Koekenpan (top 10 en test)

De top 10 van koekenpannen, de beste koekenpan uit de test en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste koekenpan.

beste koekenpannen

De koekenpan is de allrounder in de keuken. Geen pan wordt zo vaak uit de kast gehaald als de koekenpan. En bij geen andere pan is de kwaliteit zo belangrijk. Hier de top tien van koekenpannen en de beste koekenpannen uit de test.


Koekenpan top tien:

Dit zijn de tien meest populaire koekenpannen van dit moment.

  • De koekenpan top 10 ( )

Deze koekenpan top 10 is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels om pannen te kopen. Bij al deze winkels koop je de beste koekenpannen en andere soorten pannen tegen de laagste prijs.

Beste koekenpan test

De beste koekenpan met anti aanbaklaag, de beste koekenpan zonder anti aanbaklaag, de beste koop, alle beste koekenpannen vind je bij de beste koekenpan test

Wat is een koekenpan?

Een koekenpan is een lage pan met een vlakke bodem en een steel om de pan aan op te tillen. Je gebruikt de koekenpan om te bakken. Vlees, vis, groente en aardappelen, maar bijvoorbeeld ook pannenkoeken of eieren. Een koekenpan wordt ook wel steelpan genoemd.

Hoe groot is een koekenpan?

Koekenpannen heb je in verschillende maten. Als je een eitje voor één persoon bakt hebt je een minder grote pan nodig dan als je aardappelen voor een heel gezin wilt bakken. Daarom zijn in de meeste keukens meerdere koekenpannen van verschillende grootte te vinden. De koekenpannen met een diameter van 24 en 28 centimeter zijn het meest verkocht, maar je hebt ook kleinere en grotere koekenpannen.

Jamie Oliver Tefal koekenpan
Jamie Oliver koekenpan (van Tefal)


De juiste koekenpan voor een warmtebron

Het is belangrijk als je een koekenpan koopt om er rekening mee te houden of deze voor de door jou gebruikte warmtebron geschikt is. Bijna alle koekenpannen zijn tegenwoordig geschikt voor zowel gas, elektrisch als keramisch koken, maar niet alle pannen zijn geschikt voor inductie of gebruik in de oven.

Let op de anti-aanbaklaag

De anti-aanbaklaag is één van de belangrijkste delen van een koekenpan. Deze laag voorkomt aankoeken en zorgt ervoor dat je maar weinig olie of ver nodig hebt bij het bakken. De meeste koekenpannen beschikken dan ook over een anti-aanbaklaag, maar deze zijn er in diverse soorten.

Meestal is dat een teflon anti-aanbaklaag. Dit is de standaard. Ook de keramische anti-aanbaklaag kom je veel tegen. Deze is beter tegen krassen en tegen hoge temperaturen bestand.

Handvatten niet altijd hittebestendig

Let er ook even op of het handvat hittebestendig is. Dit is lang niet altijd het geval. Een metalen handvat staat mooi maar deze kun je niet zonder keukenhandschoen beetpakken als de pan heet is.

Wat is de beste koekenpan?

BK en Tefal zijn de best gewaardeerde merken voor een koekenpan. Ook populair zijn de koekenpannen van DeBuyer en Le Creuset. Kijk bij de beste koekenpan uit de test voor de beste koekenpannen uit diverse vergelijkende testen van koekenpannen. Ook testen van andere soorten pannen kun je daar vinden.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een pan te kopen voor de beste koekenpannen tegen de laagste prijs

Zie ook:
Onderwerp:
Kijk hier voor de beste koekenpan. Met de beste koekenpan uit de koekenpannen test en de koekenpan top 10. Ook hebben we tips voor het kiezen van je beste koekenpan.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.