelbaar is heb je nog veel meer keuze uit snelheden. Je bent dan namelijk niet gebonden aan een aantal ingestelde snelheden maar kan de snelheid heel precies regelen. Een goede staafmixer kent veel verschillende snelheden.

En verder...
Een RVS staafmixer heeft een veel sterkere behuizing dan een staafmixer van kunststof. Vaak gaat zo'n mixer langer mee. Een kunststof staafmixer wordt door verkleuring en vlekken op den duur ook lelijk.

Ze zijn zeldzaam, maar sommige staafmixers hebben een accu en laden op door ze op hun voet te plaatsen. Een accu staafmixer is duurder, maar zonder snoer werk je wel plezierig.

Cuisinart accu staafmixer

Cuisinart accu staafmixer


Let bij een bekabelde staafmixer ook even op de kabellengte. Er zijn staafmixer met een onhandig korte kabel.

Schoonmaken gaat het makkelijkst als je staafmixer in de vaatwasser kan. Dit geldt dan voor de accessoires en de (afneembare) staafmixervoet, want de elektronica mag natuurlijk niet in de vaatwasser.

De meeste goede staafmixers beschikken over een mixbeker of maatbeker (een mixbeker met maataanduiding). Soms wordt er een deksel voor de mixbeker / maatbeker meegeleverd wat handig is als je de mix in de koelkast wil zetten.

Bij de keuzehulp op Beste Staafmixer Kopen kun je op al deze eigenschappen (en meer) selecteren. Kies daar je persoonlijk beste staafmixer of kijk hier boven bij de beste staafmixers uit de test 


Zie ook:


Foto: Braun staafmixer


Onderwerp:
De beste staafmixer vind je makkelijk via de informatie op deze pagina. We hebben de staafmixer top 10, de beste staafmixers uit de test, de beste winkels om online staafmixer goedkoop met korting te kopen en meer informatie en tips voor bij het vinden van je beste staafmixer en om deze beste staafmixer goedkoop te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.